🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 15 - * ФИНАЛ * (12.12 - 19.12) 🐄

• 93 217
  • 2 048
  •   1
Отговори
# 1 830
Въпреки, че нямах фаворит на финала изключително се радвам за този развой на събитията. Надявам се участниците в следващия сезон да осъзнаят силата на зрителския вот и какво се толерира от зрителите и да няма нови Киро и Ивайло.

Толкова посърнали финалисти май не бях виждала до сега. Направо им беше неудобно да гледат към камерата, камо ли да агитират да гласуват за тях. Но пък ги разбирам. Пламен - загубил е трите битки от Киро, тотално смазано самочувствие. Киро и Мартина усетили народната любов хич не бяха толкова наперени. Само една Живка се усмихваше и изглеждаше нормално.

Последна редакция: нд, 19 дек 2021, 01:34 от Не се сърди, човече

# 1 831
  • София
Фермата - сезон 7  Eпизод 85 (18.12.2021) ФИНАЛ

# 1 832
Най-скучния] и противен сезон до сега. И финала ми беше скучен, с нищо не ме впечатли. Аз бях за Пламен, не за Живка. Но между Киро и Живка, предпочитам Живка.
Изводът ми е, че с всяка година, хората стават все по-нетолерантни, крайни и груби помежду си - дано да не е това представителна извадка на обществото.
Озлобявени до краен предел.
Не искам да гледам подобни хора и отношения.
Не знам кастинга ли беше зле тази година, каква беше причина. Но вместо духовен и утвърждаващ доброто сезон се получи точно обратното.

# 1 833
Леле, как Винету прикри носината с грим, не е истина ! И тена беше различен, браво на гримьора. Разочарованието й откъде дойде, не е ли чела какво мислят зрителите за нея?Амазонка от Али Експрес.

Пламен като в небрано лозе беше.

Кирил, с ясна идея, че е загубил, попрочел, мазен , на дамите даде 10 секунди, ' щот е кавалер.

Живка се почувства добре с медалите, от финалистите най заслужаваше тя.

Последна редакция: нд, 19 дек 2021, 05:59 от dany_nik

# 1 834
  • София
Мне, Живка, а и никой друг не заслужаваше. Неприятни хора. Даже май Мартина бих предпочела, защото си е първична, а и не беше гадна, просто безлична.

# 1 835
Най-българското предаване. Четирима финалисти, трима от които като препикани мушката. Кирил получи най-добрия урок в живота си. Мартина ще и трябват още три месеца да асимилира какво стана. Пламен влезе на ринга с нокаут още от съблекалнята. Живка им показа как се играе на "Тука има, тука нема", взе чека и утре отваря училище за кандидат фермаджии. Цялата Ферма 7 беше една влаковоа катастрофа на забавен кадър.

# 1 836
Живка абсолютно не заслужава и 1000лв,но от така наредената финална четворка бе най-малкото зло.
Определено най-слабия и манипулиран сезон !!!
Моралните и реалните победители за Стефан и Ванчето.Най-много загубиха Продукцията и Предаването ,защото за пореден път се видя ,че не стават.
Предаването се изчерпа на макс и с тези продуценти и техните фалшиви ценности и послания  трябва да се спре !

Последна редакция: нд, 19 дек 2021, 06:17 от ernfeto

# 1 837
  • София
Изгледах и аз.
Раздвоен съм. От една страна се радвам, че познах и четиримата финалисти и то отдавна, както и че Живка ще спечели, а и наистина крайно време е родните ни риалити предавания да почнат да се печелят и от играчи, играещи играта. В крайна сметка това е само една игра.
И тук идва едно голямо НО.

Първо,
втора поредна година има фермерски вот от предните сезони. Ами не съм съгласен, защото това си е все едно втори зрителски вот. Може и да са били участници във Фермата, но не са били част от настоящия сезон и не са били там 24 часа. Т.е. и те са гледали това което и ние. Винаги е било много важно във всяко едно подобно предаване да спечелиш вота на твоите колеги от сезона, а сега реално това няма никакво значение и тежест, което не е справедливо.

Второ,
Живка игра играта, но имаше много голям късмет с точно тези тримата на финал (ако Ваня или Георги бяха тук, зрителския вот нямаше да е за нея). И това беше по-скоро наказателен вот. Пламен загуби много след агресивната реклама в негова полза от групата на готините.
Кирил беше изненадата на вечерта. И като представяне в битките срещу Пламен и като фермерски и зрителски вот. Дори и аз останах изненадан, мислех си, че Пламен ще е много близо зад Живка, а то каква стана...

Трето,
Много съм разочарован, че зрителите присъдиха приза за най-работлив фермер точно на Живка. Че малко и бяха останалите тиквени медали... То бива, бива, ама това вече на нищо не прилича. Ето защо не трябва да се гласува. Пълна пародия е това за мен. Тук категорично Киро или Жоро трябваха да спечелят. Категорично. И с какво точно Живка работеше? С устата си на синхроните? С цигарата в устата и Гери в скута? А да, приготвяше зимнина, доообре.

