Любители на котки - Тема 168

• 33 614
  • 765
  •   1
Отговори
# 600
Аминка, стискам палци всичко да е наред и мацинка да се оправи. Пиши как е положението.

Бяхме на преглед. Положението не е добро. Счупена челюст, пукнати меки тъкани, долните зъби директно откачени, забити в горното небце. Откачи ги от небцето с една пинсета, пръсна ѝ лидокаин. Без операция нямало да зарастне, тъй-като не е млада котка, дефакто не може да се храни и да пие. Просто не може да си затваря, да си мърда устата. Мърда си езичето странично, за да пие. Каза ми да не я храня, да е готова за упойка. Довечера ще я водим в Провет да видим там какво ще кажат.
Аз няма да мога да пътувам, но да е жива и здрава, разбрахме се с една съфорумка от Пловдив, която ще може да придружи Джеми.

Аз се напрегнах много, депресирах се, за това че не мога да си заведа сама котката, да бъда до нея за кураж... И понеже последно се снимах точно с Джеми, преди аз да се закова на легло, сега ми е много тежко, че и двете сме осакатени...

Благодаря на всички за стиснатите палци! Да ви помоля да стиснете палци и за операцията...

# 601
Моля за съвет - какви са +/- при гледане на котка, женска/мъжка е по-добре, мирише ли в дома ? Децата са момичета са и се надяват да я гушкат,а аз си мисля, че котките са по-своеннравни и не винаги са особено любвеобилни. Отделно от развъдник/улица/зоомагазин е добре да се вземат ? Как стои въпроса с ваксини/обезпаразитяване ? Евентуално планираме 3та бременност и има ли риск от токсоплазмоза впоследствие - т.е. тестват ли се предварително за това ? Изцяло вкъщи ли стоят или ги пускате някъде навън ?

По мои скромни наблюдения от 2 мъжки и 1 женски:
+ и - може би са равни за двата пола.
Харесвам повече мъжките, защото са по-гушкави с мен. Женската е само при ММ. При мен не.
А все пак е хубаво котка да ти се гушка и мърка.

За миризмата: Винаги се усеща когато има животно в къщата. Но това можеш да го сведеш до минимум с подходящи грижи, тоалетна и консумативи.

Котките СА и винаги ще бъдат своенравни. Те знаят много добре какво да направят, но първо трябва да решат дали искат. Това е една от разликите с кучетата.
Трябва да сте наясно, че превъзпитанието ще е за всички, не само за котето.

Улица, развъдник или зоо: Това вече е ваша преценка и желание. На първо място котето трябва да бъде желано. А когато то ви даде знак, че иска да е с вас..то тогава няма значение от къде е.
Едното ни коте е чинчила+персиец, повече обаче персиец. Сякаш е по-болнав и капризен от другите 2, които са от улицата. Това разбира се не е винаги, но все пак..отбелязвам.

Ваксини/обезпаразитяване: Важен и задължителен момент. Ако е малко, в началото има по-начесто процедури. След това става по-рядко. Но абсолютно задължително!

Мое лично мнение и задължително кастрация, освен ако не желаете да имате повече котета или не развъждате определена порода.

За бременност и токсоплазмоза нямам информация и наблюдения.

Нашите котета са отглеждани вкъщи. Въпреки това на 3мес правя вътрешно и външно обезпаразитяване.

Обмислете добре, преди да го вземете. Ако решите да вземете, след известно време ще се чудите защо до сега не сте взели Wink

Успех с избора!

# 602
  • Велико Търново
amy_nka, да изпратим пари?

# 603
  • Крайбрежен район
Боже милата животинка. Направо ме боли съцето като чета. SobBroken Heart  amy_nka моля се операцията да мине успешно и да се възстанови напълно. И бързо да забрави цялата тая болка. Hands Pray

Ако животните имаха религия, човекът щеше да е дяволът в нея.

# 604
Аминка, знам, че коте и куче не е едно и също, но преди много години гледахме един куч старец на 18 г. Падна от горния етаж на вилата върху плочник (преобърнал се беше в съня си към пространството извън балкона). Разби челюст, изби зъби, беше с мозъчно сътресение и не координираше лапите - подгъваше ходилната част навътре...Тогава му подготвихме гроб - спорд ветеринарите нямаше надежда да оживее. Не позволихме да го приспят - пасирахме храната и я изсипвахме в устичката, държахме го през тялото във въздуха да върши нуждите си...След време кучето не само че се оправи, но се и подмлади (явно беше изхвърлил развалени от възрастта зъби). Подгони отново кучките и живя до 23 години.

От сърце желая и двечките да се изправите и пак да сте на крак и в ритъм! Браво на дамата от Пловдив. Ще й се върне доброто!

# 605

Бубе, няма нужда за сега. Дано да не ми кажат някаква извънземна сума...

# 606
И аз ѝ предложих, преди да се разбере, че трябва операция. А тя няма да е евтина, така че сме насреща да помогнем. А и ще трябва да поседи в клиниката известно време. Горкото животинче. Кога ли ще имаме действаща зоополиция като зад океана?  Там изобщо не се поплюват. Племенничката ме осинови две котки, иззети поради различни причини от стопаните им.

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 13:40 от Недоволна

# 607
  • Стара Загора

Бубе, няма нужда за сега. Дано да не ми кажат някаква извънземна сума...

Изобщо не се притеснявай да кажеш за парите. И аз ще се включа.
Милото, само да се оправи.

# 608
Amy_nka, ако трябват пари и аз ще се включа. Стискаме палци и лапи за бързо възстановяване Hug

# 609
Amy_nka, ако трябват пари и аз ще се включа. Стискаме палци и лапи за бързо възстановяване Hug
И аз! Дано само да е въпрос на пари Worried

# 610
Аминка, не се мъчи, че няма да си там, ясно е, че няма да остане необгрижена, само дано всичко мине нормално и успешно. Оправят се животинките след подобни зверства, не е нелечима болест. Ако има нужда от нещо, казвай!

# 611
  • София
Горкото котенце. Аз също при нужда бих се включила с парички. Стискам палци да се пребори с това.

# 612
  • София
Ще се включа и аз с пари.
Дано всичко мине успешно.

# 613
Боже, милата Джеми.. Нямам думи..
Каква гнила душа трябва да имаш за да причиниш болка на невинно същество.
Аминка, а ти през какво минаваш..Sad
Аз също ще помогна за Джеминка при нужда!
Дано и при теб нещата отшумят, знам колко бавно и какво пазене трябва..

# 614
Момичета и момчета, отзиви за клиника "Капашиков и колектив", конкретно за д-р Капашиков? Ударихме на камък в Провет. Ортопедът д-р Пачев старши, който може да поема такава операция на челюстта, щял да отсъства до събота, а после графика му е запълнен, а трябва да се оперира до максимум 4-5 дни, като първо трябвало да мине стабилизация. Д-р Дернев ни препрати към този д-р Капашиков. Моля, дайте отзиви, ако сте чували за него. https://vetkapashikov.com/

Общи условия

Активация на акаунт