🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 15 - * ФИНАЛ * (12.12 - 19.12) 🐄

• 93 494
  • 2 048
  •   1
Отговори
# 1 185
Малко повече ми идва на мен прехласването по Ваня. Да, сравнена с Кирил и Мартина направо блесъи, но така и ме можах да я хареса и така и не можа да не убеди, че сама си вярва на позитивните али-бали. На мен ми прилича на човек, изгубил връзка с реалността, без емоции. Същото, като киселия Корил, но на обратно. Нямам вяра аз на вечно хепи хора. Нормалният човек изпитва голям набор от различни емоции.

Стискам палци на Живка, в краен случай на Пламен. На мен Пламен също ми харесва - спокоен, неконфликтен, обективен за себе си, а и за другите. Никого не е нагрубил и помагаше сериозно, че и чинии ми, като стой та гледай хем пет пъти повтори колко мрази това.

Сега какво следва? Днес ще има ли битки? Как ще играят четиримата финалисти?

# 1 186
Иван и Андрей са толкова плоски, че чак не ми се вярва. Супер неблагодарни са, че изобщо им гледаме предаването, което този сезон е пълен провал! Такова отвращение рядко съм изпитвала от хора, които гледам по телевизията, но и не само, отвращение от продуцентите! Та те по-ниско паднаха и от Тупарев. Ако ние по диваните не ги гледахме, кой щеше да им вдига рейтинга!? Да не сте посмяли да пускате смс-и и да им пълните гушите! Големите продуценти! В национален ефир подкрепят вербалната агресия и имат наглостта да обвинят нас, че не ги харесваме! Мен техните каузи ама грам не ме интересуват, интересува ме какъв пример се дава и подкрепя. Включих се с писмо до СЕМ след случките с Ваня, ще се включа и с каквото друго е необходимо, за да може тези недоразумения повече да нямат достъп до националния ефир.

# 1 187
  Тя не престана да прекъсва Ваня. Дразнещо е наистина.

Това дори не е основният проблем, правеше го ВИНАГИ, след като в началото имаше някаква елементарна интеракция водещ - гост, но само защото трябваше да си зададе провокативните въпроси "Защо, мислиш, нарочиха точно теб" и "Защо не си излезе тогава" (не бяха формулирани директно така, но това беше вложения смисъл). След това нямаше изчакване - прекъсване и нов въпрос. Това е супер тъп начин на водене на интервю, дори и да е в условия на ограничено екранно време, така се губи каквато и да е връзка между водещия и неговия гост, защото не се коментира отговора, не се излага позиция на водещия, съгласен ли е или не, подкрепя или не, това не е интервю. Така водещият се превръща в човешки четец на някакъв текст, изглежда и сякаш няма никакво значение какъв ще е отговора на интервюирания, нито той може да предизвика някаква реакция на "четеца", той и няма как да я изрази, залепвайки следващия въпрос, докато запитаният отговаря... Ваня от друга страна, когато не се прави на весела шматка, е доста добър оратор, мисълта й тече гладко и има добър речник, не просто мятане на случайни мисли. Показа и добри умения като психолог, обрисувайки и мотивирайки доста добре оценката си за поведението на другите участници, индивидуално и като група. Не пестеше нищо от това, което мисли за тези хора, но никога не стигна до обидни епитети. Щеше да стане доста по-добро интервю, ако водещите ставаха, но най-вече ако не беше в тази телевизия. Това е причината, заради която гледах, по принцип не ме вълнуват тези моменти, аз рядко гледам пресконференции на професионални спортисти, какво остава за някакви участници от "реалити", но исках да видя дали "колегите" ще имат доблестта да изкажат някакво макар и елементарно мнение и емпатия в случая, независимо, че става въпрос за предаване в същата телевизия и трябва да бъде рекламирано, но интересите естествено и тук надделяха и се оказа, че Ваня, дори и навън, ще бъде неглижирано случилото се с нея и ще липсва дори минимална критика към продуцентите, само защото са "нашите" продуценти и предаване, което трябва да е локомотива за бтв в прайм тайма...

