Валенсия- 2

• 43 222
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
  • Mediterraneo
Не във Валенсия, но в Испания живея, да.
Между другото, линкът в момента и при мен не работи, отваря начална страница, а преди това отваряше билетите за 9 март.

# 241
Ще бъдем във Валенсия в средата на март. Трябва ли да си купувам предварително билети за Аквариума и Биопарка или по това време на годината не е натоварено и може и на място? Идеята ми е, че ако някой ден времето е лошо или вали да влезем в Аквариума и обратно - за посещение в Биопарка да използваме ден с по-хубаво време.
И още един въпрос - за пързалката Гъливер заплаща ли се?

# 242
Miska5, по време на Las fallas ли ще бъдете? Simple Smile
Къде ще отседнете?

# 243
Пързалката Гъливер е безплатна.

# 244
Miska 5, може и на място да си купите билети за атракционите. Няма толкова хора през март.

# 245
Miska5, по време на Las fallas ли ще бъдете? Simple Smile
Къде ще отседнете?
Така се оказва, но не е търсен ефект. Запазих апартамент в района срещу Аквариума.

# 246
  • София
В неделя заминаваме и исках да питам Valencia Travel Card за 72 часа можем ли да си вземем от летището като пристигнем и тя ли е по-добрият вариант или някоя от другите - боно и т.н.?

# 247
https://www.milviatges.com/2022/valencia-tourist-card/
Според тази статия се казва Valencia tourist card, не знам дали е същата. И да може да се купи от летището. Включва намаления за доста музеи, даже и за места за хранене.

# 248
Аз си купих такава карта от летището, в неделя от бюрото за информация на туристите, намира се по пътя към метрото.

# 249
  • София
christina, каза, че си пътувала с агенция, моля да споделиш името й на лични, да не те набедят за реклама.

# 250
  • София
Ние се върнахме миналия ден от Валенсия...приказка!Толкова хубаво си изкарахме, сутринта като излезем и вечер се прибирахме, кръстосахме парк Турия надлъж и нашир...това е моето място, слънчице, зелено, децата тичат и играят, площадки, фитнеси, велоалеи. Всъщност пътувахме само 3 пъти с транспорт - с метрото, да стигнем до апартамента и след това 2 пъти до Биопарка и Океанографик, а навръщане пеша. Билети си продава шофьора, никакви проблеми. И до плажа стигнахме пеша от аквариума през едни новостроящи се квартали....огромна плажна ивица. Бих се върнала отново след като посрастнат малките (едното е такъв вихър, че не мога да си представя да влезем в музея на керамиката🤣), за да посетим вече исторически забележителности и музеи. Хванахме и Лас Фаяс - беше като Бенгази, постоянно гърмене на пиратки и всякаква пиротехника през уикенда, през работната седмица се бяха закротили🤣До централния пазар не стигнахме....такова стълпотворение на хора!

Последна редакция: нд, 12 мар 2023, 18:58 от Valena25

# 251
  • Mediterraneo
Всъщност кулминацията на Las fallas е този уикенд.

# 252
Всъщност кулминацията на Las fallas е този уикенд.
Днес вече сме в София и добре, че няма да видим да видим кулминацията. Grinning
Малката много се плашеше от гърмежите и заобикаляхме местата, но пак не можеш да ги предвидиш. Отделно и през нощта имаше бомби и фойерверки.
Времето беше супер, събота имаше къпещи се и плажуващи, ние също бяхме на плажа.
Ние много ползвахме автобуси, защото много обикаляхме и децата се уморяваха. Чак съжалих, че не взех количката. Доста си поносих малката. И много от шофьорите ни взимаха повече за билети. Едното дете е на 10, но изглежда по-голямо и не ми се заминаваше да вадя паспорт и да бавя опашката при шофьора. Държаха и за него да плащам.
За музеи и исторически забележителности не остана време, поне отидохме до El saler и накупихме подаръци на роднините и за нас си. Хареса ми този МОЛ Grinning
В центъра беше голяма лудница по магазините, бяха доста разпръснати и нямаше много намаления. Цените на марковите си бяха доста нагоре.
Не съм много доволна от апартамента, защото помолих за ранно настаняване, дори и срещу заплащане. Не можело, имало хора преди нас - нямаше, стоеше до 14.00 свободно и чак тогава видях да влиза жена да чисти.  Малката беше супер изморена от сутрешния полет, че се наложи с багажите да седим в един ресторант до 14.50 тяхно време (беше точно до апартамента). Така почти изгубихме един ден в чакане, нямаше къде да оставим багажа, а с куфари и дете на ръце, и на мен не ми се обикаляше.

