Барселона - Тема 11

• 50 631
  • 754
  •   2
Отговори
# 75
  • СОФИЯ
Ние направихме ПСРи на Т2 преди 3 часа. Нямаше никакви хора пред лабораторията. Сега има ваучери за отстъпка, излиза по 65 лева на човек. Кратък е престоят ни и влизаме в 72 часа за връщането в БГ. Дано го премахнат това изискване за ЕС от февруари, както коментират по медиите.

# 76
Ще ви посъветвам, който е решил да прави пср в Барселона навръщане в България, да не го прави, защото днес изтекоха моите 72 часа карантина и на Пср излязох положителна, а ММ отрицателен, а нямам дори половин симптом. Правете ги в България, за да не стане беля и ви карантинират там
Да, добър съвет давате! Надявам се да мине все така леко, ако изобщо сте болна.

# 77
  • Milano
Хич не е добър, да зарази всички в самолета и т.н. Чист егоизъм.

# 78
Айде моля ви се, по-вероятно е аз да съм се заразила в самолета, ако изобщо имам ковид, защото силно ме съмнява. Карала съм го преди няма и 4 месеца, имам и 1 доза ваксина. И какво предлагате с дете на няма 3 г да останем в барселона под карантина? Много умно

# 79
  • СОФИЯ
От юни до декември 2021 г. повечето ваксинирани пътувахме в ЕС без ПСРи. Самолетите бяха пълни, особено през лятото. Гаранция няма никаква дали някой на борда е заразен. На летище СФ много рядко проверяват нещо при излитане. Сега за Испания предполагам пак само ще сканират QR кодовете, така процедираха в Малага през септември. А тези кодове им дават информация само че сме с бустер, не и за последващо направения отрицателен ПСР, който ни е необходим при прибирането в БГ, за да се избегне карантина. Т.е. дори и при позитивен тест, пак може да се лети.

# 80
  • Milano
Няма кво да ми се молиш. Седиш си на задните части и спазваш каквото трябва.
И най-вече не даваш тъпи съвети.

# 81
Хич не е добър, да зарази всички в самолета и т.н. Чист егоизъм.
Така е. Риска си го има. В случая обаче, съгласете се, че в голяма част, хората ще проявят симптоми чак след няколко дни, така че доста по-голям процент ще са вече заразени, но с отрицателен тест, отколкото ако си направят след 72 часа. Тогава вероятността да позитивира е по-голяма. Имам позната, която летя,като беше абсулютно наясно, че е заразена, просто ПСР и излезе отрицателен и тя се качи на самолета. От тогава не си говорим, за мен това беше безотговорност!
В самолетите риска да се заразиш изглежда по-вероятен, от колкото разхождайки се из града. Аз лично, дори и с три ваксини, съм под голямо притеснение при полети. Слагам по две маски, използвам дезинфектант, където пипам, а възможността за дистанция там е невъзможна.
Като цяло всеки трябва да бъде отговорен за себе си.

# 82
Може ли накой наскоро пътувал да ми каже какво се иска за влизане в Испания. Прочетох мерките и там пише
 1. сертификат за преболедувал+ пол.тест. И теста ли трябва да нося?
2.Ако човекът не е  имунизиран, пътувам с дете над 12г., бърз тест/ pcr ли имат предвид под Сертификат за текст?
3.За детето под 12 нищо не трябва освен регистрация, за да има код, нали?

Нещо се губя в превода.

# 83
Ние направихме ПСРи на Т2 преди 3 часа. Нямаше никакви хора пред лабораторията. Сега има ваучери за отстъпка, излиза по 65 лева на човек. Кратък е престоят ни и влизаме в 72 часа за връщането в БГ. Дано го премахнат това изискване за ЕС от февруари, както коментират по медиите.

Мама САННЯ, за колко време ви излезе резултата от теста направен на летището? В сайта пише до 2 часа, но искам да знам дали реално е така, за да си направя сметката. Ние ще пътуваме другия петък 04.02, полета е в 17 часа и мисля да направим тестовете на обяд същия ден.
Ще се радвам на всякаква полезна информация като се върнете от Барселона Revolving Hearts

# 84
Аз каквото трябва съм си го спазила😂😂😂 стояла съм си под карантина 3 дена, направила съм си тест, позитивен, карантината продължава. Щях да съм егоист, ако не си спазвах карантина и не си бях направила теста, а си шарих наляво надясно докато минат 10 дни и не изтече автоматично, това е егоист. Обаче има едни нервни хора, които основната им цел за деня е да си излеят злобата някъде. Дано ви олекна:)
Няма кво да ми се молиш. Седиш си на задните части и спазваш каквото трябва.
И най-вече не даваш тъпи съвети.

