Любители на котки - Тема 168

• 33 629
  • 765
  •   1
Отговори
# 585
Аз също не отворих снимката, но много ми прилича на нашия случай. По същия начин все едно имаше нещо в гърлото и слуз в него, но се оказа отток от боя/ухапано и се е възпалило. Имаше и хъркане като диша. Много е възможно да мине и само с антибиотици. Все пак е хубаво да се направи и рентген при възможност. Преди време бях оперирала блъстната улична котка като челюста и беше счупена. В клиниката към Тр.университет и после нормално си зарастна всичко. Успех и дано бързо да се оправи! ❤🤗🍀

# 586
  • Стара Загора
Милата писанка. Дано се оправи.
Ако има нужда от съдействие за Тракийския, насреща съм.

# 587
  • ВАРНА
Здравейте ! Нова съм и влизам в темата с молба за съвет. Дъщерите ни (малката на 7г) от много години искат домашен любимец, основно куче, но аз сякаш клоня по-скоро към котка - често отсъстваме от дома и сякаш ангажимента с пренасяне на котка или делегирането на храненето от някой друг са по-приемливи като вариант. За малко да вземем преди няколко дни едно улично коте, но се оказа, че си има стопанин и сега като видях децата как им светнаха очите от надежда и започвам сериозно да се замислям. Моля за съвет - какви са +/- при гледане на котка, женска/мъжка е по-добре, мирише ли в дома ? Децата са момичета са и се надяват да я гушкат,а аз си мисля, че котките са по-своеннравни и не винаги са особено любвеобилни. Отделно от развъдник/улица/зоомагазин е добре да се вземат ? Как стои въпроса с ваксини/обезпаразитяване ? Евентуално планираме 3та бременност и има ли риск от токсоплазмоза впоследствие - т.е. тестват ли се предварително за това ? Изцяло вкъщи ли стоят или ги пускате някъде навън ? Всичко споделено ще ми е от полза, аз в детството рибки и костенурка имах, с котки/кучета изобщо не съм запозната.

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 21:34 от morgana07

# 588
  • Бургас
Ако няма кой да я заведе в Пловдив,зоотакси могат да я вземат,трябва да погледна точно тази фирма ли ми донесе Харко.Бяха много мили,той беше много мъничък и за да не плаче,изобщо не са го слагали в клетка,а една жена го е гушкала.
Да,фирмата се казва Зоо такси.

morgana07,зависи от характера на котето.
Този симпатяга е все още некастриран мъжки.За маркирането-маркира,но е много, много гушлив и любвеобилен.
Просто трябва да се поинтересувате от характера на котето.

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 21:49 от mariqivanova799

# 589
Аминка, пиши утре! Надявам се външно макар да изглежда зле - да се оправи бързо.

# 590
  • София
morgana07, за +/- за женска/мъжка не мога да кажа. Аз съм гледала само момчета.

Старият ми котарак беше буен в младостта си, но беше много гушлив. С него карах втората си бременност. Гинеколожката каза "да се махне". Пасувахме. Пуснах му изследвания, направих и на себе си. До края спеше на корема ми.

Мирише ако маркират.

За развъдниците: лицензиран (котката трябва да бъде кастрирана до определен срок); нелицензиран - мисля (поне ми казаха), че няма такова изискване.
Моите са от лицензиран. Единият е кастриран, а другия ще бъде кастриран до края на този месец.

Не съм фен на продажбата на животни в зоомагазини. Зоомагазините у нас нямат място за отглеждане/продажба на животни.

Можете да осиновите.
Моят Харо беше от къща в София. Т.е. майката е била свободно отглеждана котка, която е излизала навън. Беше невероятен котарак.

ваксини/обезпаразитяване: от лиц. развъдници се предават с паспорт, чип и две бебешки ваксини.
Моите не ги обезпаразитявам всеки месец.

# 591
amy_nka, дано да не е толкова зле, колкото изглежда Sad Ако има нужда, и аз бих помогнала.
Моите не ги обезпаразитявам всеки месец.
Момичета, колко често обезпаразитявате и с какво?
Предните ми котараци им давахме таблетки през 3 месеца (май?, не помня, че отдавна беше), но беше страшна мъка, обикновено го правехме 2-мата с ММ и пак изплюваха част, а ние след процедурата бяхме с толкова кървави ръце, от ноктите им, че...
На 2.01. ходих до близката клиника, хем да разпитам за разгонването и разтройството, хем да взема препарат за обезпаризатяване и ни дадоха NexGard Combo. Като спринцовка е и накапахме на вратлето, лелеее колко лесно Simple Smile НО, от кабинета ми казаха, че след месец трябвало пак? Вярно, че тя постоянно се вре в обувките ни и са ѝ любимо място да си крие играчките в тях, ама чак пък толкова често? Отделно на следващия ден беше като надрусана, а и рязко намали храната, вече 2-а консерва от 400гр изхърлям, хем на малки части и давам, през час-два изхвърлям старата и слагам прясна порция. Изобщо отказва мократа храна, малкото, което похапва е само гранули, а преди беше точно наопаки - гранули почти не ядеше. Днес пак си беше игрива, но почти не яде Sad Почвам да се вкарвам във филм дали не е нещо от препарата, като странични ефекти дават анорексия и летаргия.

morgana07, на късмет е малко какво котенце ще ти се падне, по принцип май женските са по любвеобвилни, но винаги има изключения и в двете посоки Simple Smile Може вместо бебе, да осиновите по-големичко, когато вече му е по-явен характерът Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 23:34 от ТришаР

# 592
Примирие по време на вечеря:

Феликс яде суха храна, той - пауч. Тя се наяде първа, после той зари храната.
Още си е бебе, но си личи че ще е със тънки кости, не много дълъг и не много висок. Вероятно след кастрацията му ще станат почти еднакви. Като прахосмукачка е за ядене но е на шест месеца. И все е в движение ...

