Валенсия- 2

• 43 195
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
На la Estación del Norte
Цитат
на почти всички ж.п. гари в Испания има място за съхранение на багаж (Consignes)
Чела съм този блог тогава.

# 256
Ние от летището отидохме в Биопарка - там имат клетки/шкафове за съхранение на багаж, където оставихме куфари и раници. Именно с идеята да не си губим деня.

# 257
ADream голямото дете правилно са ви го таксували в автобуса, защото във Валенсия деца над 5 години плащат билет, докато за метрото е 10 години. Ако нямате тези туристически карти, може да си купите карта Bono Bus, която струва 1 евро + си я зареждате 10 пътувания, които струват 4.25 евро. Когато свършат си зареждате още 10 и така. Нужна ви е само една карта, ако се качите 3 човека, просто я прекарвате 3 пъти.

# 258
ADream голямото дете правилно са ви го таксували в автобуса, защото във Валенсия деца над 5 години плащат билет, докато за метрото е 10 години. Ако нямате тези туристически карти, може да си купите карта Bono Bus, която струва 1 евро + си я зареждате 10 пътувания, които струват 4.25 евро. Когато свършат си зареждате още 10 и така. Нужна ви е само една карта, ако се качите 3 човека, просто я прекарвате 3 пъти.

За децата под 10г. не трябва билет за метрото, така ли?

# 259
Да. Минава с теб и твоя билет. Един възрастен има право на до 2 деца под 10 години.

# 260
Явно затова сме се подвели, защото ни го казаха на летището в метрото. И интересното беше, че не всички шофьори на автобус го хващаха за плащане. Аз затова останах с впечатление, че изобщо в градския транспорт там под 10 години се возят безплатно.

# 261
А за трамваите под 6 г. или под 10г. не трябва билет? И още един въпрос, как се стига до плажа и до парк Гъливер от метро станция Angel Guimera? Не мога да се ориентирам коий рейс или по-скоро трамвай да хвана? Благодаря

# 262
  • София
Ще ти препоръчам приложението Moovit - аз го ползвам в България, но ми свърши отлична работа във Валенсия - дава ти опция за стигане от точка А до точка Б пеша, с градски транспорт и какъв, кога идва на дадената снимка. Специално до Гъливер ние  отидохме пеша през парка след като бяхме разгледали Града на науката, но близо до него има спирка на автобус 95. През парк Турия изобщо не усещаш разстоянията, нашето малко на 3 и 11 месеца го минаваше без проблем от Биопарка до центъра (нашият апартамент беше на 10 минутки пеша от вашата метростанция) или от Градът на науките до центъра - през цялото време тичане, игри по площадки, градинки...но Гъливер с нея я пропуснахме на цяло - само каката отиде, че беше пълно с ученици/големи деца и сметнахме, че е още малка за нея или трябваше с родител барабар на цялата лудница.

До плажа стигнахме пеша след като бяхме свършили с Океанографик, но си е ходене - Moovit ще ти даде насоки как да стигнеш с градски транспорт😉

Като се прибирахме, за летището хванахме такси с препоръчаната компания от тук PideTaxi - имат си приложение. Звъннаха ни като шофьорът беше долу, отделно получихме и разписка на мейла.

Последна редакция: сб, 18 мар 2023, 21:23 от Valena25

# 263
Трамваите, всъщност е метрото, което в един момент излиза на повърхността. За него важат билетите и правилата на метрото. Няма значение дали ще пътуваш само под земята, само над земята или смесено. Само как го обясних, дано ме разбра. 😁Щом сте до Анхел Гимера, може да се предвиждате навсякъде с метрото, това е пресечна точка на всички линии. За плажа хванете линията на която пише Maritim.
Както е написала Valena, Валенсия не е чак толкова голям град и ако не бързате спокойно може да се предвижвате пеша.

# 264
Аз пусках Гугъл Мапс и маркирах обществен транспорт. И ми даваше различните варианти и времето за придвижване, като аз преценявах кое ще ни е удобно. Цъкам на него и следя къде сме и как се движим. Въобще доста лесно ми беше с ориентиране и транспорт, все едно съм живяла там Simple Smile

# 265
  • Russe, Ruse, Bulgaria
Здравейте,
Palau de la Música de València може ли да се разгледа или задължително трябва да се посети концерт?

# 266
Здравейте ,дали някой може да ми препоръча евтин хотел или апартамент в централната част? Благодаря предварително..

# 267
Ние спим тук, когато не сме деца, под 70 евро двойката сме плащали.
Устройва ни като централна локация близо до много магазини и транспорт и е чисто, персоналът е мн.любезен.
За тази цена правим компромис с размера на стаята; отвън се чува много, но така е било и в други хотели в центъра.
Закуската е зле/по-добре без ако е с доплащане.

https://www.booking.com/Share-SvhGXa

# 268
Ние бяхме в Hotel Villacarlos. Много удобен като локация.

# 269
Здравейте,
Palau de la Música de València може ли да се разгледа или задължително трябва да се посети концерт?
За съжаление, не може да се посещава, защото от 2019 година му правят много голям ремонт, който би трябвало да завършат лятото на тази година. Концертите, които са публикувани на страницата му, се провеждат в различни концертни зали в града.

Общи условия

Активация на акаунт