Права на децата ни с ТЕЛК - 4

• 90 208
  • 1 216
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Здравейте, въпросът сигурно е дискутиран, но аз все пак ще попитам. За първи път датата ни за подновяване е след изтичането на ТЕЛКа. На стария пише, че е валиден до 1.03. Датата е на 22.03. Въпросът ми е за март месец ще получим ли пари? Знам, че се изплащат с един месец назад. Значи март ще вземем за февруари предполагам.

# 91
Здравейте, въпросът сигурно е дискутиран, но аз все пак ще попитам. За първи път датата ни за подновяване е след изтичането на ТЕЛКа. На стария пише, че е валиден до 1.03. Датата е на 22.03. Въпросът ми е за март месец ще получим ли пари? Знам, че се изплащат с един месец назад. Значи март ще вземем за февруари предполагам.
Април ще получите за март.

# 92
  • Пловдив
Дори да не го подновите, до изтичане на извънредната епидемологична обстановка и 3 месеца след изтичането й, ще ви превеждат пари.

# 93
  • Sofia
Мерси. 😊

# 94
За данъка на колата вчера разбрах от друга майка, че може и да не е на името на детето, а на съпруга/мъжа да речем.
Преразказвам какво говорих с нея вчера, утре или тия дни мисля да отида да видя дали и при нас ще стане.
Тя ми каза,че при тях не са искали при подаване да ги освободят от данъка, ни след като е искала да говори с началника на отдела за данъка(не разбрах от къде е жената) само са и взели ТЕЛКа направили са си някаква проверка и и са се обадили да и кажат, че всичко е наред и по служебен път ще си направят каквото им е необходимо, без да се подават декларации или каквото и да било друго. Така ми обясни жената пак казвам, аз мисля тия дни и аз да отида и да видя дали ще стане и при нас.Тя ми каза да не се отказвам и да настоявам, те от 3 години не плащали данък за МПС, само всяка година носела ТЕЛКа в данъчното и това било.

Нещо не сте разбрали.
Ние взехме автомобил за да го преустроим за нуждите на детето и служител на КАТ ни посъветва да е на името на детето за да отпадне данъка.
Звънях (а миналата седмица и на място подтвърдиха) в данъчното - Местни данъци и такси и ми казаха, че за да отпадне данъка трябва да се подаде декларация. Имам такава декларация за попълване. Иначе информацията от КАТ за регистрацията на колата отива в данъчното автоматично. И изрично от данъчното ме питаха дали колата е на името на детето тъй като споменах че то е с ТЕЛКа.

# 95
  • ВАРНА
За данъка на колата вчера разбрах от друга майка, че може и да не е на името на детето, а на съпруга/мъжа да речем.
Преразказвам какво говорих с нея вчера, утре или тия дни мисля да отида да видя дали и при нас ще стане.
Тя ми каза,че при тях не са искали при подаване да ги освободят от данъка, ни след като е искала да говори с началника на отдела за данъка(не разбрах от къде е жената) само са и взели ТЕЛКа направили са си някаква проверка и и са се обадили да и кажат, че всичко е наред и по служебен път ще си направят каквото им е необходимо, без да се подават декларации или каквото и да било друго. Така ми обясни жената пак казвам, аз мисля тия дни и аз да отида и да видя дали ще стане и при нас.Тя ми каза да не се отказвам и да настоявам, те от 3 години не плащали данък за МПС, само всяка година носела ТЕЛКа в данъчното и това било.
Извинявам се за дългия пост.
Успех!

Споделете като опитате дали е станало. Аз също досега мислех, че колата трябва да е на името на детето с ТЕЛК. Ще е полезна информация.

# 96
  • Sofia
Някой случайно да има информация относно парите, които връщат от данъците. Има ли такава опция НАП да ги изплатят на работодател и той да ви ги даде. Преди да ми се смеете, искам да кажа, че мъжут ми, който всяка година подава лично, тази година каза на счетоводителката им да ги подаде, но не е дал банкова сметка и твърди, че НАП ще ги преведат на работодателя му.

# 97
Приди години съм ги получавала от работодателя, заедно със заплатата. Във фиша ми беше отбелязано сумата за какво е.

# 98
Да. Но срокът за подаване чрез работодател беше до 31.12.21г.
Колегите ми с деца до 18 г. си ги получиха вече, със заплатата за месец януари.
Отразени били и във фиша им за работна заплата за м.януари.

# 99
  • Sofia
Да, знам, че е до 31 януари. Не знам въобще какви врътки прави неговата счетоводителка. До кога беше срокът, ако ходиш лично да си подадеш документите? До април ли?

# 100
При моят мъж бяха забравили счетоводството да пуснат за дете и пуснали само за дете с телк.
След което направиха корекция и пуснаха и другата декларация -счетоводителя има срок до края на февруари да пуска някакви отчети и понеже не ги бяха пуснали началото на февруари успяха да допълнят и декларацията за да получим и останалите 450лв за дете.

Така,че говорете с вашите счетоводители, ако не са го пуснали този отчет могат да пуснат на ново.
Можете и лично в НАП да я пуснете.
Аз говорих с НАП преди да се обърнем към счетоводството за корекция и те ми казаха,че така може да се направи и това са като варианти.
Успех!

Да, знам, че е до 31 януари. Не знам въобще какви врътки прави неговата счетоводителка. До кога беше срокът, ако ходиш лично да си подадеш документите? До април ли?

# 101
Днес получих смс, че съм имала превод на 15ти. Нямам нищо по сметката. Нормално ли е?

# 102
  • софия
Днес получих смс, че съм имала превод на 15ти. Нямам нищо по сметката. Нормално ли е?
Не

# 103
Не

Онлайн в кой точно сектор в сайта на НОИ се проеерява  по ЕГН и ПИК, толкова много варианти има, къде точно се виждат? Може би където и болничните?

# 104
  • софия
Не

Онлайн в кой точно сектор в сайта на НОИ се проеерява  по ЕГН и ПИК, толкова много варианти има, къде точно се виждат? Може би където и болничните?
Справки за парични обезщетения и помощи - предполагам.Пробвай там!

Общи условия

Активация на акаунт