Ин витро или инсе със селекция на пола

• 3 388
  • 48
  •   1
Отговори
# 15
Вярвам,не съм казала обратното.Просто в повечето случаи хората с репродуктивни проблеми искаме просто здрави деца ,без значение на пол.Иначе и други дами писаха напред,че някъде се случва.В БГ обаче не .А казвам хора с репродуктивни проблеми,защото в 99.9% такива двойки правят инвитро.

# 16
Аз съм на мнение, че  тези хора които  са ощетени да имат дете по естествен път, поне да бъдат привилегировани да имат деца каквито те си изберат. След всичките болки, страдания и чакане поне това заслужават като привилегия пред тези заченали нормално. Мисля че е справедливо!

# 17
Чак пък ощетени не бих казала.Според мен не сме ние тези,които решават.Каквото Бог даде.После ще почнат-сини очи,руса коса ,чипо носле 😁

# 18
Каквото Бог даде?
Той Бог дал на циганките по 13 деца.

# 19
Не ме интересуват циганките,които се размножават от 13годишни.И да ,исках просто да забременея и родя здраво дете.А дали ще е момиче или момче ,Божа работа .Ако не сте прекарали един час в репродуктивна клиника,нямате три загуби,не са бъркали с всякакви инструменти във Вас ,нямате две спешни и една планова операции,три хистероскопии,четири инсеминации и едно инвитро,моля не ме репликирайте.Не съм отишла да правя инвитро от скука ,нито съм отишла да си купувам кола ,че да избирам

# 20
  • София
Изборът на пол на бебето е забранен, точно защото дава поле и на по-тежка евгеника. Авторката е добре известна в социалните платформи с фиксацията си по това да има момиче и това отдавна надхвърля нормалните параметри на подобно желание.
Далеч по-наложителни са не инвитро и инсеминации, а спешна консултация с терапевт.

# 21
Снежанка=Диаааана= FB....и тя някой ден снахи ще има🤐
Дано бг мама съществува още...

# 22
Аз започвам да се чудя една по-стара тема, пусната от мъж, който се оплакваше, че жена му е полудяла и само за момиче говори... дали не е баш от нейният мъж била :Д

# 23
То че не съвсем в рамките на обичайното, не е.
Тук не спорим.
Но съжалявам много, но при тези безумно много манипулации, чакане, пари, тормоз, всичко и да не се надяваш на правото да избереш пола.
Каквото дал Бог. Стойте и чакайте на Бог. Хубаво, но Бог ли реши циганката да има деца всяка година? Защо тя?
Бог? Справедливост?
Да продължавам ли? Коя година по Великден не умират млади хора в нелепи инциденти?
Или пък случайно забравихте как един божи служител с осем деца се изказа, че инвитро е срещу Бог и трябва да осиновявате деца?
Представете си неговите осем деца наредени по височина - здрави, прави, умни българчета.
Сега си представете другото.
Да, каквото дал Бог. Хайде полека.

# 24
При всички годин на тих плач в банята,самообвинения,мъки,висене по лекари,болници и лабораториии,пари,нерви и терзания ,да молих се на Бог да ни дари с дете.Здраво ,хубаво бебе.Без значение момче или момиче ,а просто наше дете!Това да не е луканка в магазина ,Боже мой.Ще ида аз да преговарям ,ама докторе искам момиче/момче.Надявах се просто да бъдем родители,а не да избирам пол.И циганките не са ми мерило ,не им искам живота,нищо че имат по осем деца.Ако са ваше мерило,жал ми става.Хайде сега и Вие полека се огледайте на пълната си къща с деца ,радвайте се на живота и пробвайте да догоните циганките.От все сърце Ви желая ,до осмото поне едно да е момиче !

# 25
  • София
Bobchita, надявам се да сте сбъднали мечтата си!
Ако авторката е тази, за която се сещам, тя има три деца - близнаци момчета и още едно момче. По едно време обличаше едното близначе в розово и си го беше кръстила с женско име. Непрекъснато обикаля социалните платформи и пита как да роди момиче. Това е поведение, което изисква минимум консултация с психолог, но най-добре - дългосрочна терапия.

# 26
В такъв случай специалистът е психиатър.

# 27
Съншайн,сбъднахме я.Родители сме на Зорница ,дете на година и седем месеца .
Ами психиатър наистина .Такава мания ли е ,обсесия ли не знам,не е здравословно за нея и семейството й.

# 28
Не четеш.
Не говоря нито за циганките, а за осемте деца на божия служител.
Разбирай попа дете има 8, а на теб би казал са осиновиш циганче, понеже Бог е против инвитро.
Така направо стана ли по-ясно.
Или защо това не е божа работа - защото ако беше нямаше да позволи на попа да е толкова нагъл по телевизията пред толкова хора.
Къв този бог че семейството ти се мъчи, ти се молиш, пък циганката пак е бременна?
Ей това ако може някой да ми ги обясни?

# 29
Изборът на пол на бебето е забранен,…Авторката е добре известна с фиксацията си по това да има момиче и това надхвърля нормалните параметри…
Това е прекалено. Нормално е една майка да иска да си има И момиченце, а изборът на пол  е нормално нещо в много страни. Все пак не говорим за аборт заради пола като в дива Индия, а желанието да имаш нещо което нямаш, което си е напълно човешко , особено като не пречи никому. Не ви иска и пари за инсеминацията, нали? Разбирам съпротивата на жените , които се добиват в бебе след много усилия, нерви, време и средства, но всеки си има различни проблеми. Един вид, вижте я тая, имала е лесно  три деца, а сега иска и пола да избира. Всеки си носи кръста и никой не знае през какво е минал другият за да стигне където е и какво друго му липсва в живота. Една има хубава кариера, но няма деца, загубила е родителите си, друга обратното и пр. Има всякакви варианти, така че по-леко с квалификациите и съденето. Нека жената се сдобие и с момиченце, не виждам на кого ще навреди с постигането на мечтата си. На България ѝ трябват повече деца, особено когато са желани, обичани , обгрижвани от зрели и мъдри родители, за които са номер 1 в живота. А и колкото по-щастливи са хората около нас, толкова по-добре и за нас самите.

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 20:01 от Aminka

Общи условия

Активация на акаунт