Барселона - Тема 11

• 50 692
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
Точно за него си мислех Mur. Не е май сред много популярните туристически дестинации, а е страхотно преживяване не само за деца и подрастващи.
CosmoCaixa Barcelona
Има страхотна амазонска джунгла и аквариум с огромни риби, махало на Фуко, демонстрация за образуване на мълнии, страхотна сбирка от интересни скали и минерали, фосили, кости от динозаври  и т.н.

# 106
  • СОФИЯ
Очарована съм от Барселона, независимо от супер краткия престой! Слагам я на първо място в испанската ми класация, преди Севиля. Мисля на пролет да посетим за повече дни, заедно с ММ и дъщеря ми. Навън сега носят маски.
Ясно беше, че от петък вечер до неделя сутрин, с майка ми нямаше как да видим много, но туристическите автобуси свършиха чудесна работа за краткия ни трип. Сега през зимния сезон работят две линии, зелена и червена, от 9 до 19 ч. Всяка линия е по 2 часа без слизане. Някои спирки са им общи, напр. при паметника на Колумб. Слизахме естествено. Майка ми почти се разплака пред Саграда, така е реагирала само на Айфеловата кула Simple Smile Очаквано повече от интересна архитектура в целия град. Рамбла я минахме пеша. Много ми хареса пазарът по средата. Хапнахме хамон със сиренца във фунийки. Освен меса и рибни, имаше страхотни пресни и сушени плодове. Ако разполагахме с повече време, щях да обходя по-обстойно този пазар. За готическия квартал не остана време пеша. Исках да се напънем в края на деня за Аквариума. Спирка № 3 на Зелената линия е точно пред аквариума. Майка ми обаче ме погледна толкова уморено и прецених че няма да успеем да се насладим. Нищо, остава за следващ път.
Joana85, не намерих Фреско Simple Smile Имаше някаква демонстрация и реших да минем по съседна успоредна улица, после за първи път Гугъл мапса нещо ме подведе и се завъртяхме в кръг. Върнахме се да вечеряме в хотела, на който давам много висока оценка не само за локация и условия, но като цяло обслужване и кухня. Ще го ползвам и при следващо посещение на града, Оливия плаза на пл. Каталуния. Малък ресторант и кратко меню, но всичко което поръчахме беше без забележки. Ще се върна пак в Барселона!

# 107
Очарована съм от Барселона, независимо от супер краткия престой! Слагам я на първо място в испанската ми класация, преди Севиля. Мисля на пролет да посетим за повече дни, заедно с ММ и дъщеря ми. Навън сега носят маски.
Ясно беше, че от петък вечер до неделя сутрин, с майка ми нямаше как да видим много, но туристическите автобуси свършиха чудесна работа за краткия ни трип. Сега през зимния сезон работят две линии, зелена и червена, от 9 до 19 ч. Всяка линия е по 2 часа без слизане. Някои спирки са им общи, напр. при паметника на Колумб. Слизахме естествено. Майка ми почти се разплака пред Саграда, така е реагирала само на Айфеловата кула Simple Smile Очаквано повече от интересна архитектура в целия град. Рамбла я минахме пеша. Много ми хареса пазарът по средата. Хапнахме хамон със сиренца във фунийки. Освен меса и рибни, имаше страхотни пресни и сушени плодове. Ако разполагахме с повече време, щях да обходя по-обстойно този пазар. За готическия квартал не остана време пеша. Исках да се напънем в края на деня за Аквариума. Спирка № 3 на Зелената линия е точно пред аквариума. Майка ми обаче ме погледна толкова уморено и прецених че няма да успеем да се насладим. Нищо, остава за следващ път.
Joana85, не намерих Фреско Simple Smile Имаше някаква демонстрация и реших да минем по съседна успоредна улица, после за първи път Гугъл мапса нещо ме подведе и се завъртяхме в кръг. Върнахме се да вечеряме в хотела, на който давам много висока оценка не само за локация и условия, но като цяло обслужване и кухня. Ще го ползвам и при следващо посещение на града, Оливия плаза на пл. Каталуния. Малък ресторант и кратко меню, но всичко което поръчахме беше без забележки. Ще се върна пак в Барселона!

aмма САННЯ, как беше времето по време на вашия престой? Гледам, че го дават около 15 до 17 градуса през деня?

# 108
  • СОФИЯ
В събота следобед беше 16 С. Имаше младежи по къси панталони и момичета с връхна дреха тънка жилетка. Сутрин и вечер разбира се е по-хладно.

