С какво ви дразнят свекървите? – 133

• 33 673
  • 779
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Добре де, не искате даси говорите със свекърва или с някой друг често или изобщо. Не ви ли е неудобно? Аз  съвсем аргументирано и убедено решавам и  прекратявам комуникация с някой, който ме е разочаровал. Като го срещна случайно, умирам от неудобство как ще го подмина и няма поне да кимна с глава.  Сигурно съм много глупава. Случвало се с колежка или приятелка. Как ли ще е , ако е близък ? По-добре да не ми се налага.
Защо да ми е неудобно? Каквато информация й е нужна, може да я разбере от сина си, аз не съм й необходима. Ако иска да разговаря, да го прави със сина си, мъжа си, приятелка... Не става въпрос за прекратяване на отношения, а за липса на необходимост от честата им "употреба".
Аз също се разбирах със свекърва ми, докато беше жива. Това не я правеше моя близка, обаче.

# 166
Защо като кажеш свекърва се разбира възрастен човек. Моята свекърва скоро навърши 50. Та има разлика да имаш нормални отношения с някой и да го слушаш от задължение. С моята свекърва като има какво да си кажем се търсим по телефоните лично, не ММ да предава телефона и да си вадим думите с ченгел и да си говорим празни приказки. Така да не обичам насилените неща и лицемерието.

# 167
Може да не съм права.Аз съм се разбирала със свекърва си.Докато беше жива,всяка седмица съм се обаждала поне по веднъж.Да попитам,как е,дори да изслушам дежурните приказки.Възрастните хора нямат много забавления и с некърпение очакват някой да им се обади,да поразпитат за внуците.

И ние сме така. Ама защото се разбираме и уважаваме. Това другите няма как да го разберат.

# 168
От темата с бурканите до темата с подаръците се зачудих: защо свекървите, като с по-голям житейски опит, не се замислят - защо подаряват, защо дават?
  Преди време една тинейджърка беше писала тук. От нея научих много - купуваме, защото на нас ни доставя удоволствие. И тя беше казала точно това: искам мама да ми даде парите, аз да си купя сама.
   Ние искаме да си доставим удоволствие, но защо не позволим това и на младите - те да си купят, те да си доставят това удоволствие, тази радост.
   Може би защото желаем да контролираме? Как така ще им дам пари? Кой знае за какво ще ги изхарчат?
   Моят свекър го правеше. Държеше да дава пари или да ни пазарува. И го правеше така, че целият вход да разбере. Да си знаят съседите, че може да е разведен, но не е изоставил децата си. А аз не му исках парите.  по-важно ми беше да влезе в къщи, да го посрещна, да си поиграе с децата. Но той не искаше, или не можеше... Вечното му оправдание беше - нямам време.

Още нямам снаха, но дъщеря ми ме научи - в началото(като се отдели и заживя с приятеля си) исках да помагам, да домакинствам, да давам буркани. Много бързо ме освЕсти с репликата: защо и прасетата ли не го искат?
   Но и тя се научи - сега( след 10 години) доби самочувствие, че си е домакиня и, че й е от помощ ако им занеса някой буркан(сготвено специално за тях - според техния режим на хранене).

# 169

Ние искаме да си доставим удоволствие, но защо не позволим това и на младите - те да си купят, те да си доставят това удоволствие, тази радост.

Много добре казано!:)))

# 170
  • Варна
Младите не биха отказали помощ. Но, ако е съпътствана с излишни съвети и намеси е неприятна.
За мен е непонятна студенината и границите, наши-ваши, чужди и т.н. Нормалните родители обичат и обгрижват децата си. Отношението се предава и към внуците. Скъсах няколко приятелства, заради неетично отношение към близките на съпруг(а). Показател е и за реалните чувства към партньора. Мисля, че ревността и несигурността ви пречат да сте обективни. Не ме засяга колко и с кого говори мъжа ми. Пълноправен индивид е.

Последна редакция: ср, 15 дек 2021, 14:00 от Viviana91

# 171
  • София
Зивиси от помощта.
Има помощ, която се дава с цел някакви бъдещи облаги .
Има и помощ, която се дава, за да се помогне.

Винаги съм отказвала първата, стига да знам или да подозирам, че е такава.

