Валенсия- 2

• 43 256
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
Може да си купите една карта за цялото семейство. Децата до 10 години не плащат. Купете карта за зона А, т. е. тя картата е все една и съща, но струва различно за различните зони. Картата е SUMA10. В нея има 10 пътувания, когато свършат я зареждате отново. Ако не се лъжа в момента струва 4.50 евро. Може да я ползвате колкото пъти искате на ден, докато свърши и да я заредите пак в рамките на деня.

# 331
Може да си купите една карта за цялото семейство. Децата до 10 години не плащат. Купете карта за зона А, т. е. тя картата е все една и съща, но струва различно за различните зони. Картата е SUMA10. В нея има 10 пътувания, когато свършат я зареждате отново. Ако не се лъжа в момента струва 4.50 евро. Може да я ползвате колкото пъти искате на ден, докато свърши и да я заредите пак в рамките на деня.
Благодаря, а тя дали важи и за метро, трамваи, автобуси. Плажа дали влиза в зона А?

# 332
Да, цяла Валенсия е зона А, че дори и някои от селата наоколо. Важи за метрото и трамвай, което всъщност пак си е метрото, но излиза на повърхността. За автобуса трябва да си купите друга карта Bonobus. Назад в темата мисля, че бях писала за нея.

# 333
  • Germany
Аз се върнах в края на миналия месец от Валенсия.
За мен Туристическата карта за Валенсия е ненужно скъпа и трябва наистина да пътувате много, за да се изплати.
Ние бяхме трима души и си купихме тридневна карта за метрото SUMA T3+. Закупихме си я от входа на метрото на летището от автоматите. Цената й беше 12 евро, и е валидна 72 часа от датата на първото валидиране. Важи само за метрото и трамваите, и е нужно всеки човек да има такава. Отделно си купихме една карта SUMA 10 за една зона, с която пътувахме всичките в автобусите. Градът е разделен на три зони, но центъра, плажа и повечето забележителности попадат в зона А. Това е карта за 10 пътувания, като цената за едно пътуване е 0,80€. С нея могат да пътуват до пет човека, като се валидира при качване в превозното средство за всеки човек поотделно. На екрана на валидатора излиза колко още пътувания остават в картата. След това може да си я заредите с нови пътувания. Ако нямате такава карта за автобусите, винаги можете да си купите билет от шофьора, цената е 1,60€ за човек. Когато се качвате на автобус, задължително подайте сигнал с вдигане на ръка, че искате да се качите, иначе не спира автобуса. Също така преди слизане също подайте сигнал с бутона Стоп вътре, иначе подминава спирката, ако няма пътници за качване. Ако се качвате на открита спирка на трамвая, задължително се валидирайте на апарата на спирката преди качване в него, вътре няма апарат, и минава за нередовно пътуване. Следях спирките с гугъл мапс, иначе не можех да се оправя къде съм, въпреки, че не съм за първи път в града. Ето тук можете да намерите актуалните цени на транспорта, видовете карти и цените:
https://www.metrovalencia.es/en/fares/
Прекрасен град, в който се връщам винаги с огромно удоволствие, и не ми се тръгва от него. Цените по кафенета и ресторанти са наполовина на цените в Германия, което много ми харесва Simple Smile Задължително опитайте Aqua di Valencia, местния коктейл, който е невероятен в настъпващите жеги и задължителен за всеки Simple Smile
Приятно прекарване на всички, на които предстои пътуване във Валенсия, наслаждавайте се!

# 334
Благодаря много за полезната и ценна информация!

# 335
  • EU
Здравейте, ще бъдем двама за 2 седмици във Валенсия. Тъй като имаме познати ще спим в  Алсира /Alzira, Valencia/, но всеки ден ще пътуваме до центъра и по-точно в стария град.
В гугъл мапс виждам, че трябва да се придвижваме с С2 до гара Норд и от там или пеша или автобус. Те и роднините ще ни дадат кратки указания, но по това време ще са си в България, няма да са там и сами ще се оправяме.
Как е най удобно да се придвижваме? Какви карти е най-изгодно да си купим за 2 седмици, като всеки ден ще идваме по работа във Валенсия и спим в Алсира? Тъй като имаме доста време във града, градски транспорт ще ползваме рядко - обичаме да обикаляме пешеходно, за да видим повече и се потопим в атмосферата. През този период ще имаме и 2 свободни дни - единия неделя и искаме да отидем и на 2 /или повече/ екскурзии на до 2-3 часа с градски транспорт за по цял ден. Картаген ме влече, но много далече...

# 336
Здравейте! Заслужава ли си посещението в Hemispheric и гледането на филм? Без деца сме.

# 337
  • В центъра на моретата
Ние се отказахме, в интернет има клипове по всички теми, които се предложени. Прекалено детско ми се видя.

# 338
Ние също не ходихме. Основно бяхме навън и даже не ни стигна седмицата за всичко набелязано.
Не ми беше и в планирания списък, понеже сме и с малко дете, което със сигурност нямаше да изтърпи да стои и да гледа филм, особено и на чужд език.

# 339
  • В центъра на моретата
Между другото, ако на някой му представлява интерес, заслужава си да се види Валенсианската Сикстинска капела - храма San Nicolas.

# 340
Здравейте, искам да ви питам понеже се оказва, че в роуминг имам само 9000 мб за Европейския съюз може ли да ми препоръчате приложения, които работят без интернет за обектите във Валенсия и гласов преводач също работещ в офлайн режим. Къде можем да си оставим куфарите докато се разхождаме в града -на кои метростанции или другаде? За обектите там като океанографик, музея на изкуствата, биопарка, необходимо ли е да разпечатване билетите ако ги купим онлайн или само се показват някъде с баркодове?

# 341
Само? Аз имам 7 000 и не си спирам интернета никога, ползвам го за навигация, включително при шофиране и никога не ми е 'свършвал'.

# 342
Става въпрос за мегабайти. Аз по принцип имам 50 гигабайта, което си е сериозен интернет, но мегабайтите са доста по-малка мерна единица

# 343
9000 мегабайта са 9 гигабайта и ако не се гледат клипове и филми, стигат за страшно много време. Аз рядко хабя над 2 гб на месец, а имам 8.

# 344
  • В центъра на моретата
Аз съм с 10 000 MB и не съм си спирала мобилните данни нито за минута. За една седмица в Барселона и Валенсия, за предвижване ползвах Google maps почти през цялото време, за заведения, места, които бяхме планирали - всичко онлайн. И половината от тези мегабайти не успях да използвам. А, така или иначе в приложението си виждам потреблението.
За Океанографика предполагам, че може - ние ги купихме предварително и си ги разпечатахме. Копирам текста от билета  - "Accede directamente por los tornos. ACCEDE DIRECTAMENTE CON
TU DISPOSITIVO MÓVIL (No válido para tablets) O CON TU ENTRADA IMPRESA."
Би трябвало да може от мобилно устройство да стане. Билетите ги пращат в Pdf формат. Минава се през турникети с тях.

Общи условия

Активация на акаунт