С какво ви дразнят свекървите? – 133

• 33 589
  • 779
  •   1
Отговори
# 405
В интерес на истината, има много неща, които не мога да преглътна от към свекърва ми, имало е и обиди в началото към мен, говореше глупости за мен на ММ и още. Дадох и 2-3 шанса, от там нататък вече си имам едно на ум за нея. Чуваме се по поводи, виждаме се много рядко, това е начинът да се спася от конфликти. Но все пак гледам да балансирам, защото е майка на ММ и няма да й накривя на нея, а на ММ.

# 406
  • Варна
Резонният въпрос е как реагира мъжа-син? Ако е апатичен и приема настоящето, ти ще трошиш нерви. Всеки пълнолетен индивид има мнение и може да го изяви. Свекърът от коя категория мъже е?

# 407
Свекър няма в картинката, щом не съм го споменала. Синът не приема отношението на майка му, но му е майка, няма да я зареже, разбира се. Той лично е говорил с нея много пъти, но ефект няма, самата тя не разбира какъв е проблема. Като тя не разбира, аз така да се каже съм я зачертала. Чат-пат изпускам парата в форума, но гледам да не си го слагам присърце.

# 408
Преди много време ви бях чела,но сега реших да  пиша, че просто ми дойде в повече ,а моята баба която можеше да ми даде съвет ,вече я няма, тя беше от тия свекърви, които намираше баланс между двамата си сина и техните семейства. Та моя случай , моето свеки поканило за Коледа снаха си другата, която познава от месеци,заедно с нейната майка и брат й, моя мъж категорично отказа да ходи,аз отидох с децата да ги уважим , но живеем на два отделни етажа ,и на 26 слизам ,те си тръгват ,и гледам как снахата пълни зимнина ,а свеки й помага, като вкъщи ние купуваме продукти и бабата на моя мъж приготвя на село ,защото има условия и желание да ни направи, в стечение на нещастни случки в момента свекитата издържат сина си изцяло финансово ,а ние се "оправяме" . Та попитах дали бабата е пратила ,и за свеки и за нас ,при което другата снаха се ядосва тръшка бурканите ,и казва няма да ги взема ,та нацупи се ,свеки взе да я убеждава, не тя и да ги занесла ,няма да ги ползва. Бях втрещена от цирка, който направи,на сърдито детенце ,при което аз й казах ,недей сега да си разваляме отношенията вземи ги има и за нас ,и си тръгнах. Лошото е ,че после и на свеки и го рекнах ,че не ми е станало приятно ,но може би вече и на мен ми се е насъбрало ,че всичко отива за другите , това е вече доста време ,моя мъж негодува , аз разбирах свеки за някои неща ,но ми кипна .  Жалкото е ,че аз не знам какво да направя .

# 409
Новите буркани са право в десятката.

# 410
(постът ми е само за снахи с чувство за хумор) Аз свекърва нямам, но чета тук да черпя ноу-хау
JoyJoyJoy
Със сълзи съм се смяла, щях да се задавя с кафето

