С какво ви дразнят свекървите? – 133

• 33 546
  • 779
  •   1
Отговори
# 540
  • при късмета
Tays, нали нямаш финансови проблеми? Какви са тез буркани дето те тормозят 😀

Ма Ко, ти вярваш ли, че тез буркани прословути са само на снахата?
На всеки казус ли трябва да се уточнява кой в какво вярва? поне 100 пъти съм написала, че коментирам зададен казус, както е зададен. Защото теории, интерпретации и предположения всеки може да извади, но защо е нужно?

# 541
Tays, така разбирам.
И аз си нямам буркани, само два бидона с кисело зеле. Преди Коледа майка ми подари 6 зелки на нейни приятелки, ама на мен ми е драго.

# 542
  • Пловдив
Tays, нали нямаш финансови проблеми? Какви са тез буркани дето те тормозят 😀

Ма Ко, ти вярваш ли, че тез буркани прословути са само на снахата?
Динчо - аз също нямам финансови проблеми до степен за няколко буркана. Но като правя домати си разчитам колко домати да направя. И като съм си сметнала, че имам буркани за Хикс време хич не би ми приятно да установя, че нямам защото някой е решил да подпомага друг за моя сметка. Аз предполагам, че си е направила следната сметка - толкова буркана за нас, толкова за свекървата, общо стават 8439124898. Да, ама свекървата е дала примерно 20 буркана, обаче няма да спре да ползва от общите буркани и хоп, оказвам се с по-малко от предвидените буркани.

А tays ще я повикам догодина да прави лютеница. Аз имам терен и всички приспособления, само нямам желание.

# 543
Янтра, за мен това не е проблем, благодаря на Бога, може и за това да не разбирам. Все пак ти твоите буркани с домати си ги държиш в собственото мазе, от което свека няма ключ, нали?

# 544
  • Пловдив
Янтра, за мен това не е проблем, благодаря на Бога, може и за това да не разбирам. Все пак ти твоите буркани с домати си ги държиш в собственото мазе, от което свека няма ключ, нали?
Вече да, иначе подобни случки съм ги играла като участник.

# 545
  • София
Tays, така разбирам.
И аз си нямам буркани, само два бидона с кисело зеле. Преди Коледа майка ми подари 6 зелки на нейни приятелки, ама на мен ми е драго.
Някак си е нечестно да сравняваш буркани зимнина за цялото ти семейство с 6 кисели зелки, които не представляват нито кой знае какви средства, нито пък кой знае какво време за направа, дори в балконски условия в апартамент в ... Буркан/и или малък бидон.

# 546
  • при късмета
И за мен няма проблем да купувам, но детето рядко яде купешка лютеница. Да не говорим, че изобщо не може да се намери сока от бъз, който му е любимата напитка, освен газиран с добавка лимон. За краставичките яде всякакви, слагам защото много ги ползвам, да са ми под ръка. С фиксовете и без това издържат много по-малко от консервираните по обичайната рецепта, та всяка година докупувам и без друго. Сладко правя само 2 вида, ягоди и бели череши. От белите череши слагам и различно, специално за козунаци. Черешите не са натъпкани, стоят си цели в бурканчето и сока е много по-рядък. Това пък изобщо не мога да го купя, защото аз си го измислих, да не говорим колко рядко изобщо се намират бели череши. Една година по Великден ми беше останало едно бурканче и реших да го сложа в козунака, в допълнение на белите стафиди. Стана чудна комбинация и много се хареса козунака, раздадох на доста хора. Тогава, като си намерих бели череши, направих сладко и си направих експеримент да затворя цели черешки в рядък, но подсладен сок. Като тръгна да правя козунак, отварям бурканчето, изцеждам черешите и в сока накисвам стафидите. Не е трудно за правене, не ме мързи, още повече, че не мога да купя такова нещо.
Не всичко опира до възможности, понякога е до желание, но ако все пак единствената причина да правиш зимнина е финансовите възможности, то тогава още повече трябва да влезем в положението на авторката, вместо да я критикуваме, само и само да се защити свекървата

# 547
Афродита, не така грубо, шест зелки са си шест зелки и са си мои. Ма как така смее да ги подарява.😁 да беше подарила поне 10...

# 548
  • София
Афродита, не така грубо, шест зелки са си шест зелки и са си мои. Ма как така смее да ги подарява.😁 да беше подарила поне 10...
Подигравай се колкото искаш, но това не отменя факта, че въпросната свекърва е подарила чужда храна, без разрешение на собствениците, нито, че новата снаха е по-нагла и от свекървата, щом е заявила, че няма да вземе нищо, ако не е в първоначалното количество, демек за месеци.

# 549
Не защитавам свекървата, явно е, че не е цвете.
Но колко толкова буркани си представяте, че могат да се вземат при едно гости. 5-10, касета или цял микробус? И каква е стойността на тези буркани? Равна ли е на това да не плащаш наем или ипотека? Изнасят се и готово, няма да има драми.
А пък ако съм на мястото на свекървата и ми изиграят такъв театър пред сравнително чуждите хора, сина ми не ми говори, сама ще им покажа вратата.
Афродита, ама ти пък си измисля както ти харесва. Къде прочете, че не ги иска щом не са всичките? Или да си напуснеш историята, така че са те устройва.

