С какво ви дразнят свекървите? – 133

• 33 200
  • 779
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Но обикновено в картинката има намесени и други лица – съпрузи, деца... Та става сложно. Брат може да се жертва за брата или сестрата, ама жена му да има друго мнение по въпроса. Или обратно – мъжът на сестрата...
Ама Сий, то зависи за какво е проблема. Ако това, което няма, няма за операция е едно, ама ако няма за почивка на морето - ми негов проблем.

# 646
По-контрастни положения имах предвид.
Например единият се чуди къде да отиде на почивка, а другият – как да си плати тока или да си изхрани семейството.
И между тях една баба, която може да отдели 100 лв. за двамата. Да, редно е да даде на всеки от тях по 50 лв., ама и ако единият не подари своя дял на брат си/сестра си, когато е в нужда, значи бабата все пак не си е свършила работата като родител и възпитател.

Ох, пак стигнахме до бурканите... Извинете.

# 647
Приемат се за едно семейство и ако едното дете има повече нужда му помагат.
Не го приемам за нормално. Говорим за пълнолетни "деца".

Пълнолетни, но твои деца. Ако едното ти пълнолетно дете (да не дава Господ) се разболее, а другите ти пълнолетни деца са добре по равно ли ще помагаш?
Моят вуйчо беше прекарал детски паралич и беше с парализирана една страна на тялото. Работеше си човекът, имаше семейство и апартамент успя да си построи, но баба ми все гледаше да му помага, както и майка ми. Била съм малка и изразих недоволство по тази повод вкъщи. Това беше първият сериозен разговор който татко проведе с мен. Обясни ми за любовта, състраданието, семейството и благодарността ако си здрав и Бог ти е дал. Може и затова да съм повредена.

# 648
  • Пловдив
Ок, Сий, обаче - този, който не може да си плати тока не работи, защото за него работа няма, а другия се скъсва от работа и отива на Малдивите. Защо да е нормално бабата да подкрепи мързела?

# 649
Янтра, защото й е дете и й е мъчно за него. Защото смята, че братята/сестрите още са едно семейство и трябва да си помагат. Може да не го одобрявам, но го разбирам. Виж драмата с бурканите на 80-годишната баба не разбирам.

# 650
  • Пловдив
Янтра, защото й е дете и й е мъчно за него. Защото смята, че братята/сестрите още са едно семейство и трябва да си помагат. Може да не го одобрявам, но го разбирам. Виж драмата с бурканите на 80-годишната баба не разбирам.
Аз също го разбирам, ама никак не го одобрявам. Не мога да го приема.

# 651
  • някъде в орбита...
Редно е да се раздели по равно според мен. А ако нуждаещия се прецени, ще пита брат/сестра за помощ. Щото съм била в тази ситуация да ми трябва помощ, и си прецених кого кога и за какво точно да помоля. И да, молила съм брат за помощ. Когато съм преценила. Не приемам майка ми да ми ходи по задника на дърти години и да решава такива неща за мен. Има да даде, дала, благодарско. Дали с брат/сестра ми ще си менкаме пари или помощ след това, и с кого точно, си е между нас си, големи хора сме уж.

# 652
Боли от такова делене,боли и даже адски горчи,останахме с едно дете,за да избягаме от модела.Сложно е...

# 653
Най-добре на никой нищо, та да е мир и погодия. Чужденците това правят. После в старчески дом.

# 654
  • Пловдив
Най-добре на никой нищо, та да е мир и погодия. Чужденците това правят. После в старчески дом.
Аз това вече го написах - така е добре, честно е. За никого нищо, няма делене.

# 655
Ъхъ, на никого нищо. На кого си оставят фирмите, колекции, бизнеси? На случайно срещнат, сигурно? И наследници по 10 г. се съдят и оспорват завещания.

# 656
Да, ама ние българите не сме така.  
И аз имам двама сина. До сега всичко,което имахме, разделихме поравно. Дори образно казано, живея у тях на квартира, без да плащам наем, защото и другата  къща от  55 кв. м, която си построихме с мъж ми, пак  се води по документи на тях. Опитвам се да помагам поравно, но няма как да меря с кантар,особено, когато помощта не е финансова в момента.

# 657
Това с чужденците ми е любимата заблуда. Както и другата как е там на "Запад".
В Европа и Северна Америка няма семейно и наследствено право и никакви такива дела няма..... И адвокати няма...... Направо идилия някаква цари.

# 658
  • Пловдив
Аз не за чужденците, а за на никого нищо.

# 659
Е, за богатите чужденци с милионите и именията, титлите, бижутата  и колекциите не говоря. Но много от средностатистическите, доколкото знам, правят така.

Последна редакция: чт, 30 дек 2021, 22:07 от K.A.G.

Общи условия

Активация на акаунт