# 593
Amy_nka, в петък рано сутринта се прибирам в България. Два дни ще съм в Стара Загора - петък и събота. Ако тогава се налага да се води котето в Пловдив и няма някой от града, който може, пиши ми и ще го заведа. Не ми е проблем да дойда.
Триша, Блеки е около 4 месеца и половина. Като го взех му дадох 3 хапчета, всяко през 14 дни. Беше много опаразитен, тения, глисти, всички екстри Grinning Не са ми казали кога пак да давам хапче. Трябва да питам. С Nexgard го изпратих на село. Като го прибера ще го къпя и след няколко дни пак Nexgard. Нямал е проблеми моят котак от препарата.
morgana07, според мен най-важното е с котето да се харесате взаимно. Като се видите то да избере вас и вие него.

# 594
  • София
ТришаР, твоята мома си я взела чиста Simple Smile
С капките е всеки месец. През топлите месеци го капя всеки месец, защото го извеждам.
Последно съм го обезпаразитявала на 30.10. Днес дъщеря ми ходи до клиниката и казах да купи капки, но не е взела. Ще го обезпаразитя де. Времето е хубаво и мисля да го разходя малко.

Слагала съм NextGard combo. Последно Аш го обезпаразитих със Stronghold.
Малкият го обезпаразитявахме с Vectra, но препарата е само за външно обезпаразитяване. Докато тези на Аш са за външно и вътрешно.
Дребният ще видя кога и с какво ще го обезпаразитим (вътрешно). Той не излиза и няма да е скоро. А и още ми е прясно последното му хапче.

Тъй. Още не съм се уговорила за кастрацията на Оникс.
Мислех за постоперационното възстановяване. Аш мина без яка. На Оникс няма да слагаме също.
Но си мислех дали да не сложим яка на Аш. Да не се вре под опашката на Оникс и да създава проблеми.

# 595
   Здравейте, не съм писала тук, но любезна съфорумка ме насочи към тази тема.
    Имаме котенце на почти две години. Улично пакостниче, спасено (не от нас, взехме го на около месец), сиво котенце, момиченце. Много мило и красиво. Като половината други улични е, но нашето ни спечели сърцата. Най-любимото коте. Казва се Мони.
   Наскоро се разболя и около седмица беше в критично състояние. Едва оживя. Много усилия положи ветеринарят, ние пък като бебе го гледахме. Оживя. Но ослепя.
   Ние ще си го гледаме каквото е, достатъчно ни е, че оживя. Но животинчето е младо, не може да си играе, много палаво беше преди. Сега просто обикаля и блъска муцунка в стени и мебели.
   Ще се радвам на всякакви съвети как да се отглежда сляпо коте и как може да му се разнообрази ежедневието.
   (Мускулният тонус до голяма степен вече възстанови. Първоначално и за това се притеснявахме и мислехме, че има частична парализа, но няма. Просто не вижда, не играе, не се катери, не скача, пада от дивана. А преди скачаше от хладилника.)

# 596
Аминка, стискам палци всичко да е наред и мацинка да се оправи. Пиши как е положението.

# 597
  • Бургас
Clotilde,от какво се разболя котето?
Горкото, много ми домъчня.
Sad
Sad
Sad

# 598
  • Бургас/София

Ще се радвам на всякакви съвети как да се отглежда сляпо коте и как може да му се разнообрази ежедневието.
   (Мускулният тонус до голяма степен вече възстанови. Първоначално и за това се притеснявахме и мислехме, че има частична парализа, но няма. Просто не вижда, не играе, не се катери, не скача, пада от дивана. А преди скачаше от хладилника.)

Не се притеснявайте, скоро ще свикне и даже ще забравите че не вижда. Имам 8 годишен котарак,  който е сляп от бебе. Бързо се адаптира, обикновенно са нужни няколко дни да свикне с промените. Като избирам играчки ги разклащам, за да проверя дали има нещо в тях(трябва да трактат за да ги намира по-лесно). Но най-много обича да си играе с топчета от фолио.

# 599
  • Бургас
Кой може да причини това на коте, да го ритне така, че да му разбие челюстта? Аз просто останах без думи със зяпнала уста, не мога, не искам да го осъзная... Човешката простотия е по силна от всичко. И за слепичкото коте след боледуване 😢 много ми домъчнява. Прегръщам всички болни и изстрадали котета 🐱🐱🐱

Общи условия

Активация на акаунт