С какво ви дразнят свекървите? – 133

• 33 576
  • 779
  •   1
Отговори
# 450
gigova,
Следващия път вашата част от зимнината си я приберете веднага на вашия етаж. Може да не ти е удобно, но ще си спестиш много нерви. Пък свекървата нейната част, ако има такава, нека си я раздава, на когото иска.
Другата снаха може да не е знаела, че това е ваша зимнина и след като е разбрала, да се е отказала от нея. Сега, че сте се скарали, явно отношенията ви са такива. Гледай си твоя етаж, ако имаш отделни баня и кухня, и не се меси на свекърва си. Ако имате общи баня, кухня и мазе, може би е по-добре да помислите за отделяне.

# 451
Ако зимнината си е била на gigova, щеше да си е при нея. Иначе излиза, че свекървата е откраднала, за да я раздаде или какво Simple Smile Което си е мое, си е у нас. Не знам нещо мое да седи у свекърва ми.

# 452
Историята ми напомня на отношенията между баба ми и двете й деца- баща ми и леля ми. Баща ми и калеко ми (мъжа на леля ми) работеха заедно и съответно изкарваха еднакви пари. Майка ми и леля ми работиха за горе-долу еднакви пари. Това означава, че доходите на семействата са били еднакви. Баба ми все жалеше леля ми и цял живот даваше на тях, докато баща ми ходеше да дава на баба ми. По думите на баба ми те нямаха, ние имахме. Колко сме се лишавали ние си знаем, ама грешката е на баща ми, че даваше на баба ми, при това и някой път скришно и на леля ми. Сега, когато той има нужда и от пари и да си каже с някой две приказки, никой не го поглежда. Беше добър, когато изкарваше пари, ама сега вече за какво им е.
Та да се върна за бурканите, защото всеки гледа от своята камбанария. За някой е издребняване, ама за други това е препитание. Ето, аз не искам буркани и си го казвам, по-добре, ако решат свекърва ми да ги изядат, пред това ние да ги хвърлим. Ама има хора, за които това им е оцеляването. И едната снаха ще вземе от другата, ей така, шамар да е, аванта да е.

# 453
Едната снаха не е и подозирала какво се случва. Разбрала е, след като другата е нахлула да си потърси правата.

# 454
И аз мисля, че другата снаха изобщо не е била наясно. Вероятно свекървата е казала "ела с мен в мазето да ти дам нещо за сина ми ". Много е вероятно тя изобщо да не е искала да взема буркани, но да не е намерила начин да откаже на всеки.

# 455
Първо свекървата, ако е тръгнала да раздава бурканите на Гигова, не е права. Второ,другата снаха е можело да си замълчи, за да не става сконфузно още повече. И аз, ако бях на мястото на Гигова би ми станало неприятно. Едно е свекървата да вземе и да отвори за себе си, все пак живеят в една къща, ама да раздава.
Решението, както каза Нели по-нагоре, е изнасяне, за да няма такива неща.

# 456
Къде у вас, Бианка! В спалнята ли си ги държиш!
Зимнина обикновено се държи в мазето. Или в студен килер.
Явно досега млади и свекърва са ползвали заедно, без делене мое-твое. Сега се явява още едно семейство, ми не е длъжна Гигова да мисли и отговаря за тяхното изхранване!
Майката си е майка, тя мисли и за двете си деца и жали повече закъсалото. А сега, когато има и нова снаха, обяснимо е, че се опитва да й се хареса, но и другата си е права за себе си и своето семейство.
Реално, свекървата наистина е сгафила и вместо да изпише вежди, е извадила очи!

# 457
То не е трудно бурканите да се разделят, селските мазета обикновено са с рафтове и може Гигова да си отдели нейните. Обаче на мен ми се струва, че тая зимнина не е само на Гигови, макар и те да са носили продукти

Гигова, кажи бабата има ли градина на село и какво консервира, много ми е любопитно.

# 458
  • София
Ако зимнината си е била на gigova, щеше да си е при нея. Иначе излиза, че свекървата е откраднала, за да я раздаде или какво Simple Smile Което си е мое, си е у нас. Не знам нещо мое да седи у свекърва ми.
В конкретния случай, защото живеят в 1 имот, което предполага 1 маза. По твоята "гениална" логига, всичко в хладилника, в шкафовете, гардеробите и т.н. на гигови е на свека щото нали е в къщата на свека, няма значение кой ги е купил. Интересно Гигова къде на 2-я етаж да си сложи зимнината  - в гардероба, в банята и в хола?

ПП: О, чудо! Съгласна съм с последния коментар на Птица.
Къде у вас, Бианка! В спалнята ли си ги държиш!
Зимнина обикновено се държи в мазето. Или в студен килер.
Явно досега млади и свекърва са ползвали заедно, без делене мое-твое. Сега се явява още едно семейство, ми не е длъжна Гигова да мисли и отговаря за тяхното изхранване!
Майката си е майка, тя мисли и за двете си деца и жали повече закъсалото. А сега, когато има и нова снаха, обяснимо е, че се опитва да й се хареса, но и другата си е права за себе си и своето семейство.
Реално, свекървата наистина е сгафила и вместо да изпише вежди, е извадила очи!

# 459
По принцип когато повече от едно семейство имат общо помещение за съхранение на продукти те си поделят по някакъв начин пространството, иначе стават големи разправии. Аз бих си отделила мястото, да не се окаже, че някой ми е отмъкнал буркана с пачи крак, считайки го за общ.

# 460
  • София
Дори и да е отделено в стил тези рафтове за едните, тези за другите, това не би спряло подобна свекърва да се разполага както намери за добре. Или трябва с метлани решетки и катинар да го разделят? Щом позволява единия да си влага парите в зимнина за всички във фамилията, а другия да лежкуни и да го издържа, ясна е работата. После питате тука как можело да живеят заедно и той да не слезел за Коледа - ами ей така лесно.

# 461
А, за буркан с пачи крак кръв ще се лее 😀
Сега последно да се дават ли буркани или да не се дават.
"To be, or not to be, that is the question......."

Последна редакция: вт, 28 дек 2021, 17:20 от Dincho

# 462
Който иска да си взема, ама първо да пита откъде.

# 463
По вашата логика, щом бурканите са на Гигова, то свекърва й е една крадла Simple Smile Която краде от своята маза на снаха си бурканите Simple Smile Сори, ама наистина няма как gigova да знае чии буркани дава свекървата на другата снаха, ако не е разследвала и вече установила тия огромни липси. Очевидно е че буркани има всеки и защо се предполага, че свекървата няма нито 1 собствен, който да даде на другия си син и снаха?

# 464
Тъй като се каза, че това е 133 тема, то в нея  най-важното, което се разбра е, че бурканите са важен елемент в свекървенско-снахинските отношения. Всички други обстоятелства, причини и най-вече ниско чело на някои от страните  в тези взаимоотношения,  ряпа да ядат.

Последна редакция: вт, 28 дек 2021, 17:36 от K.A.G.

Общи условия

Активация на акаунт