Барселона - Тема 11

• 50 062
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
Добре е, има транспортни връзки

# 646
Мерси, видях, че има метро, и на това разчитам. Междувременно ще се оглеждам за нещо по-близко до Саграда Фамилия, но поне вече имам нещо букнато и няма да останем на улицата Simple Smile.

# 647
За Саграда фамиля не знам изобщо продават ли се билети на място, с купуването онлайн се посочва час на влизане от дадените в сайта за съответната дата, а и желаещите са много. Все пак, три дни по-рано от датата на посещение успяхме да си купим билет онлайн. За музея на Пикасо когато ходихме имаше две големи опашки - за билети и за влизане, но за половин час се справихме, за casa Mila почти нямаше опашка, но пък за другата къща на Гауди беше страховита.

# 648
  • BG-DE
За Саграда фамилия билети само онлайн се купуват но може и деня, в който сте решили да ги вземете само откъм часове може да е по ограничено, задължително обаче картата, с която плащате трябва да има 3D идетификация (да получавате код от банката си при плащане).Аз тази сутрин най-накрая успях да ги купя 😊

Последна редакция: сб, 26 ное 2022, 11:32 от Menerva

# 649
  • София
Здравейте, в Барселона ще сме на 5 и 6.12, като на втория ден летим късно, в 21.55 ч. На концерт сме, времето е малко ограничено. За първия ден съм предвидила Саграда фамилия и Парк Гуел. Концерта после е от 18 ч. За втория ден - Восъчния музей, Кралския дворец, Музея на илюзиите и Big fun. Чудя се дали ще мога да включа и Аквариума или двореца Монтжуик? Хотелът ни е до площад Испания Pestana Arena. Също видях някаква Коледна обиколка с автобус -  от 18 ч., час и половина. Някой бил ли е на такава? Струва ми се, че ще успеем преди летището.  С девойка съм на 12 г.

Последна редакция: сб, 26 ное 2022, 12:10 от bibi76

# 650
Само за справка.
За Саграда фамилия МОЖЕ да се купят билети на място, има голям офис точно на входа.
Проблемът е че може да са свършили за деня,който искате, въпреки че аз съм ходила 4-5пъти и никога не е имало проблем.

# 651
  • BG-DE
Ние вчера бяхме там и каса няма, а навсякъде има големи табели на които пише, че билети само онлайн и qr кода  на приложението за сканиране.

# 652
https://www.holabarcelona.com/tickets/barcelona-christmas-tour
Това намирам за този автобус.
За съжаление на 25.12. не работи. Изобщо май на 25 всички празнуват и нищо не работи. Ще се разхождаме само ,дано поне ресторанти има отворени.
Някой бил ли е на Коледа да сподели какво да очаквам.

# 653
На място не могат ли да се купуват билети? Понеже ще пътуваме през януари, който си е рисков откъм вируси при децата, не ми се иска да планирам посещения. Мислех да купя на място, или в последния момент.

Имам въпрос относно местоположението на хотела, който избрах. Ясно ми е, че е компромисно, но искам да чуя и мнения тук. Избрах го, защото не се плаща авансово и има добри отзиви.

Не мога да постна мястото, бгмама го блокира май, хотелът е Ibis Styles Barcelona City Bogatell.

Аз бях в този хотел и беше с много добра локация. За 15 минути с метро до центъра. Много близо и до Саграда Фамилия с метрото.

# 654
Ние вчера бяхме там и каса няма, а навсякъде има големи табели на които пише, че билети само онлайн и qr кода  на приложението за сканиране.

Явно са го махнали скоро. Аз последно бях там миналото лято и имаше офис за билети, но сега прочетох, че са го направили за сувенирен магазин.

# 655
  • На морето!
Оглеждам за апартаменти и си харесах 2, но и двата са в район  L'Hospitalet de Llobregat. Освен, че е отдалечен от центъра и при всички случаи ще ползваме градски транспорт, има ли друго, което да ме притеснява в този квартал? Чета, че имало "опасни" квартали, които да се избягват, честно казано никога не съм се притеснявала, когато отсядаме в Европа, но все пак да не пренебрегвам съвсем предупрежденията.

Ако сме в отдалечен райно, тогава Хола Барселона ли е по-добре да вземем или някоя от Т-фамилиар/касуал карти?

Иии последно- някъде из темите ми попадна информация за all you can eat реостарант, но когато го потърсих, за да го добавя на картата не го намерих. Може ли отново да го споделите, него или друг подобен?

Грасиас!

# 656
Здравейте,момичета!
Планирам пътуване в Барселона в края на февруари.Времето е относително нещо,но споделете студено ли е през този период и подходящо ли е да се пътува тогава?
Благодаря предварително!