За мен Кирил осра всичко. Виждах го като победител още на визитката и особено след дуелите за къщата на шампионите в началото. И го писах.
В една друга паралелна реалност Кирил щеше да е най-обичания и убедителен шампион в историята на Фермата. Много силен на Арената, на практика непобедим (само Жоро му беше истинска конкуренция), много сръчен с ръцете, с много хубава дикция и изказ, а и малко чешит, колкото да има и малко мистика и драма.
И ако беше благ и справедлив, ехееее, ясна ви е работата...
А той какво направи? Буквално се изгаври с една беззащитна жена и то брутално, а тя толкова много търсеше подкрепата и признанието му, виждайки в него чертите на баща си. Дори и след това ритуално самоубийство на което се подложи Кирил ето го на 2 място в крайното класиране и то на съвсем прилично изоставане от Живка. Само си представете какво щеше да бъде ако имаше цедка на устата си или беше вълк единак от началото до края. 'Или' и 'ако' обаче тук не играят. Кирил с лекота можеше да спечели Фермата, но сам се саботира и то по един брутално категоричен начин.

Мартина много ми хареса в дуела с Живка. Премаза я буквално. Аз толкова силна жена не помня да съм гледал някога във Фермата. Трябва и обаче и психика (защото като тръгне да губи и се отчайва) и най-вече социална игра. Във формат като Фермата точно с нейното държане няма никакъв шанс със зрителите. Никакъв.

Пламен беше голямото разочарование. Толкова бой яде от Кирил, чак го съжалих. А ме беше заблудил, че е едва ли не непобедим на Арената. Да ама не. Цял сезон се луташе и така и не си намери място. Ами вземи това 4 място на финала.

Живка си остава на практика със само 1 победа в дуел срещу трагичната Красимира. НО, изигра си перфектно социалната игра, особено с тези шарани в този сезон. Вся страх у жените и никоя от тях не смееше да я закача. Не е луд този, който яде баницата. Браво за блъфа, за тактиката, за всичко. Изключително добре подготвен предварително играч. Всичко което Милена не успя да бъде в сезон 6, Живка беше в сезон 7. Нейната игра ще се помни и ще остане в аналите на Фермата. И следва пак едно НО. Въпреки тази нейна тактика и трябваше голяма доза шанс с избора на Ваня за полуфиналния дуел, както и с изпростяването на Кирил. Неща, които не зависеха от Живка. Исках някак си ако ще спечели, да го направи много по-убедително и недвусмислено, защото сега остават много неизвестни, 'Ами какво би станало, ако'... Т.е. колкото и добре да си подготвен на горния етаж, то ето че пак зависиш и от откровения късмет...

Днес цял ден ще има отзвук и мнения, нека минат поне 24 часа преди последната тема, която ще е традиционно, 'Между два сезона' така че темата ще я пусна в понеделник.

# 1 838
  • Варна
Не гледах, защото имах ангажименти. В понеделник може и да гледам ако имам желание.
Бях за Пламен, но съм ОК, че Живка спечели.
 Още не мога да проумея какво се обърка, може би психолозите им са слаби или просто са вкарали твърде много връзкари и са нарушили баланса.

Сега ще се постарая да забравя възможно най-бързо този сезон.

# 1 839
  • София
На психолозите работата им е да осигурят такива участници, че сеирът да е пълен. Не за да правят психотерапия.
За мен от целия формат никой не излиза с положителен образ. Така извъртяха и положителните неща от продукцията, че всеки излезе с петно на имиджа си.

# 1 840
  • Варна
На психолозите работата им е да осигурят такива участници, че сеирът да е пълен. Не за да правят психотерапия.
Нямах предвид да им правят терапия, а да подберат и съчетаят характерите така, че да получат интересен сезон.
Най-смешното е, че всеки сезон на Фермата има мото, а точно този сезон изобщо не оправда мотото си.

П.П. Смятам, че тазгодишния "сеир" не струваше. Зациклихме с това Ванче.

# 1 841
  • София
То се получи интересен, така че си изпълниха задачата. Във формата нямаше човек без сериозни вътрешни проблеми в миналото и настоящето. Дори още с напудрените визитки им заложиха капан, защото след положителните визитки пътят на героите беше само към разочарование от от тях. Като събереш на едно място хора с проблеми, които си носят във формата и им създадеш условия на несправедливост и конфликти, тогава си гарантираш успешен сезон. Дори цялата история с мотото на сезона допълнително подклаждаше интереса, защото контрастът беше показателен между това, което се очаква и това, което са героите.

# 1 842
  • Варна
Явно не съм разбрала "какво е искал да каже автора".
А може и той да не знае какво е искал да каже. Grinning

Последна редакция: нд, 19 дек 2021, 07:02 от Хексе

# 1 843
  • София
5 видеа от 'Зад кулисите на финала' (видеата са от 2 до 6 минути и са много яки) 🙂

Иван и Андрей показват студиото и част от гостите, закачаки и забава
==> ЦЪК <==

Митко Калайджиев с неговото особено и провокативно чувствоза хумор сцепи с импровизиран лайф, хахаха на глас съм се смял.
==> ЦЪК <==

Цоньо няма спирачки, вършеел из нощна София 😉
==> ЦЪК <==

мм, Марияна показва фермерските гърди...
==> ЦЪК <==

броени минути преди речите на финалистите и краят на гласуването
==> ЦЪК <==

Мама с щерките

ТОПА!

Ачката пак намаза!

# 1 844
Хейтя, обаче Цвети не беше ли пременена точно с тази рокля докато беше ратай и реши да сервира наконтена...🤭

Общи условия

Активация на акаунт