Барселона - Тема 11

• 50 088
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Аз обмислям порт авентура догодина, но самата аз не съм по екстремните влакчета и мисля да се пускам на бебешките с 2 годишното. Имаме батко на 9, но той дори и да иска на нещо екстремно ще трябва да убеди баща му да го придружи Simple Smile на мен ми става лошо от виенско колело

Ели, как протича празнуването на Свети Йоан, подходяща ли е за деца Барселона тогава или е пълно с пияни младежи?

# 616
  • На планетата Земя
Били сме в Барселона по времето на Сан Хуан. Не беше притеснително. Ние си следвахме регулярната дневна програма. Вечерта имаше заря на много места, танци с огньове. Прибрахме се сравнително рано в хотела, защото на другия ден трябваше да ставаме рано. Живущите бяха затворили уличката и бяха опънали маси, столове, всичко отрупано с храна. Поканиха ни да си вземем. Забавляваха се под звуците на  музика до късно през нощта, но все пак успяхме да поспим.

# 617
Аз обмислям порт авентура догодина, но самата аз не съм по екстремните влакчета и мисля да се пускам на бебешките с 2 годишното. Имаме батко на 9, но той дори и да иска на нещо екстремно ще трябва да убеди баща му да го придружи Simple Smile на мен ми става лошо от виенско колело

Ели, как протича празнуването на Свети Йоан, подходяща ли е за деца Барселона тогава или е пълно с пияни младежи?

Ох много красив и приятен празник, но малко ме притеснява 2годишното. Моите деца по тази възраст никак не си падаха по празника. Не защото е опасно, а заради шума.

Има зони които не препоръчам, на пример плажовете. Това си е за възрастни.

Но в града има много процесии и организирани неща във всеки квартал.
Просто трябва да видите къде се правят Correfoсs. И аз мога да ти го кажа всъщност според зоната ви. Буквално ги правят във всеки квартал и НЕ са опасни въпреки, че изглежда че е.

# 618

И за бебешките се чака по час и половина - два за атракция. Във Ферари Ленд се чакаше една идея по-малко според мен.

# 619
Благодаря ви за отговорите! Ели, наистина не се бях замисляла за шума. Може би няма да сме там точно тогава. В момента дебна самолетните билети, под 60Е на човек реалистично ли е да се надявам да паднат?

# 620
Благодаря ви за отговорите! Ели, наистина не се бях замисляла за шума. Може би няма да сме там точно тогава. В момента дебна самолетните билети, под 60Е на човек реалистично ли е да се надявам да паднат?

По-скоро не. 60е е много добра цена.

# 621
  • Варна, България
Здравейте Simple Smile
Мечта от години ми беше да посетя Барселона и най-накрая в периода 21-25 ноември ще бъдем там. От дни чета много полезна информация, която споделяте.
Ще пътуваме с Ryan Air - много удобни часове на полети (за разлика от Уиз еър - среднощни пътувания) и ще бъдем през седмицата, като се надявам да избегнем тълпите от туристи.
Настанихме се във Wello Apartment - добри отзиви за мястото и локацията.

Имам въпрос - планираме да си купим предварително билетите за Парк Гуел и Саграда Фамилия
Виждам различни сайтове и съответно различни цени. Бихте ли ми препоръчали сайт, от където мога да ги закупя - интересувам се и от бърз достъп да не чакаме по опашки. Има ли изобщо такава възможност за бърз достъп?

# 622
  • На планетата Земя
Не ви трябва бърз достъп, няма чак такива тълпи. Достатъчно е да сте си купили преди това билетите, за да не чакате там на място на каса и да имате повече избор на часове.
Ползвате за купуването винаги офииалните сайтове, това е.

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 15:38 от Mileto

# 623
Официален сайт на Саграда фамилия: https://sagradafamilia.org/en/home. Моето впечатление е, че билетите са с най-ниски цени именно през него. След като ги купихме, ни подканиха да си изтеглим приложение, в което се виждат баркодове на билетите, има написана информация за църквата и аудиогайд на няколко езика, който ползвахме при посещението(със слушалки към телефона става много удобно). Там не чакахме на опашка, билетите са с час. Т.е., имаше струпване, прилично на опашка, но има ред и не сме чакали повече от минута. Има проверка на багажа, почти като на летището е. За парка Гуел не мога да бъда полезна, освен с потвърждението, че билетите трябва да са купени предварително.

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 14:57 от Grizantema

# 624
  • BG-DE
Другата седмица летим от Германия за Барселона но кацаме на някакво летище Жирона на около 100км от Барселона. Някой случайно да е пътувал от него и да може да ме ориентира за най-подходящ транспорт. И още един въпрос: каква карта за метро е най-подходяща да се вземе, хотелът ни е на 1-2км от центъра 🤔

# 625
Има автобуси до Estació del Nord, над час се пътува

# 626
  • BG-DE
Благодаря, а за карта за обществения транспорт бихте ли ме посъветвали нещо?

# 627
На 24.12  вечерта пристигаме . Това означава ли ,че нищо няма да работи на 25.? Ресторанти или нкяой магазин да си купим храна.

Мога ли да попитам в коя зона ще отседнете. Мога да погледна какво ще е отворено тогава близо до вас.
Но като цяло неделя и Коледа, да, по-скоро почти нищо няма да е отворено.
Хотела е близо до Ла Рамбла и площад Реиал.

# 628
Благодаря, а за карта за обществения транспорт бихте ли ме посъветвали нещо?
Ние ползвахме два вида карти. T family, която  е 8 пътувания за 10 евро и може да се ползва от много хора и T casual - 10 пътувания за 8€, но се почва само от един човек. В началото си взехме T casual, но не ни стигна и за последния ден взехме T family.

# 629
Здравейте, искам да попитам дали периодът с ежедневна отмяна да полети е отминал? Лятото едва се прибрахме от Париж. Сега имаме билети за Барселона за 12-14 декември, да треперя ли пак до последния момент дали ще излетим, а после дали ще се приберем, или вече е по-стабилна обстановката?
Резервирах хотел до Саграда Фамилия - Acta Antibes на добра цена, но малко преди пътуването ще ми дръпнат нощувките от картата. И после ако ни отменят полета, горим с тия пари. Та - да очаквам ли отмяна или да съм по-спокойна?

Общи условия

Активация на акаунт