Медицински център "Св. Иван Рилски" - гр. Тутракан /тема 5/

• 48 420
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
О не, не са безплатни.
50 лв обикновен преглед, 80 лв фетална.
Само първият и последният преглед са безплатни, като аз си заплатих и последният и на въпроса защо, доктора е пуснал, че трябва да има плащане.
Мисля ,че навсякъде или поне на повечето места се заплащат, по Здравка каса имате 2 или 3 безплатни ехографа. А иначе кг, кръвно и обиколка на корема ви включва следенето на бременността.

Как мина прегледа?
Много благодаря, за бързия отговор. Прегледа беше добре, доктора пак е много доволен от напредъка на бебока. Със сини гащи ще сме.
Относно Даун, праща ме на пренатест, според него е за нищо, но да вържем гащите, че доста време докато стигнем до тук. И сега съм в чуденка, дали да не повторя риска във Варна да видя какво ще излезе. Че така 700 лева по празниците изобщо не са ми оферта.

# 541
[quote author=yoanna789 link=topic=1393015.msg4573
Много благодаря, за бързия отговор. Прегледа беше добре, доктора пак е много доволен от напредъка на бебока. Със сини гащи ще сме.
Относно Даун, праща ме на пренатест, според него е за нищо, но да вържем гащите, че доста време докато стигнем до тук. И сега съм в чуденка, дали да не повторя риска във Варна да видя какво ще излезе. Че така 700 лева по празниците изобщо не са ми оферта.
Здравей, като бях бременна тази година ми попадна в групата за бебета родени юли месец, че една жена от Варна си е правила пренатален тест във Варна в Св. Марина на доста ниска цена, доколкото си спомням 300 лв беше ( началото на годината), ако искаш може да провериш, за да си спокойна по време на бременноста. Ще ти пратя линк на лично, че тук не мога да го копирам.

# 542
Момичета, знаете ли кои процедури могат да минат по здравна каса? Изобщо има ли такива?

# 543
  • Русе
Момичета, знаете ли кои процедури могат да минат по здравна каса? Изобщо има ли такива?

Правила съм хистероскопия по здравна каса. Платих само 15лв.и стотинки за легло. В болницата в Тутракан. Престоя е 3 дни.

Цветна снимка съм правила и в Русе и в Тутракан. Тя НЕ  е по здравна каса. Май беше 200-250лв.

# 544
[quote author=yoanna789 link=topic=1393015.msg4573
Здравей, като бях бременна тази година ми попадна в групата за бебета родени юли месец, че една жена от Варна си е правила пренатален тест във Варна в Св. Марина на доста ниска цена, доколкото си спомням 300 лв беше ( началото на годината), ако искаш може да провериш, за да си спокойна по време на бременноста. Ще ти пратя линк на лично, че тук не мога да го копирам.

Това е точно така и е генетичен тест за всички синдроми не само за Даун, няма нужда от второ БХС.
Звъните в лабораторията уговаряте си час, отивате взимат ви кръв и си я носите до куриер, който я изпращаше някъде в чужбина. Проучете , не повече от 300 лв беше с куриера.

# 545
Говорих с тях днес сутринта цената е 630 лева, нямат само за Даун. Ако на някой му се наложи и реши да прави.
За себе си реших, че няма да дам 700 лева, отделно говорих с друг лекар, който каза, че понеже съм IKSI + MAKS и съм на 39 това автоматично ми вдига риска с повече от 70%, и отделно, тризомия е щяло да се види още в началото на деленето, и ембриолозите много добре знаят и не избират такива ембриони. Сега доколко важи за всички клиники не мога да кажа.
Препоръчва се пренатест за да си вържат гащите докторите и да не ги съдим, след това.

# 546
Ей как са ги вдигнали, преди година като бременех беше около 300 лв.
Но и аз съм на мнение, че Даун щеше да се види на ехограф или поне някакво съмнение. За мен техниката на доктора и окото, което има са много точни. Желая ви успех, спокойна и щастлива бременност с хубав финал. 💙👨👩👦

# 547
Здравейте!
 Ако на ултразвук се види средната фаланга на кутрето на ръчичката, значи няма Даун ✌ Смятам, че точно Бойчеви не биха допуснали такава грешка да не проверяват на ФМ всеки един подробен детайл.
Успех!

