С какво ви дразнят свекървите? – 133

• 33 669
  • 779
  •   1
Отговори
# 180
  • MI
Стига с тези подаръци, какво толкова има още да се каже. Едно е веднъж нежелан подарък, друго - редовно. Наистина предпочитам никакви подаръци, отколкото глупости, които да се чудя какво да правя. Ако познавам добре човека, питам иска ли нещо конкретно и ако не - по мое усмотрение, ако му знам вкуса. Иначе ваучер. Толкова ли е трудно, ще му се не види. За Коледа съм казала хич да не ни броят с ММ, като искат да вземат на детето, на нас няма нужда. Предпочитам дори храна, пред ненужни вещи, и двамата сме така. Ами приеха с времето и няма проблеми.

# 181
  • София
Luellis,
Предполагам, че има подаръци, на които наистина не може да им се намери приложение и вариант е само коша. Но не демонстративно. Аз поне не мога така. Сърце не ми дава.
Подарявала съм неща, които не ми харесват и няма да ползваме. Имам предвид подаръци, които сме получили, а на друг биха харесали.

# 182
Малко да разчупя темата… 😅 свеки ми е подарявала стари , използвани чинии , за да си изчисти нейния дом.. 🤣 летяха към кофата естествено и ММ се засегна, даже й звънна да се оплаче.. 😱😱😱

# 183
cherry,
Аз не разбирам. За какво и е звънял мъжът ти? Да се оплаче от старите чинии или че ти искаш да ги изхвърлиш? Подобни неща ни се предлагат и от 2 комплекта родители, но като откажем, им намират друго приложение.

# 184
Стари(в смисъл стояли за после, за свят ден)че дори използвани може да се подарят на млади, които свиват дом, строят и са притиснати за временно решение на проблемите.Но и  това в миналото ,вече има левче и там некачествено ,но ново.Ако наистина няма как.
Събиране и трупане идва от нямането ,една позната е  била в дом като дете ,отсвирена от рода, до смъртта си трупа все да има, като противовес на нямала.Нищо не е изхвърляла, в чудо бяха като почина да разчистват.Прибраха хубавите неща, но са малко сравнено с другото, трупано -да има.Че може да няма един ден и да сваляте чувалите с изхвърлени на тавана дрехи и да си шиете нещо ни казваха ,не се хвърля.Аз бях изхвърлила нещо детско и го видях прибрано от свекърва ми, май  престилка  и пионерска връзка беше.Нищо на боклука.

Преживелите блокадата на Ленинград дълго са крили в пазва храна ,сухари.
Но да си разчистваш   е същото като това свине няма да изядат да го пратя.Всичко е от намерението.

# 185
  • France
Чери, аз ще се повторя, но твоят проблем е с мъжа, не със свекървата.

Последна редакция: ср, 15 дек 2021, 17:39 от Philomena

# 186
...
И самите пари могат да са подарък. Зависи, как го възприемате..
Някой китайски боклук или ненужна вещ по-добре ли е??...
Ами както се разбра вече, лошо го възприемам ☺
От страна на даващия е неуважително, неангажирано, дистанцирано. От страна на искащия - меркантилно и еснафско. Грозно и за двете страни.
И защо непременно подаръкът да е китайски боклук или ненужен!? Само получаващият  разбира от качествена стока ли  😁
А за ненужен - ако ти е близък човек, ако го обичаш и те е грижа за него, обикновено слушаш и запомняш какво харесва, от какво има нужда и на какво би се зарадвал. Не свеждайте подаръка до попълване на личната ви банкова сметка! Пари можеш да дадеш за Пена от счетоводството, за която събира целия офис, на близък човек да хвърлиш пари си е обида! Освен ако изрично не е казал, че събира за нещо конкретно и скъпо и компанията приятели или роднини решите да участвате с лепта.

Що се отнася до изхвърлените чинии на мама 😉 и ковладенето на мъжа - тъпо е, че се е оплакал на майка си, ама някой попита ли го този мъж за мнението му преди това? Той може да си ги харесва и да си ги иска! Или желанията на (уж) любимия човек до нас нямат значение! Важно е само и единствено ние какво искаме?

# 187
Изначално ставаше дума за неща, които многократно е повторено, че не са нужни, няма място за тях или друго, а не за подаръците като цяло.

# 188
  • при късмета
Що се отнася до изхвърлените чинии на мама 😉 и ковладенето на мъжа - тъпо е, че се е оплакал на майка си, ама някой попита ли го този мъж за мнението му преди това? Той може да си ги харесва и да си ги иска! Или желанията на (уж) любимия човек до нас нямат значение! Важно е само и единствено ние какво искаме?
Пак не четеш или не разбираш или коментираш друг казус. Чери много ясно е написала, че мъжа ѝ е бил засегнатия и затова е звъннал на майка си да се оплаче, не защото жена му е наредила
Малко да разчупя темата… 😅 свеки ми е подарявала стари , използвани чинии , за да си изчисти нейния дом.. 🤣 летяха към кофата естествено и ММ се засегна, даже й звънна да се оплаче.. 😱😱😱
Каква е целта на измислянето на причини за нещо, като от автора си е написано много ясно?

# 189
Ох, Мако, Мако! Първо вземи и внимателно прочети написаното, пък после се хвърляй на амбразурата 😂

# 190
  • при късмета
Да де, за внимателното четене ставаше въпрос. Какво в поста на авторката така внимателно прочете, че те наведе на мисълта, че мъжа ѝ може да е харесвал чиниите и да ги иска и, че неговото желание е било да ги запази?

# 191
ММ се засегна , че искам да ги изхвърля. А иначе стари съдове нейни, които тя е ползвала през годините. Не иска да ги хвърли и затова ги даде в нашия дом. Ние вече си бяхме купили сервиз, уреди, всичко си имахме. Не сме имали нужда.. 😇

# 192
Хайде, Мако, да те видя сега 😂
ПовторИ всичко за четенето, за разбирането, за казусите... 😉

# 193
  • при късмета
Това, че ги харесвал и искал си остава невярно. И от уточнението не се подразбира. Реагирал е така, просто защото майка му си е изхвърлила боклука при тях, вместо в кофата.

# 194
Ейййй 🙄

Общи условия

Активация на акаунт