С какво ви дразнят свекървите? – 133

• 33 215
  • 779
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Ще анализираме свекърите, споко.😉
Замислих се за Катето Евро. Не и е лесно да лавира между жените на сина си.

Тая па, хич не мога да я понасям, камо ли да я мисля!
Пред нея свекървата с бурканите направо бледнее!   Scream
Тя си е възпитала мамино го@но от класа, на всяко от семействата му е трети член, а на всичкото отгоре внучката и била нейно детенце!!!
Такава свекърва, отдавна да я лежа!  Smiling Imp

# 571
Чудно ми е как успяхте да разберете нещо, да се сдърпате, че и 11 страници да изпишете. Няколко пъти се връщах да го чета защото мислех че само аз не схващам, но пък от -вкъщи ние пазаруваме, бабата ни прави зимнина- аз не разбирам че гигови купуват продуктите, а че те купуват за цялата къща (включаю и за свеки), и че бабата също си произвежда и праща за 2те семейства. Под -за двамата има законово- пък разбирам че единия етаж е обещан на единия, другия на другия брат, ама свеки живее там...
В писаниците на гигова аз виждам завист/злоба, че свекърва и издържа другото семейство и просто всяка дреболия ще е предпоставка за дразги.
Иначе почти нищо не схванах, и аз като вас само налучквам 😉

# 572
Дразги, иска и на нея да обърнат внимание, човешко е .
По-добре да не общуват много, но явно са типаж да любопитства и обяснява от игла до конец.
Двама братя не се понасят ,жените се дебнат, свекървата  не внимава.
Не е първа случка със сигурност.

# 573
  • София
Наистина по Коледа ставали чудеса...Върли опоненти са съгласни с мненията си
А аз пък поканих свеки на гости. Все пак е сама.
Нашите не съм, защото наскоро ходих у тях, а и все пак са двама.  Ще дойдат след НГ.

И аз съм се дразнила, че на зълва ми се помага повече, вкл. и с кеш, а не е да са толкова бедни. Като не ти стигат парите, не си стоиш вкъщи 10 години, понеже работа за принцеси не се намира лесно.
Но и при нас от село идваха буркани чушки и домати, както и яйца, докато гледаха кокошки. Така че каквото дали - добре дошло. Но винаги съм казвала публично, пред всички, че ако решат да не гледат зеленчуци - първа ще ги подкрепя.

# 574
Замислих се за Катето Евро. Не и е лесно да лавира между жените на сина си.
Може би, ако пусне от полата си Мамин Златен, няма да ѝ се налага да лавира на клетницата.

# 575
  • София
Ооо, да. Но нещо не ми се вижда много вероятно. Вкопчила го е сериозно.

# 576
Той щото мамин златен много кадърен да се оправя сам.

# 577
  • София
И Катето Евро, и Сашко според мен играят роли. Сега слушам реклама с тях на някакви жилища в Марково.
Както се пее "Всичко е само игра, всичко е само спектакъл"

# 578
Новата снаха ми се вижда много амбициозна. Как ще си поделят Сашето с Катя Евро не знам.

# 579
Евро нали още в ББ я видяхме колко е добричка 😉

Все забравям да кажа, ама страхотна заглавка сте намерили 😂 Браво на който я е изровил в нета 👍

# 580
Цитат
Много е смешна тази драма с бурканите честно.
На мен ми е тъжна.

Работиш цял живот, осигуряваш с лишения жилище на децата си, а накрая сина ти не слиза за празник да те види,  защото си му дала, но даваш повече на брат му.
Не се радва, че майка му подпомага по-нямащия брат. Не помага лично. Не се замисля, че тая, нескръндзавата майка би помогнала и на него, ако се наложи.
Не. Ще се сърдим на мама и на празника ще и` покажем колко гупаво е постъпила, възпитавайки чичо Скруч, броящ си бурканите, а не сълзите на майка си. Пък ако ще тя да е Змей Горянин.

# 581
Такава е съдбата на мъжките майки.

# 582
  • при късмета
Деленето на децата е най-голямата грешка, която може да направят родители и баби и дядовци. Ощетеното дете не се фръцва заради 5 буркана повече на другото, това се трупа с години и не само с даване на каквото и да е, а най-вече с отношение от самото начало на съзнателния му живот. В един момент, престава да очаква това еднакво отношение с брат/сестра, но и зачерква зори родители. И това е съвсем резонно. После обаче зарязания родител се оплаква какво незаинтересовано дете има. Имам такива примери около себе си. Познавайки обаче историята отдавна, от двете страни, че даже и повече, съм стигнала до извода, че всеки зарязан родител сам си го е заслужил. Иначе, ако питаш бабите пред блока е неблагодарен егоист/ка, а горката старица оставена на влъците

# 583
Ма ко ,съгласна с теб, но...съседката и роднина на мъжа ми, живее със сина си ,мой набор, на 67  почти, дни го делят, той с шизофрения, та на 86+, също има проблеми, щерката наистина  лошо постъпваха с нея, знам, тя се оправя, но не се вясва, трудно  е двамата да се справят.
Питах днес, идвала наскоро все пак за 4 часа.
Майка и  е.Колкото зле да е постъпвала с нея, все пак.
Не може да я вземе ,опитва, то не стои  мирно, а  тя и свекърва има и става конфликт.
На никъде  е.
Може да се разтича , програми за помощ, някой да им помага, нататък ще е още по-зле.
Разбирам, ама ...

# 584
  • при късмета
Когато има заболяване вече е различно. Говоря за общия случай. За "Майка е, не може така" ощетяваното с години дете ще каже "Да е била майка когато е трябвало, сега е такава само на документи" и ще е право. Поне за него си, а за съседи и прочие изобщо няма значение как изглежда

Общи условия

Активация на акаунт