# 411
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Новите буркани са право в десятката.
Тъжни битовизми.

# 412
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Преди много време ви бях чела,но сега реших да  пиша, че просто ми дойде в повече ,а моята баба която можеше да ми даде съвет ,вече я няма, тя беше от тия свекърви, които намираше баланс между двамата си сина и техните семейства. Та моя случай , моето свеки поканило за Коледа снаха си другата, която познава от месеци,заедно с нейната майка и брат й, моя мъж категорично отказа да ходи,аз отидох с децата да ги уважим , но живеем на два отделни етажа ,и на 26 слизам ,те си тръгват ,и гледам как снахата пълни зимнина ,а свеки й помага, като вкъщи ние купуваме продукти и бабата на моя мъж приготвя на село ,защото има условия и желание да ни направи, в стечение на нещастни случки в момента свекитата издържат сина си изцяло финансово ,а ние се "оправяме" . Та попитах дали бабата е пратила ,и за свеки и за нас ,при което другата снаха се ядосва тръшка бурканите ,и казва няма да ги взема ,та нацупи се ,свеки взе да я убеждава, не тя и да ги занесла ,няма да ги ползва. Бях втрещена от цирка, който направи,на сърдито детенце ,при което аз й казах ,недей сега да си разваляме отношенията вземи ги има и за нас ,и си тръгнах. Лошото е ,че после и на свеки и го рекнах ,че не ми е станало приятно ,но може би вече и на мен ми се е насъбрало ,че всичко отива за другите , това е вече доста време ,моя мъж негодува , аз разбирах свеки за някои неща ,но ми кипна .  Жалкото е ,че аз не знам какво да направя .
Яснооо - не сте се разбрали за буркaните. Ще ви помогне таблицата за деление: Всичко разпределяте на глава от родословието! Ако етървата е бременна ще намаже двойно. Grinning

Последна редакция: вт, 28 дек 2021, 09:24 от emokey

# 413
  • Варна
gigova, до бурканите на бабата ли сте закъсали? Абстрахирай се от реакцията на новата снаха. Роднините на мъжа ти и твоите имат правото да решават кому, какво да даряват. Емоции и отношения също не се делят. След като мъжа ти е отказал, ти защо ги посещаваш?

# 414
Врътнали сте се като ощипани моми. Познавала снахата от два месеца и вече на гости ги канела. Ами нормално, нали все някога трябва да се опознаят. Дала 3-4-10 буркана, голяма работа. Нали трябва да направи нещо тази свекърва, та да я харесат. Буркани има, буркани дала. И ти изведнъж слизаш и питаш за вас има ли. Не вярвам да е дала цялата зимнина и да остави себе си и вас гладни. Подходила си с левия крак. Все пак това е снаха като теб. Посрещни я като близка, а не като че ти си свекървата в тая къща. Винаги съм се отнасяла добре с приятелките на брата на ММ. Без значение какви са. Винаги ги посрещам добре, без значение от колко време са заедно. Свекърва ми им е достатъчна, че и аз да ги тормозя.

Последна редакция: вт, 28 дек 2021, 09:45 от deskatta

# 415
Дожаля ми донякъде за тази свекърва. И двамата ѝ сина не са благоволили да я уважат за празника – единият, този, когото издържат, неясно по каква причина, другият, на когото са осигурили жилище – не пожелал просто.
А снахите правят циркове за буркани от бабата...
Но пък може сама да си е виновна. То бива, бива майчино сърце, ама да ги оставиш да ти скачат по главата... За самите тях не е полезно. За примера, който дават на децата си – също.

# 416
Никой ли не разбра, че тези буркани са правени с продукти, купени от другото семейство? Свекървата с чужда пита помен прави. Но и авторката е трябвало да изчака и да се разправя със свекърва си. Не да прави панаири пред гостите. А и другата снаха - можела е да замълчи и да не се меси.
   Цялото семейство - хвани единия, удари другия...

Търпение, преглъщане, преценяване на момента и размисли - оттук нататък как ще я караме?

# 417
Аз чистосърдечно си признавам, че не разбирам.

# 418
  • София
Аз чистосърдечно си признавам, че не разбирам.

Слава Богу, не съм единствена.

# 419
Какво не разбирате, авторката счита, че има права върху тези буркани, понеже са правени с продукти, купени от нея и мъжът и.  Бабата ги прави, защото явно на село има условия. Може и да са важни за прехраната, все пак едва ли ги правят, ако не им трябват. И сега вижда как заминават в багажника на другата снаха... Изглежда много дребнаво обаче да се правят скандали за такова нещо и не виждам как ще се запазят добрите отношения щом сте опрели до там.

А мъжът ти защо не пожела да слезе на Коледа при собствената си майка, все пак живеете в тяхната къща...

Общи условия

Активация на акаунт