С какво ви дразнят свекървите? – 133

• 33 590
  • 779
  •   1
Отговори
# 390
Основно даряваш безвъзмездно, без мнение и намеса. Дори когато внучето е със застрашено здраве, следствие спора на снахата с педиатър.
  О, хайде стига с тия загиващи внучета, благодарение на провалените ви като майки снахи! Децата оцеляват и без вълнени елечета, къпане със сол, червено кончЕ и златни Обички. Даже и без да са кръстени на свекървата, горките.
  Снахи нямате ли, свекърви нещо? Стига сте дърпали плитките на Джейн, тя се придържа към темата.

# 391
  • Варна
За протокола съм снаха. От тези прословути буркани има ли промивки и натровени? Хапка, истеричните натури се саботират сами.
А потърпевшата може да поговори пряко със свекървата, вместо да страда във форуми. Без диалог, чудеса няма.

# 392
Не вярвам, че има човек, който е напълно над нещата и нищичко не може да го подразни. Темата е да си помрънкаме и да ни мине. Ако не може, защо я има тая тема?
За едни може да е дребно и незначително, за други да е голямо. Има ли значение?

# 393
Хапка, ти на колко години си и къде я изрови такъв динозавър свекърва си, та така охарактеризираш днешните свекърви 😂
Вълнени елечета, обички, сол, кончЕта... Божке, божке! От кое стлетие идете 🙄

# 394
Няколко пъти повтарям чак такъв проблем нямам, просто обсъждам неща, които са ми направили впечатление, подразнили са ме, затова сме тук. Коментираме, обсъждаме. Темата с бурканите твърде много се провлачи, ненужно. Имах предвид отношение, то по друг начин се прие, започнаха едни нападки. Именно това, което не харесвам налагане на мнение, още повече по този грозен начин.

# 395
Може ли така за справка само, на колко години са днешните люти свекърви дето осоляват бебета?

# 396
Нали сагата с бурканите вече се разреши? Няма буркани,няма проблем!

# 397
  Вив, нищо истерично не виждам у Джейн, много добре знам за какво говори, а и си е в съответната тема.
  Птица, защо ме питаш сега такива работи, нали сме момичета Grinning Детето ми е пълнолетно от доста време. Оцеля, въпреки лошата си майка, която искаше да го умори от студ, глад и безМЕДие.

# 398
  • Варна
Понякога проблемите са имено от неясноти или липса на дипломация. Недоизказани обиди или непознат семеен модел. Възможно е нарушителя, да не осъзнава вредите. Когато единия мълчи, вживявайки се като мъченик, конфликтите са лавинообразни. При користни действия и интриги, има повод за реакции и тревоги.
Снаха подарява торта "Сахер" на свекърва диабетик, ползваща инсулин. Какъв е умисъла, според вас?
Хапка, не съм лепила квалификации на Jane122.

# 399
  • MI
Е то понеже сега няма и майки дето връзват червен конец против уроки и навличат децата. Камо ли свекърви. И да, и за сол включително тук съм чела, а на една позната детето доброволно по съвет на мама и свеки го бяха осолили. В София, не в някое село. Понеже на ССФ нивото и интелекта са на ниво минимум Бръшлянова лига, та се учудваме всеки път.

А Джейн си е решила проблема, явно без скандали. Ама не можахте да го преглътнете, сигурно е била мъжа си вкъщи и затова. Горканчо!

# 400
Може ли така за справка само, на колко години са днешните люти свекърви дето осоляват бебета?
На тебе може да ти е смешно, но една малка разходка из интернета показва, че дори става по-зле, защото старите бабини-деветини се пресъздават на принципа чул-недочул и стават още по-измислени 🤨 А и сред настоящото поколение се виждат абсолютни копия на онези "свекърви" отпреди 2-3 поколения, колкото и да е изненадващо ¯\_(ツ)_/¯

# 401
 Вив, ти говориш за нормален човек - майка на мъж, която може и да не е идеалната свекърва, но е ЧОВЕК. Може да има диалог, добронамереност, отстъпки. А Джейн говори за онова моделче с натрапваните буркани. Това е радио. Не желае да се разберете, има нужда от конфликт и го предизвиква непрекъснато. Днес са буркани, утре са хиляди други неща, важното е драма да има.
  Относно сахера, бих си помислила, че не е съобразила. Ако го прави редовно тогава вече е абсолютна психопатщина, точно като с бурканите.

# 402
Намерила съм начин, чрез който възможно най-деликатно да решавам разногласията със свекърва си. Отношенията свекърва-снаха са много деликатни и без това. Ако отида и й кажа на моята свекърва точно какво не ми харесва ще се обиди. Тя има подобен модел на мислене като някои съфорумки тук, като е по-възрастна всичко знае и как ще посмее някоя млада снаха да говори много. Едно време нея са я командвали, сега мисли, че е нейн ред. Та именно, затова съм много внимателна и гледам да балансирам, така че да запазя личното си пространство, да не обидя нея и ММ да не се чувства като между чука и наковалнята. Такава е, на тея години няма да я променя, просто по-малко контакти с нея и, когато има проблем импровизирам. Единственото към, което се стремя е уважение, което включва и възприемане на решенията взети от нашето семейство.

# 403
Jane122 с последното ти мнение съм съгласна на 100%. Понякога даже и уважение не може да искаш, не защото не го заслужаваш, а защото капацитета на човека отсреща е толкова нисък.  Но точно това се опитвам да кажа( явно не се изразявам така  че да ме разберете)- заради мъжа ти е хубаво да се правят някой дребни компромиси, да си затваряне очите за някои дребни неща, особено когато са от такъв битов характер, а не целят да ви разделят. Дразнете се тук, но не се забърквайте във война на черпака и тигана в името на семейното ви благо.

# 404
Аз чета понякога и все си мисля,боже за какви неща се дразнят хората. Ние отдавна преключихме сагата с моята италианска свекърва. С останалата част от семейството общувам и се виждаме. Няма драми или ако има аз не знам и не искам да знам. Детето дали го вижда също незнам, но и нямам нищо против. Но явно така предпочитат да се крият. От както почина свекър ми всичко полека се разпада няма вече семейни сбирки като Коледа, Нова година и подобни. Всички по домовете си или някаде самостоятелно. Не ми и липсват тези събития всичко е било фалш и суета. Правихме кръщене на малката и казах на мъжа ми да я покани,все пак е баба. Той каза че, нейска проблеми и това беше. Всички останали дойдоха. Кръстник беше най малкия брат на мъжа ми. Беше изпратила подарък по него, герданче от мъниста това заслужавала малката защо е с българско име каза девер ми.Взех подаръка и благодарих. Липсва Абсурт във форума.

Общи условия

Активация на акаунт