С какво ви дразнят свекървите? – 133

• 33 198
  • 779
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Да те издържат свекърите за мен означава да си много некадърен. Никога не бих искала да съм в тази роля. Мен ме е страх от това някой да ми плаща и да ме издържа, хеле пък роднини на мъжа ми.
А на мен не ми харесва да съм все кадърната и успешната. Искам да мога да съм слаба, да има кой да се грижи за мен. Стресът да си все на ниво е огромен. Тежи.

И на мен ми намирисва на неблагодарност и на алчност.
Не е това. Аз например не се оплаквам от материални щети. Говоря за отношение, внимание, помощ. Ние имаме повече, чисто материално, така ни се стече живота.

# 601
  • София
Ако на мен от родител ми е бил осигурен дом, не бих никога се обидила, ако ще изцяло да издържат другото семейство, с все храна, дрехи и почивки.
Никога не казвай никога. А в случайя не са му осигурили дом, а част от собствения с всичките му минуси. За другото "онеправданото дете" май също имало. Ама не стига, че другото го и издържат, ами сега капката преляла чашата е, труда и парите на "оправящото се" да заминат в ръцете на "онеправданото".

# 602
На мен ми тежи мисълта, че някой ще плаща и ще има право да коментира как живея. Не искам да съм слаба, искам само да съм здрава. Може да не съм все на ниво, но това е нормално.

За мен би било пълен провал като родител, ако порасналите ми деца, вече със собствени семейства, гледат в моите ръце кое какво ще може да вземе.

# 603
  • Пловдив
На мен ми тежи мисълта, че някой ще плаща и ще има право да коментира как живея. Не искам да съм слаба, искам само да съм здрава. Може да не съм все на ниво, но това е нормално.

За мен би било пълен провал като родител, ако порасналите ми деца, вече със собствени семейства, гледат в моите ръце кое какво ще може да вземе.
Повтарям - не става дума за материално вземане.

# 604
И за емоционалното. Насила не можеш да получиш внимание. Не се навирам на никой, който няма интерес към мен, децата и т.н.

# 605
  • Пловдив
И за емоционалното. Насила не можеш да получиш внимание. Не се навирам на никой, който няма интерес към мен, децата и т.н.
Да, за това си права. Но е изключително неприятно и болезнено.

# 606
Това е животът. Не можем да програмираме другите хора какво изпитват, как ще се държат. Можем самите ние да живеем здравословно, като не си слагаме на сърце чуждите предпочитания към някой друг Simple Smile Или дадените другиму материални блага. Те са си били за някой друг и са отишли при него. Което си е за нас, идва при нас. (това прозвуча малко сектантско, но надявам се, смисъл е ясен)

# 607
  • Пловдив
Е не съм съгласна с теб. Simple Smile Не се навирам, то няма как насила. Но иначе не го приемам.

# 608
На етап съм да приемам всичко. Ако нещо ме дразни, се дистанцирам и толкова. Роднините не си ги избираме ние все пак, каквито се паднат - такива Simple Smile Хората влагат много емоции в роднински крамоли, а полза - няма.

# 609
  • при късмета
Да, насила не можеш да получиш внимание. На има голяма разлика дали говорим за родител или за сульо и пульо. Ако не си получавала нежното внимание от родител/и от дете и когато му е било времето, после и палат да ти дадат няма да ти върнат разочарованието и огорчението, от там и твоето отношение към тях. Или ти ще плеснеш с ръце и ще забравиш всичко десетилетия назад, само защото са ти дали жилище? Аз не бих

# 610
Който е истински обиден от родители, нека не приема нищо, така ли? Е, ама пак не става Simple Smile Хем имат имот, хем и допълнителни екстри Simple Smile И пак са обидени Simple Smile Абе няма угодия Simple Smile

# 611
Бианка, това, което казваш има смисъли  е вярно след една определена възраст и  етап .
Повечето тук са млади семейства, не са стигнали твоя(и моя) етап да са великодушни.
За брат ми бе всичко.Не съм роптала, справяхме се в повече, но все пак съм си казвала ,как един родител на направи жест, имахме трудни моменти, една квартира да плати на децата, внуци са им.
Забелязва се.
Когато си отиде баща ми ,майка каза, че и аз съм им дете.Късно ,не все пак ...Добра дума съм искала.Иначе си отхвърлен.
Няма да забравя казаното от баща ми ,че парите след дъщеря са хвърлени през прозореца, той  си има син. И да му целувам ръка като ми дава пари за издръжка като ученичка.

И от двете страни така, неглижирани.Свекървата прави подаръци, в началото,  за мен каквото остане от плат за костюм на сина и  ,една пола  щяло да има.Не е срязан дори плата, като си ушие той.И да кажеш съм заслужила ,зла съм ,отговарям  се ....не.

# 612
  • София
Който е истински обиден от родители, нека не приема нищо, така ли? Е, ама пак не става Simple Smile Хем имат имот, хем и допълнителни екстри Simple Smile И пак са обидени Simple Smile Абе няма угодия Simple Smile
Еми айде пък като е приел имот и да стане подлога доживод и да лишава себе си исемейството си от лично изкараните средства, защото родителите му решили да му датат етаж? Интересно ако не е той на този етаж дали ще си намерят квартиранти или пък да успеят да го продадат (хаха). Дали пък въпросния "облагодетелстван" с етаж не поддържа къщата и сметките в нея? Да не се окаже накрая, че свекърите без негова помощ няма да са ок, камоли да им остава за издръжка на другия син? В крайна сметка тази свекърва така си е подредила нещата, че на Коледа и двамата й сина не желят да седнат с нея на една маса. Едва ли е случайно.

# 613
Да ти кажа, Борянка, това с целуването на ръка... тотална простотия е. Майка ми, като е била ученичка, не й се е налагало да го прави, толкова години назад.

# 614
Ох, като започнете така, правят им услуга, че живеят на етажа. Добре, приемаме, че е така. Приемаме също( защото имаме разказа само на снахата) че има делене между децата и на едното се дава повече. Тогава си събират багажа, освобождават етажа и отиват под наем. Хем няма да и правят услуга на свекървата, хем няма да я засичат и да ги дразни.
И емоционално понякога родителя може да си дели децата по обективна причина. Вуйчо ми беше със заболяване, вид ДЦП и баба ми в детството им е обръщала много повече внимание на него, отколкото на майка ми. И то не защото не я обичаше, а просто той е имал много повече нужди. Не сме им в дома и не знаем цялата история от всички страни. Но по-лесно е да си дообрисуваме и да хвърляме камъни по злата свекърва.

Общи условия

Активация на акаунт