С какво ви дразнят свекървите? – 133

• 33 634
  • 779
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
Трябва да се обсъди между жената и мъжът.

# 286
Офф, бе, тя моята етаж от къща ми "даде", ама как да го изхвърля. И синът ѝ ми вика, каквото искаш прави с нея, аз искам само като пусна чешмата да тече вода и като цъкна лампата да светне.

# 287
Даже аз имам неща от тъщата и от свекървата, които пазя и ползвам с удоволствие. Освен изхвърлените. Просто е - да ме попитат дали го искам. Сега ще ви снимам две неща - едното е било на прабаба ми - майката на майката на майка ми, другото свекървата на свекърва ми и после на мен. Никога не ги употребявам, но гордо висят в кухнята, на централно място.

https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/267420649_102 … g&oe=61C15DD6
Това отляво е мелничка за орехи. А това отдясно има много удобен захват. Харесва ми. Simple Smile

# 288
...
Как си го запомнила, бе?
Аааа, помня, помня! Силно се впечатлих тогава - те вилнеят и не пазят, ти викаш "еми кво сега, оставила съм ги..."!? И то не на плоскост снаха-свекърва, ами по-скоро пораснали деца-родители, зачитане на чужд труд и пари 🙂
Явно млади-луди. Кротнали са се!
Внучета има ли?

# 289
  • София
Оооо, има внук! Прекрасен!
Аз тогава писах, първо да обясня колко съм готина свекърва  Stuck Out Tongue Winking Eye но най-важното :
- като си дал имот, той трябва да си е техен и да нямаш ключ за да ходиш да се разпореждаш!
- няколко, доста де! потрошени чинии и други не си заслужават да си развалиш отношенията!

# 290
Аха!
Правилно, фалИ се, фалИ се сама, че не се знае ако питаме снаАта, к'о ще каже 😜

# 291
Ей, бе! Тез' пусти млади, мрънкащи ( където уж е написано, че могат да си мрънкат, ма нейсе ) снахи, много ви бъркат у пустите Очи...😃😃😃

# 292
  • София
Grinning След малко вадя една тава от свекърва ми - тя я е получила като подарък от някакъв зам. директор в Кремиковци още преди аз да се родя, смятайте кои години е придобиването....
Уф, помислих, че и ти ще хвърляш 😂😂
Ако ще се хвърля, искаме видео. Особено ако присъства и мъжът

# 293
Ако единият иска вещите, а другият-не(независимо кой), какво следва-приемат ли се или се хвърлят?
Светкавица, няма правило, но от моя опит е хубаво да се вземат неща, които и двамата искат. Ние като избираме нещо, ако единият дори се поколебае, даже и после да се съгласи, не го вземаме. Считаме, че щом е имало колебание, това не е нашето. И наистина, после винаги сме намирали точно каквото ни трябва и веднага и двамата сме "за".
От майка му каквото имаме, винаги е вадила, питала дали искаме и после вземаме. Казвали сме и "не", не е настоявала жената. Даже като идва и показвам какво сме купили, винаги е реагирала като да се радва за нас.
Защото и такъв вариант има, синът да ги е поискал, да са му по-удобни, по по мярка за едно ядене, нищо че не се вписват в обстановката и естетическите възгледи на жена му.
Тогава трябва ли да иска разрешение от жена си.
Не съм виждала случай,  в който мъжът да се вманиачава толкова в какво яде, чак пък да го избира по мярка. Ако им трябва нещо конкретно, обикновено се отбиват за пет минути до магазина и решават проблема.
(Макар че, сега Дренка, Птица и Уиш може да ми обяснят, как техните мъже всеки път подреждат масата с чешки порцелан, така както са виждали в Бъкингамския дворец. Joy)
По-скоро си е представил как майка му идва, прави една бърза проверка дали чиниите са там и се ползват и почва скандала. Та се е опитал да си спести разправиите.
И обаждането може да не е оплакване, а опит за замазване на нещата. Нещо като "Ето, жена ми ги изхвърли, аз нямам нищо общо, моля те, не ми го натяквай всеки път като се видим."
Човек като е подложен на психически тормоз, какво ли не прави... И не си мислете, че майката като обича сина си, не може да му прилага психически тормоз. Може, виждала съм го. С любов, вярно е, признавам, ама и двамата ѝ сина подскачаха като видят, че тя звъни.
Малко дълго стана, но като заключение ще напиша отговор на последното ти изречение. Не си сложила въпросителен знак, но ми звучи като въпрос.
Да, мъжът трябва да иска мнението на жена си, както и тя неговото, ако купуват или вземат нещо. И в този ми брак, и в предишния, най-добрите решения са били тези, взети с пълно мнозинство. Wink

# 294
Луси, имаш ли снимка на сервизчето от баба си?

# 295
Макар че, сега Дренка, Птица и Уиш може да ми обяснят, как техните мъже всеки път подреждат масата с чешки порцелан, така както са виждали в Бъкингамския дворец. Joy)
Не се заяждам, но ми е безкрайно любопитно как ти дойде това на ум.

# 296
Ако единият иска вещите, а другият-не(независимо кой), какво следва-приемат ли се или се хвърлят?
Няма значение, решението ще е временно, ще има скандал или най-малкото нацупени, и след време така и така ще се разведат 🤨

# 297
  • София
Двама души, ако за едни чинии не могат да намерят решение, как се очаква да намерят такова в някоя важна житейска ситуация.
Все трябва да има начин. Ако не ги искам, пробвам да го убедя. Ако и тогава  не стане, отиват на дъното на някой шкаф. Как ли пък няма да си тровя живота, заради чинии. Това е, ако става дума за еднократен случай. Ако обаче постоянно ми пробутват боклуци, ще бъда учтива, но твърда.

# 298
   И аз съм на мнението на Opossum, че вещите в дома трябва да се харесват и на двамата. Ако единият се колебае, по-добре да не се купува. Може да са битовизми това, но човек трябва да се чувства уютно в дома си.
   За подаръците от свекърви - моята ми беше подарила веднъж някакъв държач за прибори, под формата на шарено, глинено човече. Нито ми се връзваше със стила на кухнята, нито ми беше по вкуса. Аз си обичам свекървата и реших, че ще го ползвам известно време, ей така, от уважение към нея. След два-три месеца се счупи. Официалната ми версия е, че това стана случайно Simple Smile

# 299
Честно казано, аз нямам нищо против вещи, които не ми харесват. Точно чинии, които не ми харесват, ползвам, защото са купени от Уишмастъров. Да, от същия заподозрян в сервиране на чешки порцелан. Ама, не са от чешки порцелан, а тотални грозотии от инокс. Купи ги, след като се наложи в Пирогов да ми шият ръката. Понеже аз все бързам и имам много резки и припрени движения, след поредните потрошени порцеланови чинии и нарязани ръце, той тропна по масата и каза: "Край. Писна ми да си вечно като герой от Афганистан" и домъкна иноксовите грозотии, заявявайки, че за разрушител като мен това е единственият вариант. И така...не съм изхвърлила грозотиите, даже от време на време ям в тях.

Общи условия

Активация на акаунт