С какво ви дразнят свекървите? – 133

• 33 195
  • 779
  •   1
Отговори
# 615
Но какво може да се промени, ако някой родител не дава...каквото и да е? Детето тормози себе си, какво печели? В същото време може да има много други блага от съдбата, ама зор да гледаме там, където няма..? Много грешно мислене е, а също и нагласата, че родителят трябва да дава, да дава вечно, дори и с побелели коси и бастунче, той пак трябва да дава..докато грохне. Знам, че не е по темата, разсъждавам за себе си, че не искам да бъда такъв родител.

# 616
И в този случай снахата мимоходом вметна, че с другия брат се е случило някакво  нещастие. Та всичко може да е, и наистина да са в труден период. Но лирическата героиня избегА и отиде да си брои бурканите. Ако си ги бяха направили сами, а не да чакат на 80 годишна жена, нямаше да има драми. Или тъщата да се беше запретнала 😅 Зетят със сигурност нямаше да се оплаква тук.

# 617
Често получаващият , защото лошо се справя, има минус  и продължава да не се справя.Задълбава.
Който няма наготово се стреми , развива и успява.
Е,  колко да успява, но постига добър живот, нормален, за разлика от подпомогнатия, който като остане сам се сбърква  и вегетира социално.

# 618
  • при късмета
Който е истински обиден от родители, нека не приема нищо, така ли? Е, ама пак не става Simple Smile Хем имат имот, хем и допълнителни екстри Simple Smile И пак са обидени Simple Smile Абе няма угодия Simple Smile
Нищо не си разбрала, друго те питах. Няма значение. Обиждаш се от конкретна случка или реплика. Това е моментно и не определя цялостното ти отношение към родителя. това, което го определя е отношението на родителя към теб, от най-ранно детство.
Едно време нямаше дори понятие "отровни родители", те не можеше да грешат, каквото и да направят, както и да отглеждат детето, каквито и чувства да имат към него. Това обаче , че тук не е имало такъв термин, не значи, че в обществото са липсвали тези отровни родители. И преди е имало хора с твоята нагласа "абе аз като му дам, то ще ме заобича", видно е, че ги има и сега. И със същата тази нагласа са отглеждали децата си, неглижират ги, чувствата им и това, което преживяват не е важно, пренебрегват ги като са деца и имат истинска нужна от родител, а не от играчка, планират да дадат жилище като пораснат и после се чудят защо самите те се оказват пренебрегнати. Ами с право са пренебрегнати, нищо, че са дали. И никога няма да осъзнаят, че сами са си виновни.
Винаги съм казвала, че отношенията като порасне детето, са такива, каквито ги е направил само и единствено родителя, много преди това. Не зависят от нищо друго, само от това

Но какво може да се промени, ако някой родител не дава...каквото и да е? Детето тормози себе си, какво печели? В същото време може да има много други блага от съдбата, ама зор да гледаме там, където няма..? Много грешно мислене е, а също и нагласата, че родителят трябва да дава, да дава вечно, дори и с побелели коси и бастунче, той пак трябва да дава..докато грохне. Знам, че не е по темата, разсъждавам за себе си, че не искам да бъда такъв родител.
Не е проблема там където няма. Проблема е, че като има, не е еднакво за всички. Много е различно.
И всичко, което изписахме аз и Янтра, не се отнася до материалното. Ако си бил читав родител и нищо да не дадеш ще те обичат и уважават. Ако си бил отровен родител и палат да дадеш, няма да има значение. Дано така е по-ясно

# 619
Още нещо се сетих, как си представяте хора, които броят бурканите, сакън свекървата да не ги ощети и дори не я уважават да са с нея на празника, да и плащат сметките?

# 620
Не си го представям. Дори снахата не е писала такова нещо, а едва ли щеше да пропусне. Измишльотини и свободни съчинения.

# 621
Е, добре, отровния родител е дал имот, ама пак няма да го уважават, защото нали, принципен е въпроса Simple Smile Взима се имота, уважение - няма, къде сбъркахме?