И без да ми се смеете, но първото ми впечатление беше от тоалетната на летището - супер тънка тоалетна хартия Joy После такава беше навсякъде по обществените сгради - МОЛ-а, Океанографико, Биопарка и т.н. Странно ми стана.

И много объркано на тяхното летище за качване към София. Трудно се ориентираш за гейта и полета.
Навсякъде слагат едни ленти като коридори и правят от типа Лабиринт Grinning, въртиш се като пумпал, за да стигнеш до каса или гише.

Имам още впечатления, но по-късно ще пиша. Simple Smile

# 253
  • Бургас
Багажа можете да оставите на гарата и да се разхождате докато стане време за настаняване. Имат специално помещение със скенер като на летището.

# 254
Багажа можете да оставите на гарата и да се разхождате докато стане време за настаняване. Имат специално помещение със скенер като на летището.
На коя гара? Ако го знаех, щях да се възползвам.

И да си продължа впечатленията. Simple Smile
Много чисто навсякъде. Хората спазват правилата. Навсякъде пешеходни пътеки и светофари. Спирките чисти, новички и с пейчици. Хората са много отзивчиви, поне тези, на които попаднахме. Винаги готови да упътят, да отстъпят място, да се усмихнат и да разговарят с теб. Почти всички говореха английски, само 2-3 не. Успявах да се разбера с моя испански, а когато не можех, превключвах на английски. Много забавно ставаше Joy Думата, която не се сещах на испански, я казвах на английски.

Ядохме традиционната Валенсиянска паея на плажа. Много ни хареса. Хапнахме и чуросите в Центъра. Избрахме си от всички видове, с розов, с тъмен шоколад, и без нищо за малката. Много са хубави. До нас имаше една страхотна пекарна с всякакви вкусотии за сутрешна и следобедна закуска. Много усмихнати и симпатични жени работеха в нея. С едната даже се сприятелихме.

Малко странни ми бяха улиците и самото движение. Ако бях с колата, сигурно на някои места щях да се объркам. Видях светофари вътре в кръговите. Колите спираха там, нетипично за София. На много малки улички също имаше светофари, което е добре, разбира се.

Паркът Турия е страхотен. През целия град, с много алеи, площадки и т.н. Ходихме и до Гъливер. Макар че тя е за по-големи деца.

За Биопарка и Океанографико няма да пиша, то почти всичко е изписано. Две мнения няма. Само, че на мен по-голямо впечатление ми направи Биопарка. Още като влезеш, се потапяш в една джунгло-тропична-горска... не знам как да я опиша... атмосфера. Наистина БИО. Много добре е направено. И заведенията вътре се сливат с тази атмосфера, направени в този стил.

Бих живяла там, определено. Децата също много харесаха града и не им се прибираше. За престоя ни там те също научиха доста неща на испански. А на мен още малко ми трябва да постоя и съвсем ще си опресня езика. Отделно много ми беше търсене като чуя позната дума и съм забравила какво означаваше Grinning

И забравих да напиша, че ми направиха впечатление и пешеходните алеи и площадките между двете посоки на движение по главните улици. Много добре е измислено. Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 13:08 от aDream

Общи условия

Активация на акаунт