Права на децата ни с ТЕЛК - 4

• 88 735
  • 1 216
  •   1
Отговори
# 1 050
Отначало с документ от ортопеда, а на следващата година ми поискаха ТЕЛК. В комисията ми се смяха, че съм разбрала за ТЕЛКа от учителя по физическо, а не от ЛЛ или невролога още повече, че детето е имало право на ТЕЛК години по-рано.

# 1 051
Здравейте, подавали ли сте скоро документи за ТЕЛК? Истина ли е, че с новата система става по-бързо или да се приготвя за голямо чакане?

# 1 052
С новата система зависи в кой град ще ви разпределят. Нашия нов ТЕЛК беше издаден точно 1 месец след подаване на документите.

# 1 053
  • София
Здравейте, подавали ли сте скоро документи за ТЕЛК? Истина ли е, че с новата система става по-бързо или да се приготвя за голямо чакане?
Подадох документите на детето на 04.10 и след 10 дни се обадих да питам къде е разпределено. Казаха ми, че е в София и че ще се гледа на 30.10, но да не разчитам, че щели да си спазят датата. Точно на 30.10 получих имейл, че е разгледан и има излязло решение. Същото ми беше изпратено по пощата и получих известие за писмо в пощата на 07.11.
Но все още доста хора се оплакват, че чакат да го получат по 3 месеца, а даже някъде и повече.

# 1 054
Много ви благодаря, аз чакам да видя кога ще излезе решението на сина ми и ще споделя какъв е бил срока.

# 1 055
Подадох документи за преосвидетелстване в срок и вече три месеца и половина чакам решение.Една майка с която лекувахме децата си по едно и също време в болницата, подаде документи няколко дни след мен и също все още чака.

# 1 056
Проверете в ТЕЛКа във вашия район по местоживеене къде са ви разпределили и се обадете там. Не знам възможно ли е решението да е издадено, но да не са ви го изпратили или пък да не сте го получили. По-назад в темата имаше и обяснено къде и как по ел. път може да се види решението, ако има издадено такова.

# 1 057
Тя е проверила - казали са ѝ че документите ѝ са изпратени в Добрич (от Варна) и до там.Иначе аз всеки ден проверявам по електронен път, но новото решение не е излязло.

# 1 058
Тя е проверила - казали са ѝ че документите ѝ са изпратени в Добрич (от Варна) и до там.Иначе аз всеки ден проверявам по електронен път, но новото решение не е излязло.

Аз днес също разбрах, в кой град е разпределен и директно ми казаха да звъня там за повече информация. Оказа се, че датата за разглеждане е била 07.11 , но решение не е издадено, никой не ми каза защо, но аз съм доста настоятелна и казах,че искам да знам при кой лекарски състав са документите на детето ми. Казаха ми болницата и кой е лекарският състав. В Интернет намерих телефонен номер и се обадих. Обясниха ми,че председателката  е влязла по спешност в болница и че в най кратък срок ще бъде назначен заместник и ще се издаде решението. Опитайте и вие по същият ред.

# 1 059
Здравейте.Най после решението излезе.Въпроса ми е при преосвидетелстване ходи ли се пак при социалните?

# 1 060
Аз го нося

# 1 061
Здравейте.Най после решението излезе.Въпроса ми е при преосвидетелстване ходи ли се пак при социалните?

И решението на моето дете излезе днес. Виждам го в сайта на егов, но нито мога да го разпечатам, нито да го видя във формата на документ. Звънях на социалните, казаха ми ,че те нямали достъп и нямало как да го видят, когато отида за оценка на детето при тях трябва да го занеса. Доста глупаво, уж щяха всички институции да имат достъп, за да е максимално опростена процедурата, но уви...
Ходи се при социалните, ако телка на детето ви е с чужда помощ, за да определят броя на часовете за личният асистент. Това знам аз.

# 1 062
Решението на моето дете излезе в сайта на егов в понеделник (оня ден) а днес го получих на хартия.Мисля, че трябва да изчакате да го получите и вие и тогава да отидете при социалните.

# 1 063
Носи се, като го получите на хартия( или го пращате сканирано на мейл или по пощата). Не само за личен асистент, за месечната подкрепа- също. И да- редовите социални не виждат решенията в системата, само някои от шефовете имат достъп.

# 1 064
Да. Трябва да им занесете новото решение.

Общи условия

Активация на акаунт