Любители на котки - Тема 168

• 33 626
  • 765
  •   1
Отговори
# 525
Честита Нова Година на всички котачета и техните стопани! TadaChampagneNature SparklesAnimal Heart Eyes Cat

Стара Загора беше гадно. Sad Всички идиоти бяха решили да "отсрамят общината"...
Общината постигна обратното според мен. Моите се плашеха от бомбите. Това гърми ужасно. Зарята е по-малкото зло. И също според мен, нашата община си направи кризисен ПР. Говореше се, че дрифтаджията е син на приятел на кмета.... Сега, за да няма неудобни въпроси и да излезе общината загрижена, бяла и добра, ще дарят парите на осакатеното момиче...

# 526
Васил, първо Честит Имен Ден! Със здраве да си носиш името!

О! Вчера ли беше? И аз се чудя снощи какъв беше този купон дето идеше от циганската махала... Joy

# 527
Васил, първо Честит Имен Ден! Със здраве да си носиш името!

О! Вчера ли беше? И аз се чудя снощи какъв беше този купон дето идеше от циганската махала... Joy
Те празнуват Банго Васил, и май за тях това е най-важния празник в годината.

Васил, на патерица честит имен ден.

# 528
  • Велики Преслав
Благодаря за милите пожелания.
Желая на всички много весела и щастлива нова година, без Ковид обстановки изпълнена с нови преживявания които да ви носят само радост.

# 529
Те празнуват Банго Васил, и май за тях това е най-важния празник в годината.
Банго Васил се чества на 14 януари.
Много мъркане пожелавам през новата година!

# 530
  • София
Има едно дърво с три опори (съответно е по-скъпо), което беше за по-интензивно натоварване.
Добра идея е да е с повече опори, но не само те са важни. Вижте на какво стана "тунелът" с абсолютно правилна форма от най-дебелия възможен картон.

Скачат върху него и това е резултатът. Joy Единствено някоя дебела извита ламарина би издържала на натоварването. Joy  И хем най-тежкият Рижко не се качва там, а Наско - изключително рядко. Обеленото и олющеното не го броя. То е от дълга употреба. Но материалите трябва да са съобразени с теглото. Все пак Киро е 4,5 кг, а Наско е 5.5 кг. Боги и Преслава не ги броя, защото са маломерни. Simple Smile Не е някакво свръхнатоварване. Отвесните стълбове също са картонени, омотани с въже за точене на нокти. Единият стълб се пречупи там, където преминаваше от едно ниво на друго. Явно картонът беше загубил якост от закрепянето.

Последна редакция: нд, 02 яну 2022, 14:54 от Тaня67

# 531
Таня67,това купувано или ваше творение е?

# 532
  • София
Таня67,това купувано или ваше творение е?
Купувано е.

Ето я в по-добрите времена:

# 533
  • София
Ще вземем това

ако успея да си завърша поръчката.
Може да дойде за рождения ден на порасналото момче.

Скрит текст:
Цитат
    Цвят: Тъмносиво и бяло
    Материал: ПДЧ, плюш, сизал
    Общи размери: 103 x 54 x 220-240 см (Д x Ш x В)
    Размери на основата: 60 x 40 см (Д x Ш)
    Размери на къщата: 40 x 34 x 23 см (Д x Ш x В)
    Диаметър на хамака: 30 см
    Диаметър на стълба: 7 см
    Дебелина на плоскостта: 1,2 см
    Включва сизалени стълбове и 2 въжета
    Необходим е монтаж
Може да го сложим и в стаята на дъщеря ми, ако направи леко разместване.

Днес минахме през два зоомагазина и бяха затворени. А консервите свършват. Доставката ми от зооплюс най-вероятно ще пристигне на 4ти.

# 534
АнМари, смесваш ли храна, както е по предписание?

# 535
  • София
Сутрин ядат пауч/консерва (по пауч/консерва от 80/85 гр на всеки, а консервите от 200 гр им ги деля на двамата). През останалото време - суха храна.
Човешка храна не ядат. Странно - не харесват и риба.

# 536
А, човешка не дъм даеала и нямам намерение. Ирина каза без мазни храни и смес между роял и за мейнкуун и още нещо, кпето забравих, но е на листа, който ми даде. Не каза за мокра храна, няма и да давам пауч. Ще варя месо, както за Зак.

# 537
  • София, Лагера
За много години, котешки мами! Heart Eyes Бъдете много здрави и щастливи и вие, и всички хора, и всички котетата, които обичате! Hug
Преди малко се прибрахме от Бели Искър, там празнувахме. Моя приятелка наглеждаше мацките, докато ме нямаше. Не знам какво е било положението със зарята, но до днес им беше минало. Следобед си взех Мюсли от клиниката. Доста по-добре е, макар че трябва още поне 1 седимца да ходи с яка. Била си е скъсала един от шевовете и раната се била инфектирала... контролен преглед на 7 януари.
Не ми се мисли, че скоро ще трябва и Пудинг да кастрираме... тя хем е дребничка, хем на възраст не е малка, на 6 месеца е, макар и да мяза на 4 месечна. Док каза, че трябва да понаедрее малко, за да стигнем до кастрация.
И пак .. яки (фунийки), лекарства, мъки... ама няма как, нали сме се хванали на хорото...

Случвало ли се е да ги оставяте за повече от 10 дни сами и след колко време свикват да са заедно и сами. Примерно с две не доминиращи, но страхливи разнополови котки на една възраст?
През 2020 оставих за 10 дни Джинги сама вкъщи, като постоянно някой идваше да я храни и да й чисти. Била е много самотна вероятно и направи разни бели (ака и пишка по леглото нарочно, на чиста тоалетна). Именно затова й взех Мюсли, защото ние доста пътуваме. Лятото 2021 пак ни нямаше 10-12 дни, но този път без поражения. Маците си бяха свикнали една с друга, имат си компания, не им е самотно и не правят мизерийки.

# 538
  • София
А, човешка не дъм даеала и нямам намерение. Ирина каза без мазни храни и смес между роял и за мейнкуун и още нещо, кпето забравих, но е на листа, който ми даде. Не каза за мокра храна, няма и да давам пауч. Ще варя месо, както за Зак.
Не разбрах, че за предписанието говориш.
Варила съм пилешко и свинско. Давала съм и зеленчуци към месото, Ирина каза, че е ок. Разказваше ми какво обичат да похапват някои котки (ягоди, диня, маслини). Моите за сега не се отклоняват от котешката храна.
Давала съм пилешки сърца, но варени. Така ги хранеше сутрин в развъдника. Тя даваше и черен дроб, но според мен е тежка храна, а и през него минават всички боклуци.
За пилешкото беше казала "бяло месо".

Рояла не го харесвам. Аш яде бебешки Роял, но си израсна с Дехра. У нас вносът не е много добре уреден и почти не я намирах. Беше ми я препоръчал ветеринар.
В момента съм ги оставила на Брит и Н§Д. Обичат да похапват царевица Joy

Ирина ми беше казала и за сурово месо. Но не съм давала, не смея. И Хари никога не е ял сурово месо.
Снощи опитаха прошуто и шунка.

# 539
Red Soul, с още едно коте ли си се сдобила? Нещо съм изпуснала. А уж повече чета, отколкото пиша.
Какво е? Бенгалец като на Ан Мари ли?

Общи условия

Активация на акаунт