# 85
  • СОФИЯ
georgievraia, Нашият полет е днес в 17 ч. Обратният трябва да кацне в СФ 11.50 ч. в неделя. Дори и да закъснее /при Райън е доста вероятно/ пак влизаме в 72 часа. Избрах да отидем вчера след бач, за да не вися днес излишни 3 часа на летището, а и да имам иф за ПСР по-рано. Точно 2 ч. след пробата проверих на сайта на Кандиралов, готови бяха тестовете. Днес преди полета ще си взема хартиените носители, предупредих в лабораторията за това вчера. Така ми е по-удобно, днес 15.30 ч. ще отида на летището, иначе трябваше да висим там днес от обяд. Ще разкажа за Барселона когато се върнем.

В много сайтове на различни езици предупреждават, че по Рамбла има много джебчии. След ситуация с кражба преди години в центъра на друг голям град, лични карти и по-голяма част от кеша оставям в хотела, нося копия на л.к. Все пак нося кеш и банкова карта и като опарена се чудя при тези предупреждения дали да нося малкия портфейл във вътрешния джоб на якето или в малката дамска чанта отпред е ОК. Голям ли е действително този проблем с джебчиите по тази улица или е преувеличено?

Joana85, така ли се пада този ресторант Фреско от пл. Каталуния? Ще закача снимка.

# 86
Да, това е ресторанта, близо до пл.Каталуния Simple Smile
Проблема с джебчийте го има и в метрото. Наистина си носете чантите от пред, бъркат по раниците. Сега не казвам, че са на всяка крачка, но обикновено се оглеждат за заблудени туристи и се възползват. Иначе не смятам, че няма нищо опасно дори и вечер късно в центъра да се разхождате.
Аз си нося лека чанта преметната през рамо, пред мен.
Миналата година, едно хлапе ни разкопча раницата на светофара, един човек зад нас го видя.. Хванах го за дрехите и го помъкнах към отсрещното Управление, но ми се измъкна и избяга..

# 87
  • СОФИЯ
ОК, мерси! Ще внимавам. Метро няма да ползваме, само пеша и туристическите автобуси, по тази причина избрах хотел на пл. Каталуня. Майка ми обикновено не носи нищо ценно в себе си, но в днешно време телефон и очила също са си ценност Simple Smile

# 88
georgievraia, Нашият полет е днес в 17 ч. Обратният трябва да кацне в СФ 11.50 ч. в неделя. Дори и да закъснее /при Райън е доста вероятно/ пак влизаме в 72 часа. Избрах да отидем вчера след бач, за да не вися днес излишни 3 часа на летището, а и да имам иф за ПСР по-рано. Точно 2 ч. след пробата проверих на сайта на Кандиралов, готови бяха тестовете. Днес преди полета ще си взема хартиените носители, предупредих в лабораторията за това вчера. Така ми е по-удобно, днес 15.30 ч. ще отида на летището, иначе трябваше да висим там днес от обяд. Ще разкажа за Барселона когато се върнем.

В много сайтове на различни езици предупреждават, че по Рамбла има много джебчии. След ситуация с кражба преди години в центъра на друг голям град, лични карти и по-голяма част от кеша оставям в хотела, нося копия на л.к. Все пак нося кеш и банкова карта и като опарена се чудя при тези предупреждения дали да нося малкия портфейл във вътрешния джоб на якето или в малката дамска чанта отпред е ОК. Голям ли е действително този проблем с джебчиите по тази улица или е преувеличено?

Joana85, така ли се пада този ресторант Фреско от пл. Каталуния? Ще закача снимка.

Супер, много благодаря за бързия отговор. И нашия полет е в петък 17 часа (Ryanair) и се връщаме в неделя в 23:50 с Wizz Air и също влизаме в тези 72 часа.
Пожелавам ви да си изкарате страхотно в Барселона! Heart EyesHug

# 89
Джебчиите обикновено действат в тълпа, така че да е трудно да се усетиш дали някой те бута или ти отваря чантата, а сега няма да има много хора по Рамбла, все пак е зима. Но за мен е много важно където и да се ходи пари, документи и телефони да са в малка чанта, която да я държиш и с ръка, така че да няма никакъв шанс, някой да бръкне.

Общи условия

Активация на акаунт