С какво ви дразнят свекървите? – 133

• 33 591
  • 779
  •   1
Отговори
# 360
Поканена е за 24-ти и 25-ти.На 24-ти 18-18:30-19:00ч.Няма я.ММ и звъни:-след малко идвам.19:30 ММ казва-сядаме пък когато дойде.Носи една чиния чушки,слага ги на масата и казва-хапвайте аз се боядисвах и докато стана време за къпане се наядох Joy
На 25-ти предлага да направи баница.-Супер казвам аз,но само да е с тикви,че синът ти друга неяде…знам,знам отвръща тя.Идва с една тава баница с яйца и сирене:joy:JoyJoy
Положителното от тези вечери е,че синът ни беше много щастлив,и двете вечери си общуваха много мило!

Светли празници Hug

Последна редакция: пн, 27 дек 2021, 21:41 от duh4enceto

# 361
Съжалявам, но определено още не знаеш как да не се хващаш на кукичката като шаран. Не го казвам с лошо и не с цел да те обидя. Безсмислено е това непрекъснато доказване на правота, подбирай си битките и се забавлявай във форума.

Пълен булшит, ще ме прощавате!:)

От личен опит казвам, че понякога идва дюшеш някой откровено да те захапва, всячески избягвайки нормалният тон на разговор. Нека не се правим на ощипани моми отново..

За чий *** и беше на КАГ ( нищо лично) да й казва да не рИве... Откровено захапване.
Жената НЕ иска храна... 'що й е да реве? Понякога някои потребителки верно се чудят сърби ли ги, боли ли ги.

# 362
(постът ми е само за снахи с чувство за хумор) Аз свекърва нямам, но чета тук да черпя ноу-хау за бъдещето, когато имам снаха. Дотук разбрах следното - трябва да звъня на сина си само в работно време или по изключение вечер, но за 2 минути, не повече от веднъж на високосна. Ако съм получила инфаркт - може да говорим цели 5 минути, стига после да освободя земята от себе си. Ако ги каня на гости, снахата да не си мърда пръста, да се разшета само синът ми, ако съм неспособна да се справя. Преди всяко идване да викам фирма да почисти, после може пак да си живея в кочината(това важи дори ако на снахата и синът ми паяжините са по-дебели от брюкселска дантела). Имената на децата им не се коментират дори да кръстят едното  Майкъл Джордан, а другото Трейси Ганчева Христофорова. Сладки неща не се дават на децата никога, може само ако са подсладени с гуано, пардон - с гуава. Никакви самоинициативно избрани подаръци, защото няма начин да избера нещо хубаво, понеже свекърва = малоумна дъртофелница. Ако все пак ги оставят под мой надзор, репорт на всеки час по вайбър с изключение на часовете от 22 до 6. Ако детето се разболее или дори само го заболи коремчето, значи съм го натъпкала с боклуци и като цяло се опитвам да го убия чрез захар и джънк, или пък съм дала на младото веганче ябълка с обожемой - червей. А, без малко да забравя - никакви буркани да не давам. Може само яйца и други еко-меко-био неща, ама опаковани и в багажника, не както едно време кората с яйца зад задната седалка до пластмасовото куче, което си клати главата по време на движение. Да не им се смеят, че селяните се прибират към големия град. Със сигурност пропускам много неща, ама ще се науча с времето.

# 363
Достатъчно е да има уважение и от двете страни и да се вслушваш в думите на "децата", да уважаваш решенията им, когато касае тях. Неща, които са нормални в комуникация, с който и да е. Когато се касае за децата на децата ти нямаш думата, както искат така ще си кръщават децата. Ако толкова не може да се разберете за метода на гледане, не ги взимаш, лесно е.

# 364
Ева+,много удобно пропусна,че трябва жилище да подариш,и за ключ да забравиш Joy

# 365
Уф, да. Записвам си и това.
Трябва да призная, че аз имах проблеми със свекървата, докато беше жива. Проблемите бяха субективни и обективни, свързани със силна алкохолна зависимост. Относно субективните си дадох навреме сметка, че твърде високо съм подскачала за доста неща и сама съм си вгорчавала живота, търсейки и под вола теле.

# 366
Повечето млади нямат нужда нито храна да им се дава, нито апартамент да им се купува. Единственото, което искат е уважение и без някой да им се налага. Нормални взаимоотношения, нищо повече. Защо си мислите, че младите очакват всичко на готово? Аз лично всичко си имам и не искам никой нищо да ми купува. И точно, защото не завися от никой, затова държа като кажа нещо, това да е.

# 367
Все още из провинцията битува схващането, че жилището на младите е хубаво да е подсигурено от родителите.
Jane122 ако си под 25 няма как да имаш собствен дом без помощта на близките.

# 368
Джейн, напълно съм съгласна с теб. Само че много от нас по някаква причина не успяват да изкарат на пазара качествен продукт, грубо казано, създаваме лигльовци, на които трябва да бършем сополите доживот. В случая включвам и себе си, макар синът ми да е още далеч от фазата "завършен зрял човек", защото не се знае доколко ще се справя и аз.
Явно нашето поколение се е провалило, създавайки глезльовци, за които вие сега се жените. Надявам се от все сърце вие, младите сега жени, да родите и възпитате ново поколение умни и самостоятелни хора с повече от 2 мозъчни клетки. Не вярвам, че ще стане, но се надявам.

# 369
Все още из провинцията битува схващането, че жилището на младите е хубаво да е подсигурено от родителите.
Jane122 ако си под 25 няма как да имаш собствен дом без помощта на близките.

Малко повече съм от тея години, които посочваш. С ММ от няколко години сме на квартира, докато успеем да изтеглим кредит за жилище, което ще изплащаме сами. В момента изплащаме кола. От голям град съм и от никой нищо не очаквам, никой не ми е длъжен. Такива схващания са ми чужди.

# 370
Jane122 с този тон и на мъжа ти ли говориш? Държиш да се чуе само твоето мнение и точка. Научете се да правите компромиси и да изслушвате и чуждо мнение, понякога може да е важно. И въобще не говоря за свекървите ви. Колелото се върти много бързо и докато се обърнете, вие ще сте свекърви. А с този тон в стил само моята дума е важна и крайна, горко им на снахата ви.

# 371
Боряна, ние сме семейство с ММ, заедно решаваме и държим да се чува думата ни. Като говоря за себе си, имам предвид нас като семейство. Не съм рязка с абсолютно никой, в интерес на истината съм такъв човек, който не обича да засяга никой, но държи на личното си пространство. И какво лошо има в това да взимаш решение сам за живота си, като ти носиш тежестта от решенията си. Както и да се завърти колелото, такъв ми е характера, както не обичам да ми се месят, така и не се меся. Пак казвам решенията не ги взимам еднолично, а с ММ като семейство.

# 372
Jane122, но собствено жилище все още нямаш, нали? Ако един ден имаш, пак няма да е само твое, а съсобствено с мъжа ти.

# 373
И искаш да кажеш, че с мъжа ти винаги сте на едно мнение, точно като във вица. А когато се разминават мненията ви какво се случва, пак ли държиш да е твоя точката.
Все още сте зелени и нямате деца, но съдбата понякога си прави невероятни шеги, децата са копия на свекърви, тъщи и т.н. И тогава вече забавата е пълна.

# 374
  • София
Какъв е тонът на Джейн? Освен че е наясно какво не/иска за основните неща по отношение на собствения си живот, (което е направо задължително), друго не видях.

Общи условия

Активация на акаунт