Валенсия- 2

• 43 159
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Важи. Ние я закупихме от летището. Долу на перона преди да се качите на влака. Иначе горе предлагат само туристическа, по-скъпа карта.
За тази карта говорите нали:

От машина или от гише се закупува🤔

# 166
Аз пак да кажа, че такситата във Валенсия са много евтини. Нито веднъж не сме дали повече от 8 евро, щъдето и да сме били. За сравнение - с автобус ни излизаше 6 евро.

Затова има цифри, това че си дала 8евро не значи, че са много евтини.

Начална тарифа през деня 4 евро, като са включени  2,5км в тая цена, след това 1,10евро на километър.
Начална тарифа през нощта 6 евро, като са включени 3,5км, и след това 1,18 евро на километър.

От летището до централната част е 22-25 евро

# 167
  • До морето
Имала съм -дала съм! На теб какъв точно ти е проблема, че държиш тоя тон?!?!?

# 168
magityy_k, картата се купува от гише на летището.Точно преди да се качите на влака има гишета.

# 169
  • Mediterraneo
Четох, че до края на юли 2023 г. транспортът за лица до 30 г. ще бъде безплатен, някой да има повече информация, това само за испанци ли важи

Не е само за испанци, но трябва да си резидент, т.е. да живееш тук. Взема се час, вади се специална карта, представя се валиден документ за самоличност. Без NIE/ DNI не става.

# 170
  • София
Четох, че до края на юли 2023 г. транспортът за лица до 30 г. ще бъде безплатен, някой да има повече информация, това само за испанци ли важи

Не е само за испанци, но трябва да си резидент, т.е. да живееш тук. Взема се час, вади се специална карта, представя се валиден документ за самоличност. Без NIE/ DNI не става.
Благодаря, още едно питане градът на изкуствата отвън за разходка няма вход нали, в самите обекти, ако влизаш има вход 🤔

# 171
Да, отвън можеш да се разхождаш.

# 172
  • Russe, Ruse, Bulgaria
Здравейте, как се стига от летището до центъра на Валенсия и кой е най- изгодния вариант? Благодаря.

# 173
Здравейте, как се стига от летището до центъра на Валенсия и кой е най- изгодния вариант? Благодаря.
Най-евтиният вариант е с градски автобус 150, билети от шофьора. Преди година струваше 1.50 € на човек.
Последна спирка е някъде около Централния пазар. Съвсем нормално си се пътува.
Маршрут. В неделя пише, че няма автобус.

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 16:48 от Розова маслинка

# 174
  • Russe, Ruse, Bulgaria
Благодаря, розова маслинка. А как стои въпроса с метрото и важат ли картите или трябва отделен билет?

# 175
От летището има две метролинии и закупувайки карта за метро, според мен е най-удобно с метрото и най-евтино. Друг е въпросът дали искате да ползвате градски транспорт и да икономисвате от билети. Аз не бих си го причинила. Транспортната мрежа във Валенсия е много добре развита и картата за транспорт е задължителна според мен.

# 176
Стояхме седмица по Коледа'21– четири нощувки във Валенсия, за два дни се преместихме в Аликанте с влака и се върнахме обратно за последната нощувка за полета. Никаква карта не сме ползвали. С автобуса от летището до центъра веднъж, два-три пъти с автобуса до плажа, като ходихме и пеша от центъра до плажа през Града на изкуствата и науките, до биопарка пеша – основно пеш се движехме. Не бяхме с деца и при над 20 градуса и слънце по Коледа не ни се завираше по метра и автобуси. Пък и тези обедни менюта и паея трябва да се изразходват. Simple Smile
Метро хванахме само за връщане към летището. Та който обича пеш, може и пеш. Велосипеди също много се дават под наем и има чудесни условия за колоездене.

# 177
  • София
Моля за актуална информация на летището във Валенсия задължително ли е бордните карти да са принтирани

# 178
Момичета, ще спим в Flats Friends Torres Quart Turia 1, Extramurs, Valencia, ES 34-96-3219955. Кацане на 29 неделя, някой от вас дали може да ме ориентира кой номер автобус трябва да хвана от летището. Доколкото разбрах този апартамент е в центъра. Но пък в темата четох, че автобус 150, който ходи в центъра, не върви в неделя. Според вас такси ли е по-удачно да вземем. Благодаря предварително.
Като цяло ще съм ви благодарна за всички съвети и предложения. За първи път ходя във Валенсия и доста се вълнувам и притеснявам.

# 179
Отваряте гугъл мапс задавате адреса на апартамента и летище на Валенсия избирата дата и час на тръгване и ще ви излезе транспорта всичко е актуално. Има и метро от летището и то не само 1 линия, рейса се дава като вариан , че е по евтино, но ако си мислите, че не е претъпкан далече сте от истината .

Общи условия

Активация на акаунт