Притеснява ме това, че за моята професия (занимавам се с право) трудно бих си намерила работа (в сайтовете за търсене на работа има 3 обяви в сравнение с 15 страници обяви за София). Останах с впечатление, че там работа се намира предимно с връзки. Вариант е да запиша доктурантура и да преподавам в университета, което не ме влече особено.
От друга страна, свекърва ми живее там, моите родители също имат намерение да се местят след като се пенсионират(имат имот в близост до града) и ще има кой да ни гледа децата. Моят съпруг има стабилна работа и може да си работи изцяло от вкъщи. Аз съм доста амбициозна и би ми се искало да се развия професионално в сфера, в която ще е трудно да се развия, ако не живея в София. Също така в Бургас бихме могли да си позволим по-голям апартамент, който при тези цени в София би било почти непосилно да си позволим. Гадното е, че моите приятели са в София, както и част от неговите и ако се преместим няма да имам тази социална среда.
Интересно ми е да чуя вашите мнения, местили ли сте се да живеете в друг град и как бихте постъпили в случая?