С какво ви дразнят свекървите? – 133

• 33 630
  • 779
  •   1
Отговори
# 300
Ооо, на мен иноксовите са ми спомен от деството. Обичам да си хапвам в тях при мама. Но не бих ги взела в никакъв случай вкъщи. Нека са си само спомен. Joy

# 301
Защото не си кьопава като мен. Simple Smile

# 302
Ааа, не знам. Но истината е, че никогане съм чупила чиния, а чаша от години не съм... Би билоподозрително толкова бързо да изпотроша сервиза на свекървата Joy Засметка на това много ме бива да унищожавам дрехи в пералнята.

# 303
Виж сега, майсторското изпълнение изглежда така: в мивката е пълно с разни стъклени чаши и чинии от тънък порцелан, струпани на пирамида. Изпускаш една единствена чиния на стратегическо място и всичко, ама всичко в мивката става на сол. Тоя талант съм го усъвършенствала от дете. Лошото е ако обичаш да ходиш бос, счупиш чиния, докато се протягаш на пръсти да достигнеш горен шкаф, и после стъпиш върху счупеното. Ваденето на парченца от стъпалото боли.

# 304
Изпускаш една единствена чиния на стратегическо място и всичко, ама всичко в мивката става на сол. Тоя талант съм го усъвършенствала от дете. Лошото е ако обичаш да ходиш бос, счупиш чиния, докато се протягаш на пръсти да достигнеш горен шкаф, и после стъпиш върху счупеното. Ваденето на парченца от стъпалото боли.
Ама боли веднъж и забравяш. А ако пазиш сервиза, мисълта ще те боде ежедневно и непрекъснато 🤣

# 305
Виж сега, майсторското изпълнение изглежда така: в мивката е пълно с разни стъклени чаши и чинии от тънък порцелан, струпани на пирамида. Изпускаш една единствена чиния на стратегическо място и всичко, ама всичко в мивката става на сол. Тоя талант съм го усъвършенствала от дете. Лошото е ако обичаш да ходиш бос, счупиш чиния, докато се протягаш на пръсти да достигнеш горен шкаф, и после стъпиш върху счупеното. Ваденето на парченца от стъпалото боли.

Талант е! Спор няма!

В полза на майките и свекървите обаче ще кажа, че мама ми подари една дълбока тава, когато бях студентка. Ама ъо... студентски живот.... аз от къде да знам как се готви в нея. Та я подарих на съквартирантка.
Ей сега като се научих да меся разбрах колко е хубава тая тава, ама вече не мога да бамеря такава. Та отчитам грешка.
Ако свекървата ме чете, нека ми подари дълбока емайлирана тава!

# 306
  • Пловдив
Какъв диаметър искаш? И 8-10 см дълбочина стига ли? Сещам се къде видях такива.

# 307
Какъв диаметър искаш? И 8-10 см дълбочина стига ли? Сещам се къде видях такива.

Не. Поне 15 беше. За дебели пухкави питки.

# 308
  • Пловдив
Ще видя какво мога да направя, нищо не обещавам.

# 309
  • Варна
Глупавичко, Лютиче Smiley , как тъй ще подаряваш? Къде днес едновремешните емайлирани съдове...

# 310
Аз чупя чинии и чаши на поразия, без да искам, затова приемам всякакви подаръци. Всекидневните чаши и чинии са сбирщина от поне 3 сервиза, така че всеки подарък подхожда на стила ни в кухнята. Дори имаме определени чинии и чаши за всеки член от семейството. Единствено имам "официални" сервизи за гости. Там всичко е еднакво. Но продължавам да съм на мнение, че дразни ли те човекът, то всеки негов жест  и подарък ще те дразни.

# 311
За питки  може да ползвате   някогашна електрическа тенджера  ( без капака , разбира се). Хем е дълбока и стават цяла педя, хем е тънка, та се изпичат добре. Може да са старомодни, но са идеални за целта ( и не само).  Майките или свекървите ви със сигурност имат такива.

По повод даването не е лошо да видите какво мислят децата:

# 312
На мойто дете, милото, и двете баби са му модерни. Обаче свекърва ми си идва другата седмица и я чакам като малко дете дядо Коледа, не се е прибирала от година и половина.

# 313
  • София
На мойто дете, милото, и двете баби са му модерни. Обаче свекърва ми си идва другата седмица и я чакам като малко дете дядо Коледа, не се е прибирала от година и половина.
Явно не си за тази тема Satisfied Други биха се радвали на втората част от изречението, е на първата Satisfied

# 314
Не съм, аз много пъти съм писала, че с нея се разбирам много и я обичам. Млада е, модерна, не се меси никъде, не дава акъли.

Общи условия

Активация на акаунт