# 657
  • Варна, България
Здравейте,момичета!
Планирам пътуване в Барселона в края на февруари.Времето е относително нещо,но споделете студено ли е през този период и подходящо ли е да се пътува тогава?
Благодаря предварително!
https://www.weather2visit.com/europe/spain/barcelona.htm

Ние се завърнахме, бяхме в Барселона 21-25 ноември, пътувахме с RyanAir, Priority, за да имаме по още един кабинен багаж до 10 кг.
Настанихме се в Wello Apartments - доволни сме, ние бяхме само с мъжа ми, но могат да се настанят и 2 деца на дивана, на около 8-10 мин пеша от Ла Рамбла и площад Каталуния. Настаняването беше от 16 часа, но си оставихме безплатно багажа и ни настаниха още в 13,30 часа (уговорихме се да ни изпратят съобщение, когато апартаментът е почистен.) Хареса ни местоположението, имаше всичко за удобен престой. Заплатихме за 4 нощувки 836 лв. + 300 лв. депозит, който чакам да ми върнат.

От летището ползвахме Aerobus. Няколко пъти използвахме таксита, друг обществен транспорт не сме ползвали. Такситата не ни се видяха толкова скъпи - булевардите са многолентови, широки, с лента за таксита и автобуси. В делнични дни нямаше изобщо големи задръствания. Таксита се спират на улицата. Да се извика на адрес е скъпо.

Забележителсти:
Саграда Фамилия (предварително бях купила билети)- отвън и отвътре е извънземна, спокойно можеш цял ден да си там. Имахме късмет, че за малко слънцето беше пробило облаците и беше невероятна цветна феерия.
Скрит текст:
Каза Батийо - 3 вида билети, закупени онлайн са -4 Евро от тези на място. Аз взех Silver за 43 евро, екстри Gaudí Dôme (immersive) Virtual Reality Tablet - аз успях да разгледам за около 1 ч. 25 минути (казаха ми на едно място, че ми остават още 3 минути.)
Пазарът Ла Бокерия на Ла Рамбла - посещавахме го всеки ден, много колоритен, има какво да напълни окото и да се вземе за хапване и пийване.
Парк Гуел - предварително билети. За около 2 часа го обиколихме, направихме си снимки. Ние отидохме с такси. Тъй като уличките са стръмни - ако сте с градски транспорт се върви около 1 км по нагорнище.
Триумфалната арка, Паркът на Цитаделата, Зоологическата градина - отидохме към 13,45 и ни казаха, че за днес е прилючила. По принцип работи до 16,30. Не успяхме да влезем.
Статуята на Колумб, Яхтеното пристанище Порт Вел, Аквариум - едно до друго са. В Аквариума не влязохме (нямахме интерес).
Готическия квартал - катедралата в Барселона, парламентът на Каталуния, площада и другите в района.

Бяхме в седмицата на Черния петък - обиколихме някои от магазините Манго, Зара, Десигуал, Примарк и други местни магазини. Нещо не се впечатлих, но си купих няколко неща и за подаръци. ( предвидих полупразни куфари Simple Smile )

Храната не ме впечатли особено (типични за всяко място са крокети, картофи соте с майонезен пикантен сос, иберийски хамон с доматен хляб (все едно франзела, напоена с домати (като попара), паеля, заведенията също не ме впечатлиха. Няма го комфорта, на който сме свикнали. Дълги тесни заведения, малки масички, шумни. Специалитетите са им с телешко, риба. Опитахме ги, хареса ни, особеното телешкото, но и цените са подобаващи.
Направи ми впечатление, че следобед и до късните часове на нощта хората са по заведенията, не само по централните улици, а и в пресечките. Обичат живота Simple Smile

Посетихме Баски ресторант IRATI в готическия квартал - имат добри тапаси 2,6 евро и ресторант. Другите заведения, които посещавахме, бяха на един площад (не се сещам името) и по път, където ни хареса.
Вкусни тестени в малки пекарни - сладки и солени печива, сандвичи, кроасани.

Като цяло съм доволна от престоя ни. Останаха още забележителности да видим, т.е. повод да се върнем някой ден Simple Smile

Последна редакция: пн, 28 ное 2022, 16:59 от voltage13

# 658
Според зависи в коя зона на Hospitalet сте, зоната може да ви стресне, но дефакто не е опасно. Има транспорт, но не е като да сте в Бсн. Даже Hospitalet формално е отделен град въпреки че е свързан с Бсн като квартал.
Станциите на метрото не са на всеки 500м, има и автобуси.
За отпуска бих избрала нещо по в града ( Бсн), но ако финансово ви излиза от бюджета, Hospitalet е решение. Има някои зони, които са си напълно ок и тази част, която е залепена за Бсн е съвсем приемлива.

Последна редакция: пн, 28 ное 2022, 22:48 от Eli..........

# 659

Общи условия

Активация на акаунт