# 1 188
Ваня наистина се представи блестящо в "Преди обед", предвид отреденото й време и внушенията на махленската "журналистка" Деса. Опита се да я изкара аутсайдер, едва ли не никой не я харесвал вътре, не е имала близки там, как сама си е виновна, че  е раздразнила двата коча...и все в тоя смисъл. Иначе Деса не пропуска да агитира за разни извратени конвенции срещу насилието на жени. Но не вижда никакво насилие в случая, а заслугата за подобно отношение е изцяло и само на Ваня...Като я гледам само как подскача от нерви и нервните й тикове с премигвания, представям си я на мястото на Ваня, щеше да превърти още на старта горката...
Ваня каза, че след като е излязла от Фермата се е чувствала емоцинално изнасилена, вследствие на преживения там тормоз, обиди, закани, омраза от психопата Кир-о и дебила Иво. Как е била принудена да потърси специализирана помощ, психолог, за да се отърси от преживеният кошмар и ужас. Това й е струвало пари, разходи, време, негативни преживявания седмици наред, притеснения за родителите й. Т.е. били са й причинени вреди, имуществени и неимуществени, гавра с достойнството й, личността й, психиката й, здравето й. Отделно от това, бруталната словесна инвазия, особено от страна на психопата, която се изля отгоре й по телевизията, средство за масова комуникация. Обидните му и гнусни епитети като: куче краставо, кърлеж, грип, патка...не му помня цялата помия, която се ля цял месец от екрана...налудничавите му, но жестоки и садистични закани да й пръсне главата с една бутилка и да я напълни с пясък...са все престъпни състави от НК. Обида и заплаха за саморазправа. Така, че Ваня има всички предпоставки да осъди насилниците си и продуцентите за причинените й вреди, душевни и физически страдания,  за причинените й травми, за необходмостта да потърси платена помощ, за причинените страдания на близките й...
Пък Ваньо и Андрю да доказват престъпното си бездействие и толериране на целият този тормоз, език на омразата, вербално насилие със малоумните си твърдения за стратегия...Ми то утре някой може да има стратегия да избие останалите, за да стане победител. Казаха, че само при физически контакт  щели да се намесят. Ми то някой психично болен може просто да ги изтрови. Тук нямаме директен физически контакт, но все пак се води престъпление. Каквото е и състава на обидата, каквото е и състава на заканата за саморазправа, да не говорим за чудовищния психически тормоз, на който денонощно беше подложено едно момиче. И намери сили да оцелее, въпреки болните мозъци вътре, въпреки насилниците, въпреки продуцентите.
Такова бездушие и жестокост пред християнски храм, толкова дяволски изчадия, събрани на едно място...Какво ти пробуждане ?!
Та то това беше едно сборище на сатанисти, които оскверниха храма, манастира, религията ни, а сега и трябва да ги наградим за това...

# 1 189
Не е спойлер. През телефона нещо не можах да се справя и всичко стана в скрит текст.
А ще има ли монаси в този манастир? Някой беше писал, че бил празен все още. Идеята да се дарят парите на манастира не е лоша, но ако няма монаси, не знам. От друга страна това би било нарушение на правилата на предаването.

Скрит текст:
Скрит текст:
Работи! Има страница във фейсбук, а това е един коментар от там.

# 1 190
  • София
Лумпените Иван и Андрей точно как щяха да се включат при физическа агресия, ако да речем на Кирил не му беше достатъчна само словесната помия, а наистина ѝ беше метнал бутилка в главата?! Какво ще ми се намесват пост фактум? Тея добре ли са, много често до физическа атака се стига след много и неглижирана словесна такава. Самозабравили се и нагли тъпанари, които и сметка ще ни държат. Въобще няма да им гледам финала на опороченото “най-българско предаване”.

# 1 191
https://7dnisport.bg/archives/177056
Излезе ми тази статия. Ако се позоваваме на мненията и резултатите от анкетите тук, може да се каже, че евентуалният победител е правилно посочен. И то защото никой от другите не става и не заслужава да спечели.

Скрит текст:
Ами...май е вярно. Аз се поинтересувах и разбрах от приятел на приятел, който работи в редакцията на телевизията - нищо общо с Фермата, но и там се чува, че гласят Живето за победител.

# 1 192
  • София
Направо не мога да повярвам,че продуцентите,които иначе аз харесвам,вчера виртуално размахаха пръст на кроткия,седящ на дивана зрител.Те,видиш ли,кауза имали.Какво тук значи някакъв си Киру.
Той и аверът му по простащина нямало да спят значи,щото чудо ще сътворявали,Чудотворците ми те Simple Smile
Категорично съм за Живка и може и Пламен.

# 1 193
Даяна от сезон 6, подкрепя Ваня!

# 1 194
  • Варна
Ще съм много доволна ако Живка спечели. Аз я харесвам, допадна ми играта й, тя наистина я игра. Много смешно ми става, като почнат с тея приятелства, да бе, може, ама след предаването. Всички са там за парите и реклама, другото ми е лицемерно. Пък и ще натрие фейса на мартина, нямам търпение да им видя разочарованите физиономии 😂😂

БТВ не блести с добра журналистика, не знам какво сте очаквали.

# 1 195
Имам чувството, че само у нас позитивното, доброто, човешкото се подлага на съмнение, а усмихнатият, добър и позитивен човек е приеман за хахо, за лицемер, за нямащ връзка с реалността, за психично болен или просто за будала. Никъде другаде не съм усещала подобни нагласи. Напротив.
Лично аз предпочитам усмихнат човек с позитивна енергия пред натурален простак с вампирска енергия. Ваня нито ми е хахо, нито ми е неискрена.

