С какво ви дразнят свекървите? – 133

• 33 665
  • 779
  •   1
Отговори
# 240
  • при късмета
Cuckoo и птица, къде прочетохте, да съм написала, че мъжете нямат право? Пак измислици. Имат право разбира се, това което казах е, че рядко, да не кажа никога, проявяват претенции за такива неща. Толкова е далеч от мъжете в какви чинии ще ядат, че изобщо не го считат за важно и няма да се занимават с подобни въпроси. Това не е да нямат право, а нещо съвсем различно. Пак да питам каква е целта на преиначаването и да се коментират и измества темата, с реплики, които никой не е казал?

# 241
  • Варна
На мен все ми се струва, че един нормален мъж ще го интересува повече съдържанието на чинията, а не самата тя.

# 242
По този казус няма решение. Cherry да влиза и да изпуска парата. Тук е друг проблемът. Така, че ако и олеква да се оплаква от свекървата, да заповяда, защото от мъжа си няма да се откаже, въпреки че той е за бой.

# 243
  • Наблизо
Да,мъжът е най-виновен тук...ама все в свекървата се гледа.

# 244
  • при късмета
То защото чиниите са най-важното и първо решение, което трябва да вземе една двойка. Като не делиш хората, как пък веднъж не беше на страната на някоя снаха? Явно ги делиш

# 245
  • София
Била съм, но в други истории, които не са дребнави. След като чиниите не са най-важното, защо пък жената не клекне?
А ти как пък веднъж не беше на страната на някоя свекърва - с такива общи приказки може да се замерваме до утре.

# 246
  • France
Била съм, но в други истории, които не са дребнави. След като чиниите не са най-важното, защо пък жената не клекне?
Проблемът на това "клякане" е, че лесно става навик и всички свикват, че снахата трябва да прави компромиси. Докато в един момент някоя малка капка не прелее пълната ваза. И тогава става една... затова винаги съветвам още в самото начало да се сложат граници и да се отстояват твърдо и любезно.

# 247
Това хистерията е страшно нещо, във всяка тема се стремиш да изпъкваш, но вече не ми прави впечатление. Хапливи лелки навсякъде, но не забравяй, че тук не сме нА Женския пазар. Страстите на друго място, не веднъж съм чела коментари за теб, че се приспиваш на хората в темите. Жалко наистина..
ПрИспивам ли се? Брей, вярно че станало време за следобеден сън
А невъзпитани напористи кифли се срещат все по-често, за съжаление. Не е истерия да ги посочваш и поставяш където им е мястото. Еманципацията не е отменила нито възпитанието, нито обноските.
Ако изпъквам - е добре, не се губя сред морето. Което за теб не може да се каже.

Но за да не разводнявам темата, ти си втората, на която повече не отговарям и очаквам същото насреща.
Напускам темата, твърде активна си тук и то винаги негативно. Няма смисъл. Хистерия, Цуце, не истерия. Изпъкваш с простотия.

# 248
  • при късмета
А ти как пък веднъж не беше на страната на някоя свекърва - с такива общи приказки може да се замерваме до утре.
Напротив, била съм на страната на свекървата. Поне няколко пъти. Само, че не нападам снахите точно по твоя начин. И там, където проблема е мъжа винаги съм го отбелязвала

# 249
Има и един друг момент, с който въобще не съм съгласна, младите трябва да отстъпват, те възрастните няма да се променят. Да, възрастните няма, но защо младите да се нагаждат спрямо желанията им. Особено снагата да се счете, че е възпитана, трябва да е смирена. Аз лично уважавам хората не спрямо годините им, а това дали заслужават да бъдат уважавани или не.

# 250
  • Най-красивата страна
Точно в този случай невъзпитаната е свекървата.
Защото си пробутва старите чинии на снахата без да я пита дали ги иска.
А тя като не може да се сети сама,синът и не може ли да я подсети,вместо да се кара с жена си заради нея.

За чиниите-да,повечето мъже не се интересуват много от посудата,ами от съдържанието.
Обаче моят мъж например не харесва сини чинии и не използва нащърбени чаши и чинии.
Прави му впечатление и красиво подредената маса.
Всички чаши и чинии съм купувала аз,без да го питам.
Но сервизи в синьо нямам нито един.
Ако нещо се повреди или счупи-изхвърлям веднага.

А ако майка му ми подари старите си чинии,без да ме пита-първо той ще я насмете.

# 251
  • при късмета
Всичко идва от заблудата на самите свекърви, че те изобщо са някакъв фактор в една връзка. Никой родител няма място м/у двамата, но "традицията повелява" свекървата да е тази, с която да се съобразяват. Ей затова все възрастните мрънкат, че традициите се забравят или не спазват, а младите просто отричат вече ненужното и това, което за времето не е актуално. Създават си тяхно ежедневие и дори традиции и така е много по-добре. Свекървите обаче никога няма да го приемат и преживеят

# 252
  • София
Тогава защо съвсем нерядко снахите приемат охотно подаръци и помощ от своите майки, нали това са остарели и ненужни неща?
Има и дежурната опорка, че мъжът не бил се откъснал от полата на мама - ползва се при всяко несъгласие със жена му. А колко жени не са се откъснали?
Скрит текст:
Не зная в момента, но преди доста години имаше тема специално за хвалене на майките. Там такива хвалебствия се лееха

# 253
  • MI
Не малко мъже харесват красиво подредена маса, хубави прибори, сервиз, чаши. Като са мъже, да не са оперирани от чувство за естетика. Но в конкретния случай съм сигурна че въобще не се касае за това, че му харесва подаръка, а просто защото е от мама трябва да се пази, дори да е боклук. Аз и от майка ми не бих взела подобно нещо, та да се обяснявам защо не бих от свекървата. Слава Богу, на нито едната още не ѝ е изпил толкова чавка мозъка, че да ми предлагат използвани китайски боклуци. Давали са ни някакви неща  и двете, пазя ги, но са качествени и красиви. Иначе не бих. В случая и мъжа е за бой.

# 254
Аха, след като на втората обиколка манджите прокиснаха, сега и чиниите станаха нащърбени и изпочупени 😂
Очаквам скоро и бабините (свекървените, де, да не се обърка някоя, че мамините 😉) подаръци за внуците да се сдобият с дупки и кръпки 😜

В тази връзка, къде е Афродита? Липсва напоследък. И тук, и при деца срещу кучета!
Надявам се е добре, просто време за форумстване не й остава!

Общи условия

Активация на акаунт