Барселона - Тема 11

• 50 741
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
....
Също така на всички места влизахме с Go City карта, която струваше 68 евро на човек, а за транспорта си взехме Hola Barcelona за 48 часа и струваше 16 евро на човек. Не сме плащали нищо допълнително, нито за забележителнисти и атракции, нито за транспорт.
С тази карта влезнахте и в Саграда Фамилия? Как става резервацията за местата изискващи такава, ако имаш такава карта? Питам, защото сме 5ма и такава карта ще ни коства около 430Е за 3 дни и искам да съм сигурна, че си заслужава...Thinking

# 151
....
Също така на всички места влизахме с Go City карта, която струваше 68 евро на човек, а за транспорта си взехме Hola Barcelona за 48 часа и струваше 16 евро на човек. Не сме плащали нищо допълнително, нито за забележителнисти и атракции, нито за транспорт.
С тази карта влезнахте и в Саграда Фамилия? Как става резервацията за местата изискващи такава, ако имаш такава карта? Питам, защото сме 5ма и такава карта ще ни коства около 430Е за 3 дни и искам да съм сигурна, че си заслужава...Thinking

В сайта на GoCity е обяснено. като отворите Саграда фамилия отдолу пише. Мисля че се пращаше емайл след като си купил картата, За парк Гюел мисля че шак е същото… пак с резервация

# 152
Здравейте, семейнито ни пътуване ще е средата на март. Четирима възрасти сме, и сега разглеждам картите Go City. Каква е разликата между двете карти All-Inclusive Pass и Explorer Pass, три дни ще имаме на разположение и мисля да обиколим повечето атракциони. Когато влезете в сайта gosity можете да се запишете за новини и получавате 5% отстъпка.

# 153
Здравейте, семейнито ни пътуване ще е средата на март. Четирима възрасти сме, и сега разглеждам картите Go City. Каква е разликата между двете карти All-Inclusive Pass и Explorer Pass, три дни ще имаме на разположение и мисля да обиколим повечето атракциони. Когато влезете в сайта gosity можете да се запишете за новини и получавате 5% отстъпка.
....

Разликата е, че All in важи за всички изброени места за посещение, а Exploler е за определен брой. All in e доста по-изгодна, ако ще посещавате повече места.Отстъпката е за 10% даже, получавате мейл когато се регистрирате и там има код за 10%.

Да, с картата се влиза.
Според мен картата напълно си заслужава, особено ако имате повече време, за да посетите повече места с нея.
Когато се купи картата се пише на мейла на агенцията, с коята работят в случая за Саграда Фамилия и Парк Гуел е една и също - Амиго (гида също беше един и същ и за двете). Изпращате им QR кода от закупените карти и ви потвърждават, като ви изпращат и подробни указания къде да чакате гида (точно на входовете е). Когато сте там ще го видите, държи табела и му казвате, че имате резервация и на кое име е и готово. На сайта на Go City за всяка атракция/забележителност отдолу пише дали се изисква резервация и кои са възможните дни и часове.

# 154
....

Разликата е, че All in важи за всички изброени места за посещение, а Exploler е за определен брой. All in e доста по-изгодна, ако ще посещавате повече места.Отстъпката е за 10% даже, получавате мейл когато се регистрирате и там има код за 10%.

Да, с картата се влиза.
Според мен картата напълно си заслужава, особено ако имате повече време, за да посетите повече места с нея.
Когато се купи картата се пише на мейла на агенцията, с коята работят в случая за Саграда Фамилия и Парк Гуел е една и също - Амиго (гида също беше един и същ и за двете). Изпращате им QR кода от закупените карти и ви потвърждават, като ви изпращат и подробни указания къде да чакате гида (точно на входовете е). Когато сте там ще го видите, държи табела и му казвате, че имате резервация и на кое име е и готово. На сайта на Go City за всяка атракция/забележителност отдолу пише дали се изисква резервация и кои са възможните дни и часове.
Да разбирам, че купувайки All inclusive посещавам всички атракциони включени в пакета плюс Barcelona Bus Turistic. Мога да се придвижвам между атракционите с този автобус без да ползвам градски транспорт. Чудя се дали ми трябват карти за градски транспорт. Ще пътувам с родителите ми които са възрастни и се опитвам да направя най-щадящо и в същото време интересно пътешествие за тях. Апартамента който съм наела е на 5 Мин от La Rambla и последния ден планувам разходка по нея и Готическия квартал. Ще съм много благодарна за съвети и идеи!

