🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 15 - * ФИНАЛ * (12.12 - 19.12) 🐄

• 93 131
  • 2 048
  •   1
Отговори
# 1 860
  • Sofia
Е, тези кубици за това са слагани, за да се показват, че то с друго няма как да изпъкне!

Сложени са, за да не я бъркат с мъж.
Не умее да губи Марта. Спортсменско е да признаеш победата на съперника.

Последна редакция: нд, 19 дек 2021, 11:20 от Karen

# 1 861
  • Разпиляна във въображението
Честито на Живка! И на малката групичка с нея. Не са я поздравили първо другите фермери, а Жоро и Чавдар, които я вдигнаха. Наистина се радваха здраво!

Не съм изненадана, че ще има нов сезон. Много реклами имаше в епизодите.

# 1 862
  • София
Чавдар много ме изненада как бързо се спусна към Живка заедно с Георги и как искрено се радваше. Не очаквах.

# 1 863
Иска ми се да коментирам и агитацията за Пламен преди финала, защото чак сега изгледах и изчетох всичко, понеже не исках да се ядосвам преди това, а сега като знам, че Живка спечели и агитационната кампания им се е провалила, можех спокойно да изчета всичко.

Та силно впечатление ми направи как отново путьовците, които агитираха за Пламен, а уж, бяха дружки на Кирил и Мартина, нямаха смелост да заклеймят поведението им, или по-скоро това на Кирил. Специално гледах и изчетох написаното от "достойния" Виктор, който поне споменава половинчато злобата на Мартина, но когато дойде ред на Кирил е написал някакъв стих на Дебелянов Joy толкова са жалки, че дори сега, когато имаха шанс да видят на екран цялото вербално насилие и заплахи, които Кирил стовари върху Ваня, пак никой не се намери да каже, че се е държал ужасно, че поведението му беше срамно, че такъв човек с такова поведение не може да бъде победител, защото не е стойностен. Всякакви прийоми използват само, за да не заклеймят директно поведението на Кирил. Много жалка картинка.

# 1 864
  • Разпиляна във въображението
За най-работен фермер опциите бяха само за тези четиримата. Не знам дали не са се надявали поне това да вземе Кирил. Трябваше да е между всички и Георги може би щеше да спечели. Аз не гласувах, а писах в коментар за Георги.

# 1 865
За най-работен фермер опциите бяха само за тези четиримата. Не знам дали не са се надявали поне това да вземе Кирил. Трябваше да е между всички и Георги може би щеше да спечели. Аз не гласувах, а писах в коментар за Георги.
Аз чух, че можело и да не е от тези четиримата, но за най- работлив ли беше...някой друг помни ли?
Също според мен най- работлив би трябвало да се определи от фермерите от този сезон, зрителите виждат това, което им показват. Аз Живка я видях само да вари една лютеница, основно й работеше устата. В последния ден с огромно нежелание отиде с Пламен да дои кравата,  и се оплакваше и мърмореше колко й било неприятно.

Последна редакция: нд, 19 дек 2021, 11:48 от Нина*

# 1 866
Моят разбор за сезона е, че като цяло не беше  много интересен. Инаше някои добри моменти, но подборът на участници не беше добър и съответно не ни показаха нищо особено като поведение, послания, градация и т.н. Още повече, че поведението на участниците изобщо не кореспондираше с мотото на сезона, а напротив - не видях някой да се пробуди, да си вземе поука от ситуациите или да преразгледа поведението си. Особено най-наглите и най-арогантните запазиха линията си на поведение до самия край и веднъж не отстъпиха за нищо.

Отделно, продукцията наблегна на скандалите и дребнавите отношения прекалено много и каузата и работата по манастира остана на заден план. Ние почти нищо не видяхме като колективна работа, организация на задачи, разговори извън скандалите и обидите и т.н. Затова и зрителят най-малко може да каже кои са били най-работливите фермери.

Относно новите правила, някои от тях отдалечиха формата от първоначалния му замисъл и не ми харесаха:

- Липса на наставници и оценка на качеството на свършената работа, което да се обвързва със спечелванетонна кошници за седмицата - заради това не можахме да проследим нито кои задачи са изпълнени и как; нито фермерите на седмицата имаха стимул да бъде свършена определената работа.

- Новата арена - липсваше уюта на старата арена; новата беше и опасна заради липсата на навес, заради което Георги се контузи и отпадна от играта.

- Дуели в два дни - загуби се тръпката дуелът да започне и да завърши в същия ден; 7 битки   прекалено размиха изхода от дуелите.

