Всякакви въпроси за кафемашините. Тема N3

• 63 811
  • 765
  •   1
Отговори
# 195
  • София
И за кое Делонги иде реч? Аз с два имам опит и не съм срещал подобен проблем.
Даже сега се чудя да чакам ли ЧП и пак да се върна на Делонги (от тези с цена 150-250лв)
Ето тази е.
https://www.technopolis.bg/bg/Espreso/Kafemashina-DELONGHI-KAFEM … EC-156-B/p/824222
С коя приставка на цедката правите кафето. Да не използвате тази за дозите, че с нея няма да стане?
Такава беше и моята, но не я ползвах дълго и може да съм имал късмет. Върви с две цедки.

# 196
И за кое Делонги иде реч? Аз с два имам опит и не съм срещал подобен проблем.
Даже сега се чудя да чакам ли ЧП и пак да се върна на Делонги (от тези с цена 150-250лв)
Ето тази е.
https://www.technopolis.bg/bg/Espreso/Kafemashina-DELONGHI-KAFEM … EC-156-B/p/824222
А в началото, когато я купихте правеше ли нормално кафе? Майка ми са с такава и не са имали проблеми. Ползват я основно с Лаваца и Кимбо от супермаркетите.
Тя е нова. На 6 месеца реално и никога не е пускала добре друго кафе различно от кимбо, Лаваца и като цяло пакетирано.

petiaivanov
С която и приставка да пробвам не става. Пробвах да го смеля на ситно, на по-едро - не пуска кафе. Или пуска оранжева вода или нищо и се запушва приставката. Няма опция за регулация на каквото и да било така че явно се получава само с пакетирани кафета.

# 197
Ясно. Ами тогава освен да ти пожелая да имаш възможност скоро да я смешиш с по-добра машина Simple Smile  , нямам какво друго да кажа.

# 198
  • Sofia
Колкото и невероятно да звучи, вкъщи заменихме популярната тук делонги Дедика с кафемашина от Кауфланд за 80лв. Аз не пия кафе, но не мога да не забележа, че начинът на потичане е видимо по-добър, някак по-гъсто и плътно върви. Марката е някаква АУСО, абсолютно неизвестна за мен. Дедиката замина на вилата.

# 199
Вероятно е заради pressurized цедката на машината. Изкуственото разпенване не е равно на по-добра напитка.

# 200
  • в 1001-та нощ
През 2010г. купих едно Saeco, а през 2015 - автомат Филипс. Саекото - слезе в мазето. Това лято мъжът ми го извади - занесохме го в имота в Гърция ... Изобщо не очаквах да тръгне. Очаквах, че уплътнения и т.н. - всичко е "чао", ама не. След доста добро почистване - си тръгна, като нова машина. Припомних си вкуса на кафе от машина ...

# 201
  • София
Здравейте, с мъжа ми от сто години пием кафе (Еле пък той) и винаги сме били с кафе машина с ръкав и не сме имали проблеми. Последната, която си взехме, решихме, че като ценители на хубавото и силно еспресо, ще дадем повече пари за еспресо машина. Закупихме следния модел на Солак:

Всичко много хубаво, обаче на моменти сякаш не се затяга хубаво ръкава и пускайки я, започва да тече вода отстрани около ръкава. Не е проблема в кафето, достатъчно добре смляно е,нито е едро, нито ситно,не го натискаме прекалено, отхвърлих и възможността дали я затягаме или не, защото мъжът ми е доста силен в ръцете и чат пат пак го прави. Дали е някаква, откъде да знам вече, защита и изхвърля мръсна вода, не знам…

# 202
Какво значи "ръкав"?!

# 203
  • София
Toва е изработка от Бриел, Португалия. Имам Бриел с тази форма, предполагам цедката е същата.
След няколко кафета трябва да се раздуе уплътнението. Но ако не работи няколко дни пак протича, ако не е до макс.
 Явно всичките им модели са с този дефект... При ежедневно ползване, може и да не се затяга на макс.
При Делонги не съм имал такъв проблем и чакам с нетърпение черния петък Confounded Не правя всеки ден кафе, даже се замислих за V60 или Биалети кафеварка, но стоманена.
ПП:  Освен Делонги, кои други марки в този клас около 200 все още стават? Krups;  Cecotec Cafelizzia 790,
 Gaggia май не ги хвалят.

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 10:06 от Starrydream

# 204
  • в 1001-та нощ
На нашата ръчна машина - от време на време почиствам там, където влиза ръкохватката. Има частички кафе, които остават.

# 205
  • София
Благодаря за обяснението, като за машина за 300лв явно толкова...

# 206
Благодаря за обяснението, като за машина за 300лв явно толкова...

Пускайте по малко гореща вода преди да сложите кафе.

# 207
Здравейте,
Моля за мнение за комбинираните кафе машини? Тези, които са и за капсули, и за мляно кафе?

# 208
  • София
Делонги или Гаджия?

# 209
В зависимост за кои модели става дума. Ако е за ниския ценови клас- Делонги. Гаджия имат само един модел за домашна употреба, който става.

Общи условия

Активация на акаунт