# 155
Така… след промнятата на полетите от Уиз еър се наложи да окажа резервацията от хотела който запазих…. исках пак да е там с новите дати, но ношувките бяха по-скъпи. Е най-сетне запзих друг хотел. Сега само броим дните с нетърпение. Мисля да си купим и ние картите GoCity. Ще имаме 3 пълни дни и половина. Мисля че ще успеем да обиколим почти всичко което сме набелязали.

# 156
  • Пловдив
В кой квартал препоръчвахте да се търси хотел?
Сега гледам покрай нашия Великден, но ми се видяха много скъпи нощувките...

# 157
Ние взехме Airbnb на 10 мин от Рамбла, но извън готическия квартал, защото е много шумно нощем. Навсякъде ходехме пеша. Три нощи бяхме и в Холидей инн до морето, от там реално вървяхме също пеша до Рамбла, около 40 мин, но с метро е мн.близо, а билетите са евтини. Накратко-където и да вземете в широк център е ок, до метро също.

# 158
Има ли някой, който да се е върнал скоро, за да разкаже как стои въпроса със сертификатите? Тестват ли на летището? Благодаря.

# 159
Има ли някой, който да се е върнал скоро, за да разкаже как стои въпроса със сертификатите? Тестват ли на летището? Благодаря.
9 февруари. Сертификатите прикрепихме още тук към PLF формуляра за влизане в Испания.
На летището в Барселона само цъкнахме QR кодовете на въпросния формуляр при проверяващите и бяхме свободни. Предполагам, в този код се съдържат всички данни.
На следващия ден летяхме за Севиля, после бяхме в Кадис и в Мадрид – цяла седмица никъде не искаха никакви сертификати, като май вече и официално не ги искат (тогава уж в Андалусия трябваше да ги искат, но не).

# 160
  • Пловдив
А ако става дума за Пср...?
И на връщане кал стои въпроса с лабилаториите? Нали трябва нов тест за качване в самолета?

# 161
А ако става дума за Пср...?
И на връщане кал стои въпроса с лабилаториите? Нали трябва нов тест за качване в самолета?
Къде го прочетохте това? В Испания няма такова изискване. Сертификати ни поискаха единствено в София на връщане. Това за цяла седмица.
Пср тестът също е сертификат и се прикачва към plf формуляра

# 162
  • Пловдив
Не съм чела, че няма изискване за връщане...ама и така да е като кацнеш имаш 24ч да качиш тест, нали?
А за да прикачиш към Плф колко по-рано трябва да направиш Пср?

# 163
Не съм чела, че няма изискване за връщане...ама и така да е като кацнеш имаш 24ч да качиш тест, нали?
А за да прикачиш към Плф колко по-рано трябва да направиш Пср?

На връщане се минава само със сертификат. За неваксинирани- тест,но се прави не до 24часа,а след 3 дни,дотогава карантина. Може да се направи и тест в Испания и тук да се влезе с него,но не е за препоръчване,защото ако излезе положителен...

# 164
Да попитам, с еднодозова Янсен (Джонсън) може ли да се влезе спокойно в Испания, или ще се наложи да си слагаме бустерна (6 месеца от първата доза се пада средата на Април, а ние ще пътуваме в началото).

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 22:52 от Kika1234

Общи условия

Активация на акаунт