С какво ви дразнят свекървите? – 133

• 33 675
  • 779
  •   1
Отговори
# 150
Аз днес купих на внучката 2 неща, без да питам никой. Реших , купих.  За едното съм сигурна, че ще хареса, за другото се надявам. Има идея и за едно друго нещо,ако намеря . Знам, че го иска.
За 13-годишния още съм в чуденка. Той получава предостатъчно от мен по  други направления, но все пак трябва да има и от Дядо Коледа, в който вече не вярва.
С големите на Коледа не си подаряваме. От мен трапезата на Бъдни вечер, от тях доброто настроение и с кеф да седнат на масата. Същото и  на 1 януари на празничния обяд.

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 12:00 от K.A.G.

# 151
УишмастЕр, много си докачлива.
Нямам идея защо мислиш така.

# 152
Относно разговорите 1 път седмично,смятам,че е съвсем нормално.
По-добре ли ще е да се чуват само със сина си,снахата тогава ще реши ,че я пренебрегват.Пък и не вярвам да говорят с часове.

# 153
  • София
Хич не бих се обидила да се чуват само със сина. Даже предпочитам така.

# 154
  • Наблизо
Моята си говори само със сина й,аз така или иначе нямам какво да й кажа.Нямам проблем.

# 155
Добре де, не искате да си говорите със свекърва или с някой друг често или изобщо. Не ви ли е неудобно? Аз  съвсем аргументирано и убедено решавам и  прекратявам комуникация с някой, който ме е разочаровал. Като го срещна случайно, умирам от неудобство как ще го подмина и няма поне да кимна с глава.  Сигурно съм много глупава. Случвало се с колежка или приятелка. Как ли ще е , ако е близък ? По-добре да не ми се налага.

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 22:14 от K.A.G.

# 156
  • при късмета
Това, че не ти се дрънкат празни приказки с някого, не означава, че задължително трябва да прекратяваш комуникация или да го подминаваш на улицата. Просто са досадни празните приказки, особено по телефона. На живо няма как, а и защо да си мълчат. Защо преекспонирате всичко?

# 157
Това, че не ти се дрънкат празни приказки с някого, не означава, че задължително трябва да прекратяваш комуникация или да го подминаваш на улицата. Просто са досадни празните приказки, особено по телефона. На живо няма как, а и защо да си мълчат. Защо преекспонирате всичко?
съгласна съм!
А защо да умирам от неудобство… 😂 нямам време за губене, че свеки иска всяка вечер по 1 ч да си се лигавят със синчето.. във вайбър му праща снимки на цветя, после звъни и тн. Аз не съм длъжна да вися на слушалката. 🤭

# 158
  • MI
От ФБ по този въпрос, във връзка с наближаващите празници:

"Да, тук е. Чакай, ще ти я дам да те поздрави"
Аз:

# 159
Пиша на сина си и поздравявам който празнува да предаде, а  и него ,че е свързан.
В началото се обаждахме да си говорим, то се познаваме от над 15 години ,че познава и мъжа ми ,жив беше като идва в началото, после полека стигнахме до това.Ако имам нещо лично ,пиша съобщение  до нея, за рожден ден.Например.
говорим си тук като идва, не сме сърдити, няма неловкост, .В началото не знаех нещата в нета, свети скайп , аз написах нещо, мислех че трябва ,като свети, (за мен свети по-точно)отговори на едно две и каза , че е на работа и работи с него.Извиних се и спрях.
Според ме  първа да се обажда снахата , ако иска да си говорят.

# 160
Не става въпрос за едночасови разговори,а за 2-3 минути на седмица.На непознат човек бихте отделили толкова.
Дано да не ставате свекърви.

# 161
А ако няма какво да си кажете и всичко е проформа. С който и да е. Тук се бърка лицемерието с възпитание или е нормално да си лицемерен? А дори и да стана свекърва един ден, няма да държа да разтягам локуми с някой, който иначе няма какво да си кажем. Не обичам празните приказки, а при тези разговори настава и неловко мълчание по някое време. По празници да се поздравите хубаво, ако има какво да си кажете пак добре, ама ей така да се отчетем няма нужда.

# 162
Моите родители не звънят на ММ. Разбират се перфектно, но се търсят само при нужда - те да питат нещо, той да поиска съвет от баща ми. С тях често говорим аз и детето по месинджър, за да се виждаме. ММ като ги чуе идва и ги поздравява. Това не им пречи на нормалното общуване като сме заедно.
Такова общуване поддържам и с майка му. Пращам поздрави, тя на мен /ако се сети/ и до там.
Аз имам справило, ако говоря със свеки никога не питам какво правиш, защото тогава ще разбера какво прави целия град + родата им в Бургас, които се познавам. Това не й пречи, казва "ти не ги знаеш, ама сина ми ще ти разкаже за тях". Ами натоварва ме.

# 163
Може да не съм права.Аз съм се разбирала със свекърва си.Докато беше жива,всяка седмица съм се обаждала поне по веднъж.Да попитам,как е,дори да изслушам дежурните приказки.Възрастните хора нямат много забавления и с некърпение очакват някой да им се обади,да поразпитат за внуците.

# 164
Пип, свекърва ми си има сина си. Даже двама сина. Може да говори с тях колкото си иска.

Общи условия

Активация на акаунт