С какво ви дразнят свекървите? – 133

• 33 218
  • 779
  •   1
Отговори
# 585
Единият брат живее на етаж сам със семейството , другият живее навън и майката му помага.
Кажи, МаКо, сега кой има повече изгода и е ощетен?

# 586
Не знаем останалите множители и делители ☺ Като нищо може този с етажа да е ощетен, макар ти явно да мислиш (и насочваш), че е другият.

# 587
  • при късмета
Единият брат живее на етаж сам със семейството , другият живее навън и майката му помага.
Като взимаш едно единствено обстоятелство, не може прецениш. Мъжа на авторката е единствения, който си има мотиви да постъпва така и изпитано на собствен гръб отношение откак се помни. Аз не смятам, че съм инстанция да определям

# 588
  • София
Аз до колкото помня, авторката каза, че и другия брат е осигурен имотно, защо решихте, че свекърите имат само тази къща и никакви други имоти?

# 589
Без извинение, ама да не са си възпитавали децата, че родителите са им длъжни цял живот. Аз не очаквам нищо от моите. Сестра ми и тя. Каквото ни дадат, добре дошло е, но никога не сме си мерили полученото. Научени сме да приемаме с благодарност, пък колкото толкова.
Ей сега една баба донесе у нас една чанта с уж страхотни подаръци за детето. Стари неща, останали от внуците й. Приехме с благодарност, нагласих й една торбичка със сладки неща. После дали ще хвърля или пазя, бабата няма да знае. Излезе щастлива от къщи, това е достатъчно.
През ум не ми минава да питам какво са занесли на сестра ми за Коледа. Със самолет се носи едно, с кола друго. За тях повечето е било в кеш, за у нас пътуват в момента с питка, баница и торта. Всички ги чакаме с нетърпение.
И свекърва ми не съм питала какво е дала на девера и племеника. Единственото, което искам от нея, е повече време с внучка си. Ама като не става, на сила не карам. Детето не е чуло ни една лоша дума за баба си от мен, няма и да чуе. Ние двете дали се харесваме или не, не е работа на никой друг, освен между нас. Лицемерно може би, но сина й и внучката й я обичат по друг начин. Техните отношения са други.

# 590
  • Варна
Дистанцирането на родителите, понякога е следствие от огорчение. Някои деца ги игнорират. Други са крайно егоистични или подвластни на партньора. Насилие, алкохол, аморалност или егоизъм кой ще толерира? Дори и сляпата, майчина привързаност си има лимити.
Неблагодарността често е без мотив.

# 591
Бих дала и помагала както успея, но ако мое дете ми се тръшне, че нещо не му е осигурено, няма да се трогна и за 1 минута дори. Старая се на максимум, повече няма накъде. Чиста неблагодарност би било някой накрая да е и недоволен. А това снахи пък да ми правят физиономии - ще бъде забавно, ако някоя опита.

# 592
  • Пловдив
Работиш цял живот, осигуряваш с лишения жилище на децата си, а накрая сина ти не слиза за празник да те види,  защото си му дала, но даваш повече на брат му.
Не се радва, че майка му подпомага по-нямащия брат. Не помага лично. Не се замисля, че тая, нескръндзавата майка би помогнала и на него, ако се наложи.
Много правилно си напипала проблема. Ако и за двамата братя нямаше - просто няма, толкова са въможностите, нямаше да има конфликт. Най-големите конфликти в семействата са когато за едното дете има повече. И как така обикновено все се налага на едното дете да се помага повече, другото все се оправя? оправя се, ама защото работи повече, но това не се вижда.

# 593
Ако на мен от родител ми е бил осигурен дом, не бих никога се обидила, ако ще изцяло да издържат другото семейство, с все храна, дрехи и почивки.

# 594
  • Пловдив
Ако на мен от родител ми е бил осигурен дом, не бих никога се обидила, ако ще изцяло да издържат другото семейство, с все храна, дрехи и почивки.
Е приеми, че не всички са толкова възвишени и благородни. Да, живота не е честен, но не значи, че трябва да ни харесва. Аз поне не го приех леко. Години ми трябваха да го преглътна. Не съм съвсем успяла, никак не съм. "Ама вие се оправяте, вие имате повече" - така е, имаме повече, оправяме се повече, но на база повече усилия, повече труд. И особено дразни когато си вкарал ресурси за нещо, пък то вземе, че изтече към други роднини.

# 595
Аз съм единствено дете и имам едно дете, затова много не съм компетентна по темата с "деленето". Но ми прави впечатление, че всички майки, докато са малки децата им се кълнат, че ги обичат еднакво, а след като пораснат винаги има негодувание, недоволство и "делене" . Вероятно се помага на по-неуспешното дете, понякога има обективни причини да е такова.

# 596

Ами ти не би се обидила, ама хич не е равностойно. Едните не плащат наем, живеят със свекървата и изхранват свекървата, която пък раздава и ряхната зимнина наляво и надясно. Другите са си отделно на квартира и свекървата ги издържа. Голям кеф им е. Че акопочне и екскурзиите да им плаща... ехеее.

# 597
Да те издържат свекърите за мен означава да си много некадърен. Никога не бих искала да съм в тази роля. Мен ме е страх от това някой да ми плаща и да ме издържа, хеле пък роднини на мъжа ми.

# 598
Работиш цял живот, осигуряваш с лишения жилище на децата си, а накрая сина ти не слиза за празник да те види,  защото си му дала, но даваш повече на брат му.
Не се радва, че майка му подпомага по-нямащия брат. Не помага лично. Не се замисля, че тая, нескръндзавата майка би помогнала и на него, ако се наложи.
Много правилно си напипала проблема. Ако и за двамата братя нямаше - просто няма, толкова са въможностите, нямаше да има конфликт. Най-големите конфликти в семействата са когато за едното дете има повече. И как така обикновено все се налага на едното дете да се помага повече, другото все се оправя? оправя се, ама защото работи повече, но това не се вижда.
Или просто "ощетеният" е по-алчен и мира не му дава мисълта да не би братът/сестра му да не вземе нещо повече.. Познавах такива хора, в алчността си минаха всякакви човешки норми.

# 599
И на мен ми намирисва на неблагодарност и на алчност.

Общи условия

Активация на акаунт