# 109
  • София
За хотел се колебая… Hotel Raval House и Ayre Hotel Rosellón.

Вчера се върнахме от уикенд в Барселона с малкия ми син. Спахме точно в Raval House. Препоръчвам - ползвахме градски транспорт само, за да стигнем до парка Гюел.

# 110
мама Сання и green dawn разкажете за сертификати и тестове, моля Stuck Out Tongue Winking Eye прочетох вчера някъде, че в Каталуня махат зелените сертификати за заведения....имате ли впечатления за 12 и 13 годишните какви са им изискванията

# 111
  • СОФИЯ
За деца не знам, две пълнолетни бяхме, но в заведение никъде не са искали сертификат или ПСР. На летището QR кодовете приемат за сканиране само електронно, не и на хартиен носител, трябваше да отворя и този на майка ми от телефона. Бързо става.
Летището е голямо, от входа до гейта на връщане тел ми отчете 2700 крачки, а съм се мотала само в тоалетна и за вода. Водата на вендинг автоматите е 1 евро, на кафенета 2. Само там предлагат.

# 112
За хотел се колебая… Hotel Raval House и Ayre Hotel Rosellón.

Вчера се върнахме от уикенд в Барселона с малкия ми син. Спахме точно в Raval House. Препоръчвам - ползвахме градски транспорт само, за да стигнем до парка Гюел.

Благодаря ти. Докато го умувам и вече стаите са продадени. Другият вариант е Ronda House, също изглежда добре.

# 113
  • София
мама Сання и green dawn разкажете за сертификати и тестове, моля Stuck Out Tongue Winking Eye прочетох вчера някъде, че в Каталуня махат зелените сертификати за заведения....имате ли впечатления за 12 и 13 годишните какви са им изискванията

Никъде не са ни искали сертификат - аз съм ваксинирана и с бустер, а синът ми е с първа педиатрична доза, защото е под 12.

# 114
Здравейте. Ще ходим в Барселона, но искам да питам нали от днес влизането и връщането в БГ е само със ЗС? Нали важи 9месеца там, не 6,понеже италианците си смениха сроковете... Та да не стане да сме без сертификат накрая.
Аз съм ходила преди, но не помня от летището как се стига до центъра. Гледам хотели в букинг, все да са близо до някое метро. Ако имаме удобно метро, можеше ли да ходим до Гюел парк и Саграда фамилия? Въобще не помня кое къде е. Ще сме май само 2 нощувки. Чудя се още какво да включим, което си струва да се види. Дайте идеи?

# 115
Здравейте. Ще ходим в Барселона, но искам да питам нали от днес влизането и връщането в БГ е само със ЗС? Нали важи 9месеца там, не 6,понеже италианците си смениха сроковете... Та да не стане да сме без сертификат накрая.
Аз съм ходила преди, но не помня от летището как се стига до центъра. Гледам хотели в букинг, все да са близо до някое метро. Ако имаме удобно метро, можеше ли да ходим до Гюел парк и Саграда фамилия? Въобще не помня кое къде е. Ще сме май само 2 нощувки. Чудя се още какво да включим, което си струва да се види. Дайте идеи?
Връзката от летището е много лесна и удобна с влакче Renfe (Rodaliеs) , следете табелите на изхода. Минава през един дълъг коридор - топла връзка и си купувате билетче от машинките. Слизате директно в ценъра.
Можете също така и Аеробус да хванете. Мисля, че около 6 евро е билета.

Последна редакция: ср, 02 фев 2022, 09:38 от Joana85

# 116

В Бсн на всякъде може да се отиде с метро и е удобно. Саграда Ф и парка Гуел включително.
От летището както ти казаха влака е много удобен, трябва да се следят табелите за Rodalias, което е едно голямо оранжево R.

За два дена с добър ритъм имате да видите неща. Аз препоръчвам готическия квартал, ла Рамбла и Ла Бокерия и къщите на Гауди, те са много близко едно до друго, Саграда Фамилия и оспитал Сант Пау, на 3 пресечки от Саграда фамилия, за същия ден.

Аз лично парка Гуел не го харесвам въобще, бих препоръчала Монтджуик.

# 117
За Гуел трябваше и автобус преди 5 години. Аз го харесвам. (Видях плъхове последния път Joy)

# 118
За Гуел трябваше и автобус преди 5 години. Аз го харесвам. (Видях плъхове последния път Joy)

Нещо се бъркаш.
Има две спирки на метрото близо Alfons X и Vallcarca.
И от двете трябва малко да се повърви, но е съвсем близо.

# 119
От Alfons X имаше бусче ,което спира пред входа на парка, не е много близо иначе и е стръмно, аз го ползвах последния път, сега видях че другата спирка е сравнително близко, да.

Общи условия

Активация на акаунт