Барселона - Тема 11

• 50 059
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
  • На морето!
Благодаря ви, момичета! Ще търся нещо друго за настаняване значи Simple Smile

# 661
Оглеждам за апартаменти и си харесах 2, но и двата са в район  L'Hospitalet de Llobregat. Освен, че е отдалечен от центъра и при всички случаи ще ползваме градски транспорт, има ли друго, което да ме притеснява в този квартал? Чета, че имало "опасни" квартали, които да се избягват, честно казано никога не съм се притеснявала, когато отсядаме в Европа, но все пак да не пренебрегвам съвсем предупрежденията.

Аз също резервирах в L'Hospitalet de Llobregat в близост до метространция Collblanc. На 2 спирки е от площад Испания и Монджуик. А от другата страна на метростанцията е Камп Ноу. Голямо чудене беше, няма как да се размине без градски транспорт, така че се отказах от варианта геометричен център и близо до всичко. Определено ще вземем Хола Барселона. Чудя се има ли смисъл да взимаме карти за Бус Туристик, защото ще сме в топ сезон и да не се окаже, че точно тогава ще са препълнени и не може да разчитаме на тях.

Другото ми притеснение е, че в топ сезон през месец май, май ще трябва да резервирам с дни и часове за топ атракциите, а не знам има ли такава опция в картите Go City и други подобни за предварително резервиране, не можах да открия.

# 662
  • На морето!
И нашата квартира е до тази метростанция. Цената е наистина добра, разликата с подобни квартири в центъра е повече от 200€, които предпочитам да платим за входове на атракции, но въпреки това ще следя с надежда да имам късмет и да попадна на по-добра оферта. Simple Smile

# 663
  • BG-DE
Hop on hop off автобусите са много удобни така може за 2 дни буквално всичко да се разгледа, а разликата в цената е пренебрежимо малка 30€ за ден 40€ за два. За съжаление в момента фонтана Мотжуик не функционира но пък събота вечер в Барселона е супер изживяване дори обществения транспорт работи цяла нощ 😊

# 664
  • София
А навсякъде ли се приемат и кеш и карта за разплащане или има места само с карта?

# 665
  • Варна, България
А навсякъде ли се приемат и кеш и карта за разплащане или има места само с карта?
Ние плащахме и по двата начина - в магазини, заведния, таксита. Атракциите предварително онлайн.

В повечето заведения бакшиш от 10% е включен, така че е идеално с карта без да се закръгля.
Ако вземеш нещо за дома (to go), бакшиш не се включва.

Edit: бакшиш не се включва, това е такса обслужване!

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 14:43 от voltage13

# 666
На мен в Барселона ми обясниха, че тези 10% не били бакшиш, а били такса, че си седнал. Поне така ни го обясни първата сервитьорка и за това ние винаги оставяхме допълнителен бакшиш

# 667
  • Варна, България
На мен в Барселона ми обясниха, че тези 10% не били бакшиш, а били такса, че си седнал. Поне така ни го обясни първата сервитьорка и за това ние винаги оставяхме допълнителен бакшиш
Мислех, че е бакшиш... Open Mouth Мой пропуск. Добре, че плащахме и в брой някъде, та оставяхме и бакшиш.

# 668
А, нищо чудно нас да ни е метнала сервитьорката с цел допълнителен бакшиш:)

# 669
В повечето заведения на терасата е +10% и това няма общо с бакшишите. Просто е по-скъпо, защото има повече търсене.
( пише го в менютата отдолу на някоя или всички страници)

Като цяло може да се плаща навсякъде с карта или кеш.

# 670
В повечето заведения на терасата е +10% и това няма общо с бакшишите. Просто е по-скъпо, защото има повече търсене.
( пише го в менютата отдолу на някоя или всички страници)

Като цяло може да се плаща навсякъде с карта или кеш.
Точно това ми каза и на мен сервитьорката. 10% по-скъпо, защото сме седнали на терасата.

# 671
След поредните промени в разписанието на Уиз моята програма се промени. По план трябваше да кацнем в Барселона- 3 нощувки там и после влак до Валенсия-2 дни там и полет от Валенсия до София. Нооо уиз махнаха полета от Валенсия и го пренасочих връщането да е пак от Барселона. Та тук идва и моя въпрос, че се замотах.
Заради децата ходенето до Валенсия не искам да отпадне. Това значи, че ще идем до там с влак и на другия ден ще трябва да се върнем пак с влак, за да излетим от Барселона. Колко сложно е това упражнение? От къде се взима влака за Валенсия? От къде и кога да купя билети? Изобщо имате ли идея, как да се справя най- добре в създалата се ситуация?

# 672
След поредните промени в разписанието на Уиз моята програма се промени. По план трябваше да кацнем в Барселона- 3 нощувки там и после влак до Валенсия-2 дни там и полет от Валенсия до София. Нооо уиз махнаха полета от Валенсия и го пренасочих връщането да е пак от Барселона. Та тук идва и моя въпрос, че се замотах.
Заради децата ходенето до Валенсия не искам да отпадне. Това значи, че ще идем до там с влак и на другия ден ще трябва да се върнем пак с влак, за да излетим от Барселона. Колко сложно е това упражнение? От къде се взима влака за Валенсия? От къде и кога да купя билети? Изобщо имате ли идея, как да се справя най- добре в създалата се ситуация?
Влак Renfe. Колкото по-рано, толкова по-ниски цени, но пък от уиз всичко може да се очаква. Два пъти съм купувала по-рано с месец заради по-ниска цена и ако не бяхме отишли, горим. Разбира се, има билети с опция за промяна на съответната цена... Като гледам, и при автобусите е така.
Автобуси Alsa.
Има скъпи/евтини варианти.

Ако някой реши, може да се върне и от Мадрид. Има сравнително евтини билети за бързи влакове Мадрид-Барселона и Валенсия-Мадрид, но между Валенсия и Барселона няма.

Последна редакция: сб, 03 дек 2022, 18:26 от Розова маслинка

# 673
Супер, гледам има вариант да вземем автобус от Валенсия директно до летището в Барселона. Мисля тази опция да взема, има и безплатно анулиране. На отиване ще взема влака, не знам, защо не ми дава да видя билети за януари, може би е рано още.

# 674
  • София
https://www.holabarcelona.com/tickets/barcelona-christmas-tour
Това намирам за този автобус.
За съжаление на 25.12. не работи. Изобщо май на 25 всички празнуват и нищо не работи. Ще се разхождаме само ,дано поне ресторанти има отворени.
Някой бил ли е на Коледа да сподели какво да очаквам.

Да, живяхме в Барселона. 24ти е по-важният празник в Каталуня. За 25ти препоръчвам Llums de Sant Pau, красива забележителност е и светлинните шоута вечерта са УНИКАЛНИ и много коледни. Отворено е на 25-ти, билети оттук: https://proticketing.com/eventos_proactiv/ca_ES/entradas/evento/24110

Близо е до Саграда, а около нея има коледно пазарче и много ресторанти (все някои ще са отворени). Също може да видите светлините на двете нови кули, които ги откриват на 16ти. За 25ти бих резервирала билети онлайн предварително.

Също има и годишно плуване в морето около обяд на Port Vell, понякога има коледни круизове в морето (в Meetup съм виждала). Но е студеничко и ветровито по това време на годината.

Общи условия

Активация на акаунт