С какво ви дразнят свекървите? – 133

• 33 591
  • 779
  •   1
Отговори
# 375
Стигаме до консенсус или единия прави компромис, след това другия. Без значение, все по някакъв начин взимаме решение, но какво общо има с това, че не е нормално никой извън семейството да се меси там, където не му е работа.

# 376
Jane122,  не се заяждам, а иронизирам някои твои "битки".  И знай ,че морето не е до колене. Не се знае какво ще ти поднесе животът в това несигурно време. Пожелавам ти никога да не опрете до бурканите на свекървата, защото съм виждала такива моменти. Фукането не е препоръчително.

# 377
  • Mediterraneo
Единственото, което бих могла да кажа, го каза Каг. Дано не се налага, но е хубаво да знаеш две и двеста. Че от днес за утре понякога животът прави адски обрати.

# 378
Какъв е тонът на Джейн? Освен че е наясно какво не/иска за основните неща по отношение на собствения си живот, (което е направо задължително), друго не видях.

Смее да претендира, че няма нужда някой да я издържа, да я храни, да й купува жилище.
В тая тема двойните стандарти са на почит - свекървата може да се налага и да не се съобрязява с решението на "младите", но снахата и синът трябва да си мълчат и изпълняват. А явно снахата като изкаже мнение и става тиранична съпруга със съпруг чехльо. Горкичкият многострадалник! Тая лоша жена, която не иска да се подчинява на думата на майка му!

Боряна, тая приказка с колелото все я слушам, ама е пълен шит, честно! Все едно има само един семеен модел, който се върти и няма как да избягаш от него. Не всички хора са като хамстври. Някои кривват за разнообразие.

КАГ, разбира се, че животът е непредвидим, ама дай да се кланяме на всички, 'щото може някой ден да ни дотрябва помощ. А свекървата защо не мисли така? На нея някой ден почти на 100% ще й трябва помощта на сина и снахата, но от нея не се изисква уважение и прилично поведение. Защо?

# 379
  • София
Горе-долу и аз това си мислех.
Ако тази нечуваемост, маскирана под формата на загриженост, беше в обратна посока - от снахата към свекървата, дали пак щяхте са я защитавате?

# 380
Не се фукам, тръгнах от там, че съм самостоятелна, защото се каза по-нагоре, че видиш ли младите не могат да се оправят без помощта на възрастните и затова трябва да си мълчат. Ами, в началото имаше моменти, в които гладувахме в студентските ни години с ММ, били сме и добре, сега сме посредата, но никой не разбра, за да не притесняваме възрастните. Не е самонадеяност да искаш едно просто уважение. Стига с тези буркани, говорим за отношение вече.

# 381
Ако тази нечуваемост, маскирана под формата на загриженост, беше в обратна посока - от снахата към свекървата, дали пак щяхте са я защитавате?

Примерът е малко по-горе.
Снахата носи подаръци, които не са желани и се връщат. Това е окей от страна на свекървата.
Снахата не желае бурканите на свкеървата - о, ужас! Неблагодарница!

# 382
Само да вметна за приликите - доста има от мен във внучката.Не  е изключено да виждаш свекървата в детето си.И трябва да го понесеш.Няма виновни, природа.
Моите не взеха от мазето ,синко каза не. Стоели от предния път бурканите. Казах му ,че  и ние не ядем в мазето, нито неговите хора ще ядат дето ги е оставил.Яде се това на масата. Снахата май  искаше туршийка, той отсече ,че не яде  и толкова, не са взели макар да отделих  по средата на мазето от някои неща, подходящи за тях.
Поканих, ако искат.Все се каня само за мен да правя , после се почва...Даже поръчва без захар и  не взема.Ще търпя, то се знае. Смесвам захарен с не запарен, сок само ползвам, не купувам безалкохолни, само вода.
Няма начин всичко да съвпада.Едно от нещата на живота е да млъкнеш навреме.

# 383
  • Варна
Ще допълня Eva+. Основно даряваш безвъзмездно, без мнение и намеса. Дори когато внучето е със застрашено здраве, следствие спора на снахата с педиатър. Младите по дефолт са гениални, с вроден опит и извънземна сензитивност.Особено тези, с житейски наръчник от мъдрости на социалните мрежи.😁😉

Последна редакция: вт, 28 дек 2021, 11:23 от Viviana91

# 384
  • София

Примерът е малко по-горе.
Снахата носи подаръци, които не са желани и се връщат. Това е окей от страна на свекървата.
Снахата не желае бурканите на свкеървата - о, ужас! Неблагодарница!
Но снахите били предубедени...

# 385
Да де, нали това казвам, че трябва да има чуваемост и елементарно уважение от всички страни. А не тирания. Не е Ок един да налага мнението си над всички и винаги. И изобщо нямам предвид само оста свекърва снаха.
А по повод колелото, да сега когато децата ми растат се чувам в дадени ситуации, че повтарям майка си. Ситуации, в които съм се дразнела, като е давала съвети, ситуации, в които ми е казвала, че колелото се върти. За съжаление не е между нас, за да я прегърна и да и кажа колко права е била.

# 386
  • MI
Е, стига вече, Джейн първо я бихте защо си мълчи покрай сагата с бурканите, сега я биете защо си отстоява мнението и не си мълчи. Що си с шапка, що си без шапка. Момичето ми звучи интелигентно честно казано, не е някоя простакеса дето се чуди за какво да вдигне скандал. Честно, много лошо впечатление прави вече, отщява ми се да следя темата като нападнете като питбули за нищо. Rolling Eyes Морето не е до коленете, но и много хора тук също не знаят мярка като гледам.

# 387
Боряна, семейството сме аз и ММ. Каква тирания, какво общо има свекърва ми с нашите решения, които изобщо не засягат нея? Тирания е налагане на мнение за неща, които въобще нямат общо с теб, ама да си кажеш тежката дума, защото си по-възрастен. И да, тук не става въпрос само за свекърва, а и за всеки друг, който си налага мнението.

# 388
  • Варна
Момичето интелигентно може да игнорира битовизмите. Да си съхрани нервите за по-сериозно цунами. Ако живее във тип италианска фамилия, емоциите ще са интернационално меню.

# 389
  • MI
Момичето е под 30 доколкото разбирам,ако сега не се пали, кога?! И кое точно ѝ е италианското на фамилията, щото моята е съвсем истинска такава, буркани с манджа никой не пълни.

Общи условия

Активация на акаунт