# 622
Малко по-нагоре бях писала за отношението на баба ми към двете й деца- леля ми и баща ми. Сега ще ви кажа как това отношение после се прехвърли и между мен и децата на леля ми (братовчедите ми). Винаги ни разделяше и, ако щете отношение, по празници подаръците ни бяха различни, като ни даваше пари- на тях даваше, на мен не. Някакви си неини виждания, с които ни отдалечи и сега не се и търсим с братовчедите ми, в добри отношения сме, но далечни. Същата баба такова отношение имаше към мен през годините, че сега и дворец да ми остави, пак няма да искам да я погледна. Мен лично имотите не ме блазнят, те се купуват и продават, отношението е всичко.

# 623
Жалко, че сте се отдалечили с братовчедите заради това. Те вина нямат, били са деца. Вижам и по-тъпи примери за отчуждаване около мен, и ме е яд понякога, но нямам полезен ход. Затова си трая Simple Smile

# 624
Давам откъсачни примери, нищо конкретно, като цяло са много причините, това беше една от тях, така и не ни създадоха връзка. Просто давам пример с баба ми и отношенията й с нас и до къде могат да доведат.

# 625
  • при късмета
Е, добре, отровния родител е дал имот, ама пак няма да го уважават, защото нали, принципен е въпроса Simple Smile Взима се имота, уважение - няма, къде сбъркахме?
Няма нищо объркано. Ти продължаваш да смяташ, че дадения имот компенсира отношението на родителя към детето му, през целия живот на детето, а за мен не компенсира. Едно, че не е достатъчно, второ, че с имот не можеш да компенсираш отношение. За теб и да може, за повечето хора не е така. Няма компенсация, като отровния родител вече е съсипал живота на детето си, във всякакъв аспект, материалното е последното по важност

# 626
Не, аз смятам, че ако детето е недоволно и смята родителя си за недостоен / отровен и т.н. каквито там са проблеми, то то не бива да приема нищо от него. Нищо, което не е дадено от сърце, не бива да се взима. А не - "О, да, взимам го, ама то не компенсира нищо, родителят ми е черен и ужасен". Къде е благодарността, че все пак нещо ти е дадено, а ти си го взел?

# 627
  • Пловдив
Бианка, при мен не е майка ми, и не става дума за имоти, аз имоти имам. Повтарям ти, че нищо не съм взела.

# 628
Янтра, ама аз изобщо не виизрах теб. А по принцип. Понеже се говори как имот не компенсирал лошо отношение примерно - да, съгласна съм. Но ако бих взела нещо от някого - каквото и да е - аз го оценявам и изпитвам някаква благодарност. Не взимам от някого, когото после и да оплювам.

# 629
  • при късмета
Не, аз смятам, че ако детето е недоволно и смята родителя си за недостоен / отровен и т.н. каквито там са проблеми, то то не бива да приема нищо от него. Нищо, което не е дадено от сърце, не бива да се взима. А не - "О, да, взимам го, ама то не компенсира нищо, родителят ми е черен и ужасен". Къде е благодарността, че все пак нещо ти е дадено, а ти си го взел?
Продължаваш да изхождаш от това, че имота компенсира. Не, не компенсира. Каква благодарност се дължи на родител, съсипал целия ти живот, мироглед и отношения във връзка от всякакъв характер, затова, че не бил на мястото си когато е трябвало? Не ,не му се дължи благодарност, защото имота не компенсира всичко това. И на това дете все пак нещо му се дължи, нали? Ако децата са длъжни на родителите си, то преди това родителите са длъжни на децата си. И да, напълно бих оправдала взимането. Да речем, че е някаква компенсация, но в никакъв случай не е достатъчна. Дори при това положение, лично според мен, длъжника продължава да е родителя, въпреки, че е дал. Изобщо не очаквам да разбереш тази гледна точка, за теб явно имот е най-най-най-важното нещо на света и щом е даден компенсира абсолютно всичко останало. За мен не е така

Общи условия

Активация на акаунт