# 548
Здравейте!
 Ако на ултразвук се види средната фаланга на кутрето на ръчичката, значи няма Даун ✌ Смятам, че точно Бойчеви не биха допуснали такава грешка да не проверяват на ФМ всеки един подробен детайл.
Успех!
Ще видим на втората ФМ, че първата ми беше в 11+3г.с. Доктора каза, че не винаги Даун се вижда на ФМ, но така или иначе съм решила, че ще си задържа детето. Отделно има и дами с риск 1:20 родили здрави деца. Няма да го мисля много, че иначе ще се побъркам. Аз още преди да направя БХС си знаех, че няма да му обърна много внимание. Отделно доктора 5 пъти ми каза, че най вероятно и нищо, но да си вържем гащите. Добре ама за връзване на гащи 700 лева ми се виждат ненужен разход. Тези пари, така или иначе ще ми трябват по напред.

# 549
Къде ги правят тези пренателни тестове за 700 лева?
Аз преди 3 г. платих 1600 лева за пълен пакет,и след 3 седмици направих спонтанен аборт,а тъкмо се бях зарадвала,че всичко е наред на пренаталния тест.
700 лева направо ми се струва евтино,като се сещам за 1600те лева тогава.

# 550
Аз преди 3 г. платих 1600 лева за пълен пакет,и след 3 седмици направих спонтанен аборт,а тъкмо се бях зарадвала,че всичко е наред на пренаталния тест.
Цената е само за синдром на Даун, масово е такава цената. За другите не се притеснявам риска ми е 1:1000000 и нагоре. Само биохимичния риск за синдром на Даун ми е 1:99, затова и ако реша да правя евентуално, ще е само за Даун.
В Света Марина Варна е най евтино 630 лева. За в момента тази сума ми е непосилна, затова и не съм си записала час, за да го направя. Ако финансите не бяха проблем, нямаше да се замисля, но след 2 инвитро процедури, 5 платени трансфера финансовото ни състояние не е същото като преди 6 години, преди да стартираме.

# 551
Само за Даун, да, тогава беше 500 лева.
За другите и на мен ми каза близка лекарка,че няма смисъл да ги правя,вероятността била минимална,но все пак бях решила да ги направя тогава.

Цената е само за синдром на Даун, масово е такава цената. За другите не се притеснявам риска ми е 1:1000000 и нагоре. Само биохимичния риск за синдром на Даун ми е 1:99, затова и ако реша да правя евентуално, ще е само за Даун.
В Света Марина Варна е най евтино 630 лева. За в момента тази сума ми е непосилна, затова и не съм си записала час, за да го направя. Ако финансите не бяха проблем, нямаше да се замисля, но след 2 инвитро процедури, 5 платени трансфера финансовото ни състояние не е същото като преди 6 години, преди да стартираме.

# 552
ЗРАВЕЙТЕ,
искам да ви попитам колко време след неуспешна инсеминация ви идва цикъла, и сте спрели да приемате Утрогестан

# 553
Благодаря Ви ! Тъй като сме решили да използваме наше финансиране,някой знае ли с каква сума горе долу трябва да се подготвим за цялата процедура?
При всички е различно. Зависи кой какви лекарства приема като вид, дози и т.н.
Аз ще ти кажа за моят случей, последният документ, на който се разписах за фонда беше 3500 лв.

# 554
Здравейте момичета,
Следя темите, но до сега не съм писала.
Преди 2 години се омъжи и започнахме опити за бебе, но все не забременявах.Направихме спермограма и се установи проблем при мъжът ми. Консултиране се с андролог и на всеки 3 месеца изписване добавки. Решихме да не си губим времето и да стартираме инвитро. Направихме 2 опита неуспешни без никаква имплантация в София. Насочихме се за 3 тия отит в Тутракан.
Пуснаха ми изследвания репрудоктивен панел и се оказа НК клетки леко повишени.Започнахме стимулация и ми казаха, че 7 дена преди трансфер е необходимо да ми направят вливане. Казаха ми че имат наблюдения, че момичетата забременява след вливане. Извадиха ми 9 яйцеклетка, от който се оплодиха 7 всички икси, но 6 продължиха развитието си. Допълнително поисках е macs и imsi. От тези 6  две замрази ха на 3 ден и 2 ми трансфериран на 4 ден като ми сложиха и лепило. Последните 2 не става ха за замразяване. Бях много скептична, защото имах много силни симптоми, че цикълът ми идва, но след като не ми дойде на датата си направих тест и е положителен. Наистина чакането и пътя е много, но си струва. Чаках по 4 часа и си слага инжекции те на всевъзможни места, но си струваше. Сега чакам 3.01 за са се обадя за преглед.

Общи условия

Активация на акаунт