Медицински център "Св. Иван Рилски" - гр. Тутракан /тема 5/

• 48 447
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Много ви благодаря за отговора 🙏

# 526
Момичета при недостиг на Б12 какъво приемате?

Спрея на better you .

# 527
Здравейте бъдещи мамита, отдавна не съм се включвала. Нека ви разкажа на кратко какво се случва последните два месеца : най-после на 29.11 стигнахме до трансфер и, видиш ли, на следващия ден съм болна :0 .. треска, температура .. някакъв грип. Както и да е, оправих се. Звъннах в клиниката и обесних и ми казаха, че мога да пия парацетамол (не че съм пила). На 8.12 трябваше да ми доди МЦ, но реших да ида до лабораторията да си направя тест за ЧХГ и беше 0.10, при положение, че трябва да е над 5. Реших, че е рано и вчера пак отидох в същата лаборатория и резултата пак беше 0.10. Абсолютно същия. И сега се чудя дали да не ида в друга лаборатория или да им звъня в клиниката да им кажа, че трансфера е бил неуспешен. Съвет ?
П.С. все още не ми е дошъл МЦ  а на 8.12 беше денят

# 528
Здравейте бъдещи мамита, отдавна не съм се включвала. Нека ви разкажа на кратко какво се случва последните два месеца : най-после на 29.11 стигнахме до трансфер и, видиш ли, на следващия ден съм болна :0 .. треска, температура .. някакъв грип. Както и да е, оправих се. Звъннах в клиниката и обесних и ми казаха, че мога да пия парацетамол (не че съм пила). На 8.12 трябваше да ми доди МЦ, но реших да ида до лабораторията да си направя тест за ЧХГ и беше 0.10, при положение, че трябва да е над 5. Реших, че е рано и вчера пак отидох в същата лаборатория и резултата пак беше 0.10. Абсолютно същия. И сега се чудя дали да не ида в друга лаборатория или да им звъня в клиниката да им кажа, че трансфера е бил неуспешен. Съвет ?
П.С. все още не ми е дошъл МЦ  а на 8.12 беше денят
За съжаление теста ви е отрицателен, а цикъла няма да дойде докато пиете хапчетата които са ви изписани. Ако е минал дена на който ви е казано да си направите тест звънете в клиниката и кажете какъв е резултата те ще ви кажат какво следва по нататък.

# 529
Ахаа, това за цикъла и хапчетата не го знаех.
Благодаря. Ще им звънна да им кажа, че не уцелихме тоя път Sad

# 530
Здравейте момичета, някой от вас ме помнят о преди година, може би.
Както и да е, да Ви питам 1:99 за Даун, много ли е зле? Утре ми е часа и ще коментираме с доктора но все пак да чуя и друго мнение.
Аз съм на 39, трансфера ми беше на 26.09 на последните ни 3 снежинки от стимулация от 2020 😂. В 5 г.с имах нисък прогестерон, кървене, изхвърлих едното, но Слава Богу едното се оказа силен боец и вече съм в 14+4 г.с.
Другите ми изследвания са добре, само Даун ме притеснява.

# 531
Такива са резултатите заради възрастта. Доктора щеше да види ако има нещо на биохимичният. За мен БХС е само една статистика. Горе главата, вярвам в добрият развой и във вълшебната Коледа 🙏🍀🍀

# 532
БХС си е точно една статистика.
Добър специалист по фетална морфология в повечето случаи би видял ясно Даун още при първия скринг на 12,13 г.с.
А има и пренатални тестовв само за Даун,които са по-евтини от пълните пакети.
Една приятелка я бяха наплашили така,накрая и до амниоцентеза се стигна,но се оказа,че всичко е наред.
Такива са резултатите заради възрастта. Доктора щеше да види ако има нещо на биохимичният. За мен БХС е само една статистика. Горе главата, вярвам в добрият развой и във вълшебната Коледа 🙏🍀🍀

# 533
Много благодаря, тя ФМ ми беше в 11+3г.с и всичко си изглеждаше наред, доктора беше много доволен. Знам, че това е статистика и не е толкова висок резултата, че имах позната с 1:55 и пак роди здраво дете, просто да си затвърдя мнението.
Амниоцентеза в никакъв случай няма да се съглася да направя. Чакам го от 12 години.

# 534
Аз имам приятелка с 1:6 и здраво дете, но и с 1:500 може да се роди със синдром. Направете си пренатален тест.
Ходила съм на фетални в Тутракан и да ви кажа не всичко виждат, макар да е видимо. Второто ми дете се роди с еквиноварус, който обикновено се диагностицира още в 23 седмица. Нито в 23-та нито в 30-та го видяха.

# 535
Здравейте! След 5 години неуспешни опити и ходене по мъките решихме да опитваме инвитро в гр Тутракан.Имаме записан час за 23.01.23г. при д-р Богомил Бойчев.Може ли някакво мнение за лекарят и самата клиника? Благодаря Ви! : ))

# 536
  • Русе
Здравейте! След 5 години неуспешни опити и ходене по мъките решихме да опитваме инвитро в гр Тутракан.Имаме записан час за 23.01.23г. при д-р Богомил Бойчев.Може ли някакво мнение за лекарят и самата клиника? Благодаря Ви! : ))

Здравейте, аз също съм при него. Доктора е добър,  но не много разговорлив. Ако има нещо, което не ви е ясно -питайте го допълнително. По принцип и при двамата има много пациенти, те работят и в болницата, така че често имат спешни операции или неотложни ангажименти в болницата и закъсняват с прегледите в клиниката ,  така че имайте търпение. Най- важното според мен -доверете му се.
Занесете всички налични документи и резултати от изследвания, които имате. Обяснете му ситуацията и попитайте за вариантите, които според него са най-адекватни.
Успех!

# 537
Аз имам и друг въпрос, направление номер 9 дадох предния път и нищо не платих, за транспортни разходи за кръвта само 10 лева. Тогава от регистратура ми казаха, че вече няма да плащам прегледи, защото си следя бременността при тях. Днес излизам от кабинета и ми взеха 50 лева за прегледа, да ми кажете аз ли съм в грешка нещо? Щом се водя при тях, не трябва ли да са безплатни тези прегледи веднъж на месец?

# 538
О не, не са безплатни.
50 лв обикновен преглед, 80 лв фетална.
Само първият и последният преглед са безплатни, като аз си заплатих и последният и на въпроса защо, доктора е пуснал, че трябва да има плащане.
Мисля ,че навсякъде или поне на повечето места се заплащат, по Здравка каса имате 2 или 3 безплатни ехографа. А иначе кг, кръвно и обиколка на корема ви включва следенето на бременността.

Как мина прегледа?

# 539
Благодаря Ви ! Тъй като сме решили да използваме наше финансиране,някой знае ли с каква сума горе долу трябва да се подготвим за цялата процедура?

Общи условия

Активация на акаунт