С какво ви дразнят свекървите? – 133

• 33 588
  • 779
  •   1
Отговори
# 420
Абе дребнаво е. И от моя гл.точка също.
Обаче може би са важни тези буркани, деца имат, може и да не са супер добре финансово и да разчита на бурканите, буквално за прехрана. И ако от 50 буркана изчезнат 20 - ми разлика си е.
Просто си представям как някой идва отваря ми шкафа и ми взима консерви, брашно, едно друго да даде на друг.
Но разбира се не е точно така, защото свекървата отива в собственото си мазе, взима от бурканите правени от нейната майка/свекърва? и дава на другата си снаха (които явно със сина са в някаква тежка ситуация в момента).
Обаче пък авторката са купили продуктите...
Вземете си всичко ваше и заживейте отделно, няма кой да ви пипа. Или поне си качете на етажа личните буркани и вещи.

Другата снаха и тя какво се тръшка, извинява се и тихичко се изнизва, не знаех, прощавайте и изчезва

Братята хич не се появили на Коледа...

Общо взето май на всички не им е лесно:(

# 421
  • Варна
Любопитно ми е, как ще делегират грижите към свекърите, някой ден...

# 422
Тъжно.

Това е поредното доказателство, че свекървите, които нищо не правят - не дават буркани, не дават етажи от къщи - си живеят в пъти по-спокойно. Аз ще бъда такава свекърва. Колкото по-малко се меся, толкова повече и ще ме уважават.

gigova, ти си отишла в дома на свекърва си да й държиш сметка за бурканите? Това не е ли нейния дом, в който на когото иска, каквото иска да даде? Или ги е откраднала от общото ви мазе???

Последна редакция: вт, 28 дек 2021, 11:47 от _Bianka__

# 423
Другата снаха също е постъпила тъпо, веднъж взема бурканите, пък после нямало да ги яде.
Лошо когато се делят децата така, затова най-добре след пълнолетие никому нищо, та да няма сърдити

# 424
Другата снаха се е засегнала, че gigova също пита за буркани. Усетила е, че се навира в драма и е доляла своя дял и тя.

# 425
Бианка , ако свекървата раздава собствена зимнина, няма проблеми. Ама в случая раздава бурканите на Гигова, без дори да си направи труда да я пита.

# 426
Авторката каза, че купува продукти, но не е ясно дали изцяло и само единствено тя и мъжът и купуват . Може и свекървата също да купува продукти и да дава на бабата, иначе как ще се озоват буркани те при нея, а не при авторката. Дошла нова снаха в семейството, свекървата и дава буркани, другата снаха"Ама за нас има ли" Като да е Ленинград ската блокада или поне Виденовата зима, че ще се мре без някой и друг буркан. Ами обидно е така, пред другата снаха, да беше изчаксла, после да питаш.

# 427
Понякога си мисля, че четем различни постове.

# 428
  • Варна
Снахата държи авторските права над продуктите. Бабата е вложила труд, време и ресурси. Да изчислят цената и да етикират, чия собственост са. Но косвени права имат и търговците от пазара, както и производителите.😁

# 429
Бурканите са приготвени от някаква баба. Младите не се морят с тези дейности. Дори gigova и мъжът й лично да са купили всички продукти, не може ли тя да не раздава правосъдие пред другата снаха? После насаме със свекървата да преброят и обсъдят бройката буркани. Къде остава благодарността на gigova, че с мъжа й се "оправят", ако мога да взаимствам нейния израз, живеейки на етаж, със сигурност дошъл от свекървата и свекъра? Значи цял етаж може да се усвои без благодарност, но за 10 буркана идва края на света? Добре е човек да пресметне плюсове и минуси и тогава да действа. Нормално е да се приеме, че свекървата дава своите буркани  на снахата. А gigova после да потърси къде са нейните.

# 430
  • Варна
Тъжно.

Това е поредното доказателство, че свекървите, които нищо не правят - не дават буркани, не дават етажи от къщи - си живеят в пъти по-спокойно. Аз ще бъда такава свекърва. Колкото по-малко се меся, толкова повече и ще ме уважават.

gigova, ти си отишла в дома на свекърва си да й държиш сметка за бурканите? Това не е ли нейния дом, в който на когото иска, каквото иска да даде? Или ги е откраднала от общото ви мазе???
Bianka и аз имам същите наблюдения. Всеотдайните свекъри рядко са оценени. Алтруист съм принципно, но живия живот представя горчиви примери и изводи.

# 431
Тя и бабата може да е производител, сигурно има градина. Едва ли продуктите са само на Гигова.

Както и да е, ситуацията е неприятна за всички, но това идва от общата собственост. Като си си самостоятелен и няма кой да дойде да ти взема бурканите, ако искаш ще дадеш, ако искаш не.
Най-добре да си имат в мазето свое място и всеки да си знае с какво разполага. То е и досадно - мислиш, че имаш гювеч, а той заминал при някого. Или кисели краставички. Кофти е.

# 432
Е какъв гювеч мислиш, че имаш, когато той е направен от бабата и седи у свекърва ти? Някакъв, какъвто ти се падне по разпределение. Няма как да държиш сметка в чужд дом на друг човек, че на някого си пълни зимнина - според мен поне. Дори да е свекървата. Все едно жената няма думата в собствената си къща.

# 433
  • София
Джейн, напълно съм съгласна с теб. Само че много от нас по някаква причина не успяват да изкарат на пазара качествен продукт, грубо казано, създаваме лигльовци, на които трябва да бършем сополите доживот. В случая включвам и себе си, макар синът ми да е още далеч от фазата "завършен зрял човек", защото не се знае доколко ще се справя и аз.
Явно нашето поколение се е провалило, създавайки глезльовци, за които вие сега се жените. Надявам се от все сърце вие, младите сега жени, да родите и възпитате ново поколение умни и самостоятелни хора с повече от 2 мозъчни клетки. Не вярвам, че ще стане, но се надявам.
Да, когато младите жени почнат да раждат без никакво мъжко участие в процеса, може и да им се вмени да си ги отглеждат и възпитават сами Simple Smile За момента се искат двама  - и за правене и за отглеждане. Поне така беше, последно като проверявах Grinning

# 434
  • Berlin
в стечение на нещастни случки в момента свекитата издържат сина си изцяло финансово ,а ние се "оправяме".
Проблемът май е тук, а не в няколко буркана туршия и кисели краставички.
Тегаво им е, че трябва да се оправят сами, а на другия брат помагат. Сигурно затова и мъжът на Гигова изобщо не си е направил труда да отиде при майка си на Коледа.
Тук май родителите са на почит само като дават и пълнят торбите, иначе да се спасяват.

Общи условия

Активация на акаунт