# 172
  • София
Аз малко прибързано подарих на дъщеря ми един чопър, защото самата аз бях във възторг от него, а и беше на промоция. Още не са го пробвали, защото режели по 1/2, макс. 1 глава лук. За 2 души колко да готвиш - може да не режат по много лук, моркови, целина и други зарзавати, както аз обичам.
Обаче при щерката мога да се вихря, мъжете не подскачат за такива неща. А и младежът рано е останал без майка, така че се надявам да оцени загрижеността ми.

Последна редакция: ср, 15 дек 2021, 14:42 от Cuckoo

# 173
И кое му е добре казано!?
Младите щом не са малолетни или малоумни, да си изкарват сами парите и да се радват, колкото искат 😀 Дори повече ще се радват, защото постигнатото със собствен труд и собствените успехи са по сладки от наготово даденото!
И пак стигаме до пари!
Не всичко на този свят е пари! Дори повечето не е!

# 174
И кое му е добре казано!?
Младите щом не са малолетни или малоумни, да си изкарват сами парите и да се радват, колкото искат 😀 Дори повече ще се радват, защото постигнатото със собствен труд и собствените успехи са по сладки от наготово даденото!
И пак стигаме до пари!
Не всичко на този свят е пари! Дори повечето не е!

Не преиначавайте!
Подаръците и те се купуват с пари. Рядко вече са ръчна изработка.

И самите пари могат да са подарък. Зависи, как го възприемате..
Някой китайски боклук или ненужна вещ по-добре ли е??

И да - почти всичко и е пари..

Безплатен обяд няма. Безплатни операции няма. Безплатен ток, вода, парно, телефон няма.
Безплатни имоти няма.

Операциите се заплащат. Прегледите и те. За лекарствата да не говорим.
Дрехите, обувките също.

Да си здрав, осигурен, облечен, обут, на топло, да имаш покрив над главата те прави щастлив ( уж). Пари е. Simple Smile)

Последна редакция: ср, 15 дек 2021, 15:11 от Luellis

# 175
  • София
Ако китайският боклук ми трябва, значи става за подарък.

# 176
Ако китайският боклук ми трябва, значи става за подарък.

А ако никой не Ви е питал, дали Ви трябва и го купува по свое усмотрение?

# 177
  • София
Този, който подарява, има право да избере подарък по свое усмотрение според мен. Пак той решава дали да попита предварително какъв подарък да купи. Човекът може да си има идея за подарък и да иска да го подари. Не можем да задължим никой да ни купи еди какво си. Въпрос на възпитание е също да благодарим и да приемем подаръка. Пък после да отива където и да е ( може и в коша). Големи хора сме и би трябвало да можем да си купим това, което ни е нужно или толкова ще ни зарадва, сами.
Ето например моята майка ми подари за РД сандали. Много обичам обувки, но тотално не ми е уцелила вкуса ( възрастта си казва думата). Въпреки това й благодарих и ги прибрах. Сърце не ми дава да ги хвърля. Знам, че е искала да ме зарадва.

# 178
Този, който подарява, има право да избере подарък по свое усмотрение според мен. Пак той решава дали да попита предварително какъв подарък да купи. Човекът може да си има идея за подарък и да иска да го подари. Не можем да задължим никой да ни купи еди какво си. Въпрос на възпитание е също да благодарим и да приемем подаръка. Пък после да отива където и да е ( може и в коша). Големи хора сме и би трябвало да можем да си купим това, което ни е нужно или толкова ще ни зарадва, сами.
Ето например моята майка ми подари за РД сандали. Много обичам обувки, но тотално не ми е уцелила вкуса ( възрастта си казва думата). Въпреки това й благодарих и ги прибрах. Сърце не ми дава да ги хвърля. Знам, че е искала да ме зарадва.

Е, щом и в коша може... Simple Smile)

Обезмисли се всичко написано.

# 179
Бабата на ММ ни подари уред, който струва над 150 лв, но никак не ми допада. Затова решихме да го заменим за уред, който все отлагам да си купя от години, но много искам. В интерес на истината не сме казали на жената, за да не я засегнем, но сега съм много щастлива за уреда, който си имам. Ето точен пример как трябва да внимаваш с подаръците, защото можеше и да не успеем да го заменим и въпросния уред щеше да стои по шкафовете. Аз оцених подаръка, но дали щеше да ми послужи е друг въпрос. Та много по-добре щеше да бъде да се дадат пари или да се попита.

Общи условия

Активация на акаунт