Барселона - Тема 11

• 50 706
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Vallcarca e на десетина минути пеша. Като разстояние не е много, но има едно изкачване на доста стръмни стълби.

# 121
  • Milano
Аз затова предпочитам да хвана автобус н. 24.😂 Освен това разглеждаш прекрасната архитектура на града.

# 122
Една нощ спахме в Ronda House и не го препоръчвам много. Принципно става, но стаята беше малка. Заради пандемията нямаше закуска.

# 123
За хотел се колебая… Hotel Raval House и Ayre Hotel Rosellón.

Вчера се върнахме от уикенд в Барселона с малкия ми син. Спахме точно в Raval House. Препоръчвам - ползвахме градски транспорт само, за да стигнем до парка Гюел.
Raval house предлагат ли закуска или нямат заради пандемията?

# 124
  • София
За хотел се колебая… Hotel Raval House и Ayre Hotel Rosellón.

Вчера се върнахме от уикенд в Барселона с малкия ми син. Спахме точно в Raval House. Препоръчвам - ползвахме градски транспорт само, за да стигнем до парка Гюел.
Raval house предлагат ли закуска или нямат заради пандемията?
Предлагат. Не е нещо уау, но достатъчно разнообразна.

# 125
Здравейте, ще сме в Барселона 1 седмица от 6.02. с дете на 9 и тинейджър на 17. Някаква идея за програма, може и да е около Барселона....

# 126
Здравейте, ще сме в Барселона 1 седмица от 6.02. с дете на 9 и тинейджър на 17. Някаква идея за програма, може и да е около Барселона....

Еееееех за един ден изпускате светлинния фестивал!!!

Това може би е е от най- впечатляващите събития, които съм виждала някога и е безплатно!

Казвам го за всички ако на 4ти и 5ти сте в БСН не го пропускайте. Казва се LLUMS BARCELONA.
Ако някой иска повече инфо ще обясня.

Иначе, препоръчам Космокайша, ще хареса на всички възрасти.

ЕДИТ: Светлинния фестивал е до 6ти!!! Ако пристигате  следобед имате време да отидете!

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 13:53 от Eli..........

# 127
  • гр.София
Здравейте,
какво ще кажете за този хотел: http://www.hotel-chi.com/ ще сме само аз и мм Simple Smile
искаме да разгледаме парка Гюел, саграда Фамилия и каквото успеем друго за два дена.

# 128

Доста време имате, може да отидете до Жирона за един ден, много хубав стар град, тийнейджърът ако е фен на Гейм ъф Троунс, ще се впечатли.

# 129

Еееееех за един ден изпускате светлинния фестивал!!!

Това може би е е от най- впечатляващите събития, които съм виждала някога и е безплатно!

Казвам го за всички ако на 4ти и 5ти сте в БСН не го пропускайте. Казва се LLUMS BARCELONA.
Ако някой иска повече инфо ще обясня.

Иначе, препоръчам Космокайша, ще хареса на всички възрасти.

ЕДИТ: Светлинния фестивал е до 6ти!!! Ако пристигате  следобед имате време да отидете!

Eli.......... Здравейте, аз ще бъда в Барселона от 04.02 до 06.02. Ще се радвам ако споделите повече за фестивала Sparkling Heart

# 130
Както споменах това е светлинен фестивал. Прави се в квартала Poblenou и на разни места се правят различни светлинно музикални атракции.  Просто се разхождаш и ги гледаш Simple Smile
Важно е да имаш карта. Тази година са направили и апп,което е удобно.
Най-силната година беше 2019, имаше около 35 атракции. Сега като гледам и тази година ще са доста.
Направили са Апп през който може да се види къде е всяка атракция. Като гледам са в радиус от 2 км

LlumBCN app:
:
IOS:
https://apps.apple.com/ca/app/id1497358051

Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=cat.bcn.llumbcn

Наистина си заслужава!!!

# 131
Разкажете за пеещите фонтани Монтжуик, разбрах, че нямат представления от както има пандемия ?! Дали има шанс да заработят до идния август ? Гледали ли сте ги, харесаха ли ви ? Blush

# 132
  • В центъра на моретата
Фонтанът Монтджуик е впечатляващ, но не съм сигурна, че работи. Събират се много хора на едно място, за да се наслаждават на програмата.
Иначе, за тийнеджъри - Космокайша, но вижте с какъв транспорт се ходи до там, че е далече. Ние ходихме с автобус, но не помня номера му. Мисля, че нямаше смисъл от разглеждане на всички етажи, само ет. 5 беше интересен, но е възможно да има промяна (информацията ми е от преди 2 години). Близо е до Тибидао и може да се комбинира в един ден. Вероятно и къщите (Casa Mila, Casa Batlo, Casa Amatller) ще се харесат на децата, но пак зависи от нагласата им.
Извън Барселона, ходихме до Жирона - град с невероятна атмосфера (а и както някой беше писал по-горе - там е сниман Game of Thrones) - с удоволствие бих останала там за 2-3 дни. Ходихме и до Монсерат (свещенната планина) - на около 40 км от Барселона. Там има манастир в подножието на скалите и галерия.

# 133
Трябва да избера хотел, бихте ли ми казали квартал Сиутат Веля ли е в центъра, хотелите там удобни ли са за пътуване до забележителностите? Има метро предполагам.
За 2та дни решихме да ходим до парка Гюел, Саграда Ф и къщите на Гауди. От трите коя си струва най-много? Близо ли са една до друга? Или да изберем само 1 и да ходим до Монджуик?

# 134
Да, добра е локацията, само в Casa Batlló веднъж ходих, интересна е, Каса Мила е наблизо , 3-тата не се сещам.

Общи условия

Активация на акаунт