Барселона - Тема 11

• 50 710
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
Брадли,  аз мисля, че третата е Саграда Фамилия.

# 136
https://casavicens.org/ това била третата Blush

# 137
Трябва да избера хотел, бихте ли ми казали квартал Сиутат Веля ли е в центъра, хотелите там удобни ли са за пътуване до забележителностите? Има метро предполагам.
За 2та дни решихме да ходим до парка Гюел, Саграда Ф и къщите на Гауди. От трите коя си струва най-много? Близо ли са една до друга? Или да изберем само 1 и да ходим до Монджуик?

Ако станете рано може да видите всичко. Аз бих почнала от С. Фамилия, после парк Г. Обяд в центъра за къщите на Гауди и следобед, даже по тъмно , ако искате Монтджуик

Едит: къщите на Гауди са много близко една до друга.

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 00:39 от Eli..........

# 138
Здравейте, вчера се върнахме от Барселона и реших да разкажа малко за нашата екскурзия, какво посетихме и т.н, и се надявам, че би било полезно на някой, който не е ходил и му предстои пътуване.

Летяхме с Ryanair на отиване, полета беше в 17 часа (петък) и пристигнахме в 19 часа местно време. Хотела ни се намираше на 400-500 метра от Ла Рамбла. Оставихме си багажа и след това излязохме да се разходим по Ла Рамбла и да хапнем, беше късно, но пък доста оживено и приятно за разходка.

На другия ден (събота) в 9:30ч. имахме резервирано посещение на Sagrada Familia с гид, а в 12:15 отново с гид - Парк Гуел. И при двете обиколката беше около час и половина.
След обиколкната на Парк Гуел обядвахме и посетихме два развлекателни музея - Big Fun и Музея на илюзиите, за тях съм със смесени чувства. За деца е интересно със сигурност, но се възрастни не особено. След това посетихме пазара - La Boqueria. След него дойде ред на Аквариума, който за мен не беше нещо впечатляващо, защото съм ходила и в по-хубави, но който не е ходил може би ще му е интересно. След това отидохме в мола, който е точно до Аквариума, но за кратко, тъй като исках да посетя само един определен магазин. След това се разходихме още малко в района, вечеряхме и се прибрахме да почиваме.

Втория ден (неделя) посетихме хълма Монтжуик, Зоопарка, Парк „Сиудадела“, Casa Batillo с влизане вътре, а Casa Mila само отвън. Разходихме се още малко, взехме малки подаръчета и дойде време да тръгваме към летището, защото полета ни беше в 20 часа (Wizz Air), около 18:30 бяхме на летището.
Вероятно пропускам нещо, но ако се сетя ще добавя.
За два дни толкова успяхме да видим, смятам, че е добре, но със сигурност планирам още едно посещение в най-скоро време, защото първо, че много ми харесва града и второ има много още какво да се посети и види.
Въпреки, че използвахме активно градския транспорт за двата дни сме извървяли 40 км пеш. SmileSmileSmile

Също така на всички места влизахме с Go City карта, която струваше 68 евро на човек, а за транспорта си взехме Hola Barcelona за 48 часа и струваше 16 евро на човек. Не сме плащали нищо допълнително, нито за забележителнисти и атракции, нито за транспорт.
Двама от нас сме ваксинирани и си пътувахме със сертификатите, а третия човек си направи PCR тест на летището тук в България и му беше валиден и за прибирането, защото се вписахме в 72 часа. В заведенията там не са ни искали никъде сертификатите, а маски си се носеха само на закритите места.
Заключението ми е, че сме много доволни, изкарахме си страхотно.

# 139
Привет. Резервирах хотел до спирка Universitat. За двата дни искаме да посетим:
Парк Гюел
Саграда Ф
Къщата Батийо
Зоопарка
Монтджуик
Обаче от това местоположение и спирка на метро гледам, че почти до навсякъде трябва прекачване и сменяне на метро и бус, или ходене пеша при смяната на транспорта. Което значи да губим време c GPS да се ориентираме, да търсим спирки и тн... Та исках да питам удачно ли е да вземем колело или моторче примерно под наем. Може и кола. Някой ползвал ли е нещо, различно от градски транспорт, да ме посъветва.. Или в краен случай ако сме с ГТ, какви карти има и цени?

Да се редактирам. Гледам, че има коли под наем за 10е на ден. Май ще ни е най-евтино и удобно. Ще можем ли да обиколим всички тези места с кола трудно ли се намира място за паркиране и плаща ли се зона?

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 17:19 от Yan25

# 140
До Casa Batllo сте за 7-8 минути пеша....Перфектно ще се справите с градски транспорт, не знам само каква карта ще ви е най-изгодна.

# 141
  • СОФИЯ
До парка Гюел си има бая баир, с колела ми се струва голям зор, доста усилия.

# 142
А пък с кола ще се озорим с паркинга.. С колело ще е трудно значи щом има наклон... Ех, значи метро... Но аз се губя дори в собствения си квартал... Някой ако му се занимава би ли ми помогнал от изброените неща кое в каква последователност е добре да посетим? В смисъл да не отидем до едното, после да се върнем назад и после да се окаже, че третото е било до първото... Аз обикновено така правя.. Смях, не смях, нямам ориентация...

# 143
Ние единият ден посетихме Парк Гюел, след това с метрото до Саграда и от там пеша до къщите, но само отвън ги разгледахме. Зоопарка и Монтжуик посетихме в отделни дни и не мога да помогна. Като цяло градския транспорт е много уреден, аз също съм много зле с ориентацията, но смея да твърдя, че се справях прилично в Барселона. За карти ние използвахме комбинирана за Аеробус и такава за 72ч. за всички линии. Първоначално много се чудихме и обмисляхме да се движим основно пеша, но добре, че не се решихме - използвахме доста градски транспорт и пак имаме повече от 30км. извървяни за 3 непълни дни.

# 144
Ах… как си знаех че така ще стане… от уиз еър счениха разписанието на полетите…. ние бяхме планували за 3-7 април…. вече 7ми април няма полети… а са за 8ми…. сега трябва да сменям датите на хотела… чудя се дали ако сменя за 4-8ми полетите цената ще е същата или ще се промени…. до сега не ми се е случвало… моля някой да
каже.

# 145
Гледаш полета. Напасваш програмата и дните спрямо полета. Той е водещ. Места за настаняване бол. Друг е въпросът дали е букнат хотела или платен.

# 146
Гледаш полета. Напасваш програмата и дните спрямо полета. Той е водещ. Места за настаняване бол. Друг е въпросът дали е букнат хотела или платен.

Да, ясно че спрямо полета трябва да оправя резервацията на хотела… но с новата промяна от уизеър вече не са 4 нощ, а са 5…. хотела е лесен… с безплатна анулация съм резервирала….. Не знам дали ако може да
променя полета на 4-8ми дали цената ще се запази.

# 147
Ако излиза опция да сменяш и датата на отиване, ще ти изпише преди приключване на промените дали има нещо за доплащане.

# 148
Ако излиза опция да сменяш и датата на отиване, ще ти изпише преди приключване на промените дали има нещо за доплащане.

Супер, благодаря. Сега ще видя на лаптопа.

# 149
В Барселона или вървиш, или метро+вървиш. С кола, колело или мотор постоянно ще внимавате в пътя и нищо няма да видите от града. С метро няма какво толкова да се обърка, до всяка забележителност има ако не непосредствена, то близка спирка на метро. Наистина е лесно.

Общи условия

Активация на акаунт