# 550
Новата снаха не е казала нищо подобно, нито пък има данни, че подареното е било за месеци. Доколкото разбирам, тя май буркани не яде Simple Smile

Авторката има основание да и стане неприятно, казала си го е, всички я разбрахме. Обаче и такива хиперболизации са излишни.
Още повече, че в това семейство бурканите са най-малкия проблем, щом синът не ще да види майка си даже и на Коледа

# 551
  • при късмета
Но колко толкова буркани си представяте, че могат да се вземат при едно гости. 5-10, касета или цял микробус? И каква е стойността на тези буркани? Равна ли е на това да не плащаш наем или ипотека? Изнасят се и готово, няма да има драми.
А пък ако съм на мястото на свекървата и ми изиграят такъв театър пред сравнително чуждите хора, сина ми не ми говори, сама ще им покажа вратата.
Афродита, ама ти пък си измисля както ти харесва. Къде прочете, че не ги иска щом не са всичките? Или да си напуснеш историята, така че са те устройва.
А защо пак за етажа се хващат свекървите и на база това определят всичко останало? Защо изобщо този етаж по подразбиране да е само и единствено на свекървата, тя да го е дала и тя да може да изритва когото си иска? Може вариантите да са много. Може на мъжа да му е от баба/дядо (тогава и за свекървата би било на готово и не с нейни средства строено), може да му е част от починал баща, може много предположения да се направят, не по подразбиране свекървата да го е дала. Все едно тухлите с ръчна количка е доставила до стоежа, надлежно платени със собствени средства.
Казвам аз, всяка снаха, независимо от какво точно се оплаква, да уточнява първо и най-важно имотния въпрос, че всичко от него зависи, ама никой не ме чува

# 552
  • София
Kъде прочетох ли - в поста на авторката.
Скрит текст:
Преди много време ви бях чела,но сега реших да  пиша, че просто ми дойде в повече ,а моята баба която можеше да ми даде съвет ,вече я няма, тя беше от тия свекърви, които намираше баланс между двамата си сина и техните семейства. Та моя случай , моето свеки поканило за Коледа снаха си другата, която познава от месеци,заедно с нейната майка и брат й, моя мъж категорично отказа да ходи,аз отидох с децата да ги уважим , но живеем на два отделни етажа ,и на 26 слизам ,те си тръгват ,и гледам как снахата пълни зимнина ,а свеки й помага, като вкъщи ние купуваме продукти и бабата на моя мъж приготвя на село ,защото има условия и желание да ни направи, в стечение на нещастни случки в момента свекитата издържат сина си изцяло финансово ,а ние се "оправяме" . Та
попитах дали бабата е пратила ,и за свеки и за нас ,при което другата снаха се ядосва тръшка бурканите ,и казва няма да ги взема ,та нацупи се ,свеки взе да я убеждава, не тя и да ги занесла ,няма да ги ползва.
Скрит текст:
Бях втрещена от цирка, който направи,на сърдито детенце ,при което аз й казах ,недей сега да си разваляме отношенията вземи ги има и за нас ,и си тръгнах. Лошото е ,че после и на свеки и го рекнах ,че не ми е станало приятно ,но може би вече и на мен ми се е насъбрало ,че всичко отива за другите , това е вече доста време ,моя мъж негодува , аз разбирах свеки за някои неща ,но ми кипна .  Жалкото е ,че аз не знам какво да направя .
Ясно е написано, че щом не са всичките не иска изобщо.
А дали пък не си плащат наем под формата както на буркани специално за свека, така и в поддръжка на къщата, режийни и т.н. - не знаем. И все пак това, че е възпитала сина си да не й мърда от полата и му е предоставила етаж, не й дава правото да му взима храната и то без да му каже. Свекървата ако е искала наем за етажа си, който инанче би прашасвал неизползван - да е казала, а не "ей ти маме, то си е за теб" и после да му бърка в джоба.

# 553
Това, че не иска да види майка си, откъде го измислихме? Не го знаем! Знаем само, че май не иска да се събира с новата снаха, майка й и брат й! Може и да си има основателна причина. Къде е собственият му брат също не знаем. Както и кога, за колко време и за какво точно са дошли гостите. Това, че Гигова слиза по някое време да ги поздрави и ги заварва да събират бурканите, на мен ми говори, че или тя много се е забавила, или те са се отбили съвсем за кратко. Да кажат честито и да приберат бурканчетата 😂

Боряна, много! Щом е довела и брат си!

# 554
Напротив Афродита, не ти се получава четенето с разбиране. Пише, че като е станало така е тръшнала бурканите, казала е, че няма да ги вземе и дори да и ги дадат няма да ги ползва. Никъде, повтарям никъде не е написано, че не ги ще защото не са всички. Това са твои интерпретации.
Мако, не съм свекърва все още, сина ми е само на 15 години. Но щом не им изнася на младите, а етажа си е техен има варианти. И те не са да се правят циркове и да се слиза на нивото на свекървата. Поставят си отделни водомер и електромер, поставяш си допълнителна врата и се отделяш. Ако не могат да си разделят мазето не слагат зимнина и готово. И аз обичах домашно гледано прасе като бях дете и имахме село. Сега няма и ходя в магазина, не се тръшкам. Тоест избира си собственото спокойствие и действа.

Общи условия

Активация на акаунт