Интересно се получи как се извъртяха масово "готините" и си смениха фаворита. От ден до пладне ще са им там измислените "приятелства". Коалиционни "приятелства" на базата на омразата...
Но иначе не пропуснали да идат на гости на "селянина" Цоньо... Ще обиколят така и Чавдар, Ралица, Георги, които само мисля, че ще ги съберат...И дотам. "Готините" ще се изпокарат и ще потънат в скука и отегчение...Кой там да ги събере ? Все използвачи и дребни душици. Тях омразата само може да ги обедини, съживи, пробуди, както видяхме. Иначе големите примадони Цветка, Сийка, Тодорка, танкистката Краса,... кой знае как са плюскали на аванта у "глупака" Цоньо. Щото им гледам малоумните снимки по разни клубове, но там е скъпо и всеки сам си плаща масрафа от джоба...Не е като да те поканят и нагостят "селяците" с празни джобове, но пък с широки души и големи сърца като Цоньо и сие.  Иначе обявени ни на всеослушание за "тулупи", "слуз", "тъпи селяни", "шматки" и т.н.

# 1 196
Не се изненадвам от хубавото съобщение на Даяна към Ваня. Тя и предния сезон беше единствената, която защитаваше Милена и Стоян от вербалната агресия на другите, но понеже явно беше подписала договор да участва в някаква фалшива любовна история и четириъгълник, това остана на много заден план.

# 1 197
 Самия смисъл на формата предполага минимум намеса от сценаристи. Като ги възпрат да са толкова арогантни и груби как ще се разбере какви са всъщност? Ако бяха стопирали - с наказание или с  "посъветване" държанието на Кирил, много вероятно е да го харесвам. Аз преди да започне да се изцепва спрямо Ваня по-скоро му симпатизирах.

Ами дай тогава да ги оставим тези мъже  да бият жените.За да се разбере що за стока са.Който бие повече ,е по-лош.Иначе няма как да разберем.
После нека и да ги изнасилват там в гората.За да се види какви са,иначе няма как да ги разберем.
Да им раздават и по един пистолет след средата на сезона,и който иска да трепе, да за можем да разберем какви са.Иначе как да разберем какви са всъщност ?

Ееее, айде пък сега! Ти сериозно ли това разбра от думите ми?

# 1 198
Сега като се замисля, най-добрият вариант за Иван и Андрей, след всичката тази помия и злоба, която се изля през сезона, е да оставят победителят да се реши от публиката, а не от игрите + вота на фермерите. Колкото и да е ниско гласуването, колкото и да са се провалили, най-добрият вариант в случая е наистина да оставят победителят да се определи от публиката. Така ще е най-удобно за тях. Най-вероятно, предполагам, че точките след игри + фермерски вот ще са близки, като след това ще кажат познатата реплика "И този сезон победителят ще бъде решен от вас, зрителите на най-българското риалити в телевизионния ефир", като това ще е най-удобно и за тях, и за вече отегчените зрители (тези, които все още са останали да догледат тази......този сезон).

# 1 199
Аз не мога да разбера аргументите на Ваня да подкрепи Пламен. Не бил за парите - сериозно? А за какво е? Защо избра сигурната победа с Коцето, а не рискува със Стефан? Аз нямам нищо против наградата да ти е цел и не го укорявам по никакъв начин съответно няма нужда да се правя, че и той не се бори да е във финалната четворка, също толкова здраво, колкото и останалите участници. Ваня беше казала нещо и за общите им ценности с Пламен и неморалната постъпка на Живка. Това е другото, с което не мога да се съглася. За Пламен - точно той никога не е бил зад нея по никакъв повод и многократно и е казвал, че не е неговия човек, и че не я харесва. В кое по-точно си съвпадат? А Живка не я помня кога и защо е казала, че е за Мартина (предполагам, защото се сеща, че никой няма да гласува за Джоки), но въпреки това си застана зад Ваня на последния дуел. Може и да не се е изказвала на 100% положително за нея, но първо не е задължително, второ никога не я е обиждала. От моя гледна точка нищо неморално не е направила спрямо нея, но щом тя така го възприема, нейна работа. А и много добре си спомням как самата Ваня по едно време реши, че Живка, Жоро и Ралица и въздействат да е против другите и тръгна да става приятелка с Теда. Това предателство ли е?

И все пак разбирам защо има разминаване Ваня-Живка. Първата е влязла за реклама, 100 000 определя като хартийки, които и за апартамент не стигат, идеалист е, очаквала е хубави моменти, приятелства и веселие. А втората - пълна противоположност: реалист и играч. Абстрахирала се е от всякакви чувства, мери си всяка приказка и следва стратегията си. Реклама не и трябва, понеже бизнес не развива, камион кара.😁 Парите са и необходими.

Аз съм си твърдо Живка да победи. 😀 Дано успее. Имаше хубави фермерства. Провокира, но не беше пошла или злобна. Игра си играта без да се впуска в излишни драми и емоции. Не е от отбора на готЕните, което е голям плюс. Съжалявам, че имаше само 1 дуел и то срещу Краси. На няколко пъти ме губеше като фен, но като цяла ми е позитивен образ. И в сравнение с останалите трима е направо идеална. От тях само за Пламен мога да кажа и положителни неща. Киро и Марта - дъно. Не заслужават и 1 лев от наградата.

Общи условия

Активация на акаунт