- Липсата на алманах на дуелите - алманахът и знанията по история са важна част от предаването; въпросите от алманаха винаги са давали предимство и на по-слаби на битките участници и чрез него се създаваше усещане, че е важно не само да си силен на битките, но и да имаш знания.

- Точкуване на битките - по-интересно за зрителя беше досегашното правило, в което само втория дуелист имаше право да реди точките.

# 1 867
Това за точкуването е малко недоизмислено. Ако някой силен си избере слаб противник, разбираемо слабият да точкува. Но ако някой "достоен" като Виктор си избере силен противник, или както Ваня и Мартина, първият е закопан.

# 1 868
  • Другата България
Чавдар много ме изненада как бързо се спусна към Живка заедно с Георги и как искрено се радваше. Не очаквах.
Аз имам и малко по-различен прочит на това.
Чавдар и Гошо просто бяха на нисък старт, те очакваха /а вероятно и 90%/ от останалите в залата и зрителите, че именно Живка ще е победителя. Толкова беше логично, особено след фермерския вот, дори ще отида по-далеч - за мен и самата Живко беше почти сигурна, че тя ще вземе чека. Живка не е глупава, напротив, на нея пипето ѝ сече много, самата тя си каза, че иска да е на финала именно с тези хора, защото знае, очаквала е как ще се приеме поведението им навън, Живка играеше за зрителите, и разчиташе на зрителите. Та ако беше с други хора там, дори и с Ваня, само с Ваня вместо Мартина, тя прекрасно осъзнаваше, че няма шанс. С тези Живка си очакваше да спечели, самото поведение го излъчваше от самото начало на вечерта. Беше спокойна, усмихната, опитваше се да се прави на изненадана от вота на фермерите, ама който я е гледал три месеца надали би се подвел. То и другите го очакваха, на Мартина ѝ личеше от космоса, на Киро също, той така неумело се опитваше да се прави на "аз съм широкоскроен човек и над нещата", с тази фалшива усмивка и изкуствен смях.....най-неприкрит беше Пацо, на него си му бяха потънали гемиите още от "съблекалнята", както каза някой Пацо си излезе с нокаут, нанесен още в съблекалнята. Но Живка сияеше, защото осъзнаваше, че е победител.

# 1 869
Да, наградата за най-трудолюбив участник в никакъв случай не трябваше да я вземе Живка.
Но... кой знае как са гласували там зрителите. Като нищо може да са мислили, че гласуват за победител.

Ами то нямаше много варианти, можеше да се гласува само за финалистите. Сред тях знаем кой побачква и кого не харесваме.

# 1 870
Ами като са излезнали и прочели всичко за себе си им се е прояснило.Особено Киро,дето някаква жена го е срещнала и му подарила нещо ,дето не ми стана ясно какво.Той сам себе си опитва да излъже е е много стойностен.Но дъщеря му рано или късно ще попадне на такъв като мего.Просто това е модела в къщи.Тя не познава друго поведение и това ще намери.За нея да и крещят и обиждат си е нещо в реда на нещата

# 1 871
  • Другата България
Да, наградата за най-трудолюбив участник в никакъв случай не трябваше да я вземе Живка.
Но... кой знае как са гласували там зрителите. Като нищо може да са мислили, че гласуват за победител.

Ами то нямаше много варианти, можеше да се гласува само за финалистите. Сред тях знаем кой побачква и кого не харесваме.
Ако наистина е било само за финалисти, отново доста плоско и неизпипано.
Надали Гошо или Виктор са работили по-малко от Живка.
А и самия Кирил също, той е от финалистите.
Ето потвърждение как заради цялостно поведение хората са склонни да пренебрегнат и едното положително нещо в даден участник...

# 1 872
Най-работлив в цялата ферма не може да се определи. Аз виждам, че хората все клонят към тези, които се включваха най-много в строителните дейности като Кирил и Жоро, но те поне имаха кой да им помага. Като гледам колко съдове, цялостна посуда беше направена , Ралица вероятно се е бъхтила всеки ден от престоя си във Фермата, а и всичко беше направено с елементи, с отличителни неща, тоест пределно очевидно, че е направено от професионалист, а не от аматьор, така че никой не я е отменял, дори за кратки моменти. Това също е огромен труд, старание и фокус, който дори психически натоварва.

# 1 873
Някой разбра ли какво му беше подарила тази жена на Кирил, и аз не разбрах какво държеше в ръката си?

# 1 874
  • Sofia
Каквото и да е, искаше да ни каже, че има И хора, които го одобряват.

Общи условия

Активация на акаунт