Любители на котки - Тема 168

• 33 607
  • 765
  •   2
Отговори
# 615
Не съм го чувала, но не бих чакала.
Води я. По-лошо от това - едва ли може

# 616
Аминка, защо да не е в Ст.З?
Знам, че си като шах и мат с твоето състояние..
Но все си мисля, че най-доброто ще е там!

# 617
За Сф. мога да препоръчам хирург-ортопед (с куче имам опит, но вярвам, че е до ръка)
https://doctorzlatinov.com/

# 618
Вероятно и про тях има специалисти канто при хората. Това изглежда да е за лицево-челюстна хирургия. Вероятно затова те е упътил към този лекар.
Дописвам - ето какво открих  това е от тема за кучета

Това по повод сподобностите на доктора

Това за отношението му към животните https://www.monitor.bg/bg/a/view/veterinar-ot-plovdiv-spasi-hvyr … ng-troshko-246702

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 22:36 от MarietaYo

# 619
  • София, Лагера
amy_nka, аз мога да поема котчицата и да я настаним в клиника в София. Мога и да дойда да я взема с колата.
Понеже и аз имах премеждия напоследък, се сдобих с прекрасни доктори в клиника Парадайс.
Моля те, пиши ми, ако счетеш, че и това е вариант!
И със средства мога да помогна. Не са евтини тези неща, на Мюсли й излезе болницата около 2 000 лв.
Само кажи! Много ми е мъчно за Джемичка!

# 620
И аз ще помогна финансово,....само да знам как,иначе  с нищо друго не мога да  помогна от Габрово  съм

# 621
  • София
Чета и съм много съпричастна с болката на Джеми (и amy_nka), просто не знам как да помогна...
Котките са силни същества, 9 живота имат 🙏. Ще се справи момичето!
Добре, че е решило да се прибере- само навън не би имало шанс. А сега мама ще оправи нещата. 😻
Гледам снимките и това, което ми идва на ум е- пиратка. Пораженията са сериозни.
Amy_nka, ти си познаваш котето. Ако е много социално..., ако е много доверчиво, колко му е някой случайно или не дай, Боже, нарочно... (аз съм с нагласа да търся доброто в хората и все вярвам и се надявам, че такива неща се случват случайно- не с  желание да се нарани, да се убие живо същество).
Ако е било гладно котето и е изтичало към хвърлено нещо(в тъмното), което е помислило за храна, а се е оказало "бууум" ...
Стискаме палци и всички 3х4 лапички и се надявам скоро да го видим момичето възстановено! ❤

# 622
  • София
Ако предишната ти котка е живяла 19 години, по-скоро аз бих поискала информация как си я гледал и с какво си я хранил Simple Smile

В интерес на истината аз я намерих , когато бях пети или шести клас в Илиенци. Беше на месец или два не знам. Давахме й мляко със спринцовка и докарахме една друга котка, която имаше кърма. Много ми хареса. Живя при нас година, след това при дядо ми 13 години(сестра ми й се обостри алергията) и след това пак при нас още 4, докато й отказаха бъбреците. Кастрирахме я късно, докато живееше у дядо ми. Не й махнаха абсолютно целите яйчници и понякога пак се разгонваше. Раждаше два пъти преди това. Дядо ми й даваше Wiskas и хапчета против разгонване и други котешки храни и получи тумори на гърдите, а и бъбреците според мене от това се влошиха. Накрая урината й беше бистра и въобще не можеше да задържа течности. Та затова сега не искам да рискувам със сегашната котка и нейните бъбреци. Дава й се специална храна. Сестра ми й мажеше гърдите с нещо , а и аз съм го правил за да не се влошават туморите. Като изключим това дядо ми я гледаше много добре - като хотел с 6 звезди. Много беше обичана от всички нас, наистина много. Водена е на лекар много пъти. Накрая две или три години , докато беше жива сестра ми й намери една храна Casa Fera Light. Почти всяка друга храна я повръщаше, но с тази храна се втали и влезе много във форма и винаги ме посрещаше на вратата и изглеждаше добре. Не бяхме толкова просветени навремето. Ако не й бяхме давали тези боклуци и я бяхме кастрирали по-рано тя щеше да живее още много. Толкова съжалявам за това и се сещам с голяма носталгия , но повече с хубави спомени. Дълго време чаках да ме посрещне на вратата, като се прибирах. Аз лично я погребах 2011 на едно място с едни пейки, където често си правим семейни срещи(тогава живеех там) по идея на майка ми. Така още по-често споменаваме котката.

Да чукна на дърво със сегашната котка , освен че напълня заради промяната на хормоните и стана над 5кг след кастрацията всичко е наред. А, да - трудно й даваме лекарства(толкова да се съпротивлява котка не съм виждал). Под балкона стои друга явно мъжка котка и гледа нашата преди няколко дни. Седят и се гледат дълго и никой нищо не казва Simple Smile))) Естествено това става предимно вечер Simple Smile)))) Много обича спокойната музика. Не съм й купил още подарък за нова година Simple Smile))

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 23:37 от javor1980

# 623
  • София
Тук е момента да си призная, че аз купих новогодишен подарък на нашия котак - мишка с дистанционно.

# 624
Яворе, рискът да даваш профилактично ренална храна е да намалиш киселинността на урината, при което почват други проблеми като цистит. Ако ще храниш с ренална, пускай изследвания на урина от време на време, да видиш ph как е, дали има левкоцити и/или кристали. А и бъбречната функция ще следиш по относителното тегло на урината (> 1.040 трябва да е). Урината се взима на жадно, през две седмици.

Аз направо се поболях тази вечер. Днес ще говоря отново с д-р Капашиков, тъй-като като му се обадих към 20:30 (странно) беше в операция и не можахме да се уточним.

Моля ви, напишете ми на лична за Ст. Загора къде и какви са възможностите. Главата ми вече бръмчи от информация... Disappointed

А и тези цени, които споменахте... Направо да му прилошее човек. То като човешка операция! Confounded

# 625
  • София
Цените на операциите хич не са малки.
Котката на едни приятели беше паднала от 6 етаж. Операция и лечение към 3000 лв. След това бяха правили и още една операция.

Аминка казвай с какво можем да помогнем, финансово.

И на мен ми се струва невероятно пораженията да са от удар/ритник. По-вероятно е това, което е писала AnyHr - пиратка/бомбичка.
Милото коте.

# 626
Amy_nka, за Стара Загора като се уточни доктора, аз в петък и в събота ще мога да дойда да взема Джеми от вас и да я закарам при доктора. Вече след това трябва да мислим кой ще може да я прибере. Предлагам да се провери предварително колко ще е приблизително цената за лечението, за да може който може да се включи да съберем парички.

# 627
На Ая изследванията, операцията, престоят в клиниката, лекарствата също излязоха около 2000 лв. Наистина е много скъпо, като човешка операция.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 628
Аминака, разгледай тук

http://uni-sz.bg/truni6/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0% … 82%D0%BD%D0%B8-2/

Може да се обадиш да обясниш за какво става въпрос.

# 629
Аминака, разгледай тук

http://uni-sz.bg/truni6/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0% … 82%D0%BD%D0%B8-2/

Може да се обадиш да обясниш за какво става въпрос.

Рози, много ти благодаря! Има и ценоразпис. Операции в областта на главата - фрактура на челюст едно странно - 120 лв. Предвид, че е университетската клиника, се извършват вскакви операции, изследвания и манипулации. Ще се обадя и там задължително.

Общи условия

Активация на акаунт