Валенсия- 2

• 43 272
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
Със сигурност не трябват разпечатани бордни карти, последна информация от петък.
За Aqua Parc Cullera в Карфур раздават едни талончета за отстъпка, двама влизат на цената на един билет. Ако искате мога да дам няколко кода.
За полета от Валенсия до България с wizzair ли става въпрос?
Да

# 376
На коя спирка на метрото трябва да слезем за да разгледаме центъра на Валенсия? В смисъл красиви сгради, магазини? Може ли да се влезе в арената, където е имало боеве с бикове. Във Валенсия на плажа дават ли чадъри и шезлонги под наем или всеки си носи каквото има.

# 377
Във Валенсия най-удобно е придвижването с автобуси. Големи, червени автобуси, с удобни връзки из целия град и много начесто. Метрото също е опция, но влакчетата са на 15-20 минути.
Станцията на метрото, за да разгледате централната част е Xativa. Там е гарата, площадът на тореадорите, в който може да влезете, но ние не сме влизали.
За плажът предполагам има шезлонги и чадъри, но ние бяхме в края на септември и не сме ползвали. Плажната ивица е огромна и много хубава.

# 378
А има ли в аптечната мрежа там боаронска хомеопатия? Лесно ли се борави с тези автомати за купуване на карти за транспорта. Много се притеснявам дали ще се справя

# 379
...
За плажът предполагам има шезлонги и чадъри, но ние бяхме в края на септември и не сме ползвали.
Ние ще сме там от 13-ти до 18-ти октомври и си мислех, че ще може някой следобяд да отидем за час-два да се попечем на плажа и да натопим уморените ни от разходки крака. Хич ли пък да не става времето след средата на септември Confused ?!

# 380
Как да не става, даже е прекрасно тогава. Аз съм зиморничава и тогава не се къпя в морето, но имам приятели, които октомври си плуват. Сега е много влажно времето, температурите не са чак толкова високи, но влагата е ужас.

# 381
Със сигурност времето септември е перфектно за плаж. Ние бяхме март месец, супер топло, 30+ градуса, на плажа си имаше доста хора, по бански също, че чак се къпеха и в морето. Аз не посмях.

# 382
Здравейте, в момента сме във Валенсия, но не можем да разберем какъв е проблема с картите Т3. При маркирането им на устройствата на метрото някой път ги разчитаби отваря вратите, а друг път дава грешка и изписва нещо на испански. След известно време пак ги разчита. На какво може да се дължи. Купихме 3 броя. Явно ги блокираме по някакъв начин.

# 383
Здравейте Hug

Изкарахме страхотни четиринайсет дни във Валенсия. Беше първото пътуване, на което не наехме кола и не обикаляхме, а се съсредоточихме върху почивка, защото последните седмици ни бяха адски натоварени в професионален план и наистина имахме чувството, че трябва да превключим.

Хванахме страхотно време – 30 градуса! Разбрахме, че е „по-студено“ от обикновено, за нас беше идеално. Мога да кажа, че отпочинахме чудесно. Валенсия предлага на всеки по нещо, препоръчвам с две ръце!

В скрит текст подробностите.
Скрит текст:
С полетите проблем нямахме, летяхме с австрийците. Направихме чек-ин онлайн и за всеки случай отидохме до гише за билетите на хартия. Мисля, че беше излишно, но информацията, която получих беше противоречива, та не рискувах.

Таксита има много и пред вратата на летището - не сме поръчвали предварително и пак ни излезе около 25,- до адреса. Нашата локация на Passeo de la Almeda (на испански Passeig de l‘ Albereda) беше отлична за всички посоки. На място ползвахме app Pidе - не сме много по Uber, но разполагат и с това.

За транспорта си купихме електронни карти, които се презареждат. Взехме две, а пътувахме четирима с тях. Качвахме се на първа врата и ползвахме просто четири пъти устройството. Зареждахме ги в по-големите Tabacco. Ползвахме Гугъл за линиите и всичко беше наред със спирките, номерата, отсечките.. До плажа пътуват много линии, лесна е ориентацията.

Първите дни изкарахме в парка и по старите квартали, качихме се на кулата на катедралата, видяхме базиликата, представителните сгради, ядохме какво ли не и къде ли не (аз предимно сладолед, има на всеки ъгъл 😊). Едната неделя вечерта завърши като свидетели на „Битката на цветята“. Разбрахме, че участието не е свързано само с билети, а и с лотария, но останахме доволни и като свидетели отстрани, но всичко се виждаше идеално от оградата (тя е от тел с големи дупки). След това хапнахме finger food в Луна-парка в самия парк - за синовете супер. Аз пък си отядох на захарен памук.. Smiley

Друг път вечеряхме или в заведенията на плажа, или в малките улички. Бяхме и на по-представителни ресторанти, цените бяха ок. Навсякъде беше вкусно, нямахме никакъв проблем с кухнята. Направи ми впечатление емоционалното приемане на бакшиш, може би не са свикнали – мисля, че никъде не са се радвали така на бакшиш, както тук. Kъдето купувахме сладолед, дори нямаха чаша за tip и ме викаха обратно за оставените монети.

Редувахме общо казано един ден плаж, един ден забележителност: зоологическата, аквариума, бяхме на излет с катамаран, посетихме пещерата San Jose с лодка, местния парк с басейни (бяхме в този с големия парк Piscina Parc de Benicalap)... Отказах децата от водния парк, мисля, че не си струваше далечния път.

Намерих, както търсех, излет с яхта, но беше сложно и три-четири часа във водата без някаква конкретна дестинация. Не искахме да пътуваме с ферибота до Ибиса, а всичко друго наоколо сме разгледали – та решихме да сме мързеливи този път. Щяхме да ходим и до лагуната Albufera, но не успяхме да намерим подходящ час. Предлагаха ни или обяд, или в 18:00, което значеше да се върнем след десет. Тоест имаше още идеи за излети, ако не бяхме мързеливи Yum

Плаж: на нас най-много ни хареса средната част на Malvarrosa, защото там дори и в неделя на обяд получихме чадъри и шезлонги (не сме много ранобудни на почивка). По 7 евро на шезлонг, 7 за чадър и по 5 за стол. На тази част нямаше сергии, фалшиви чанти и всичките там гумени принадлежности във водата. Никой не ни е притеснявал за масаж или да купуваме нещо. Беше много спокойно, „съплажниците“ ни бяха също възпитани, приятни хора. Заведенията там са чудесни, с покривки, красиви чаши, нормални цени, чисти санитарни помещения...

Слънцето е силно за хора със светла кожа, ние се постарахме да не изгорим - аз нетолкова упешно и съм доста червена тук и там - няма да казвам какви извънземни фактори ползвам, но голяма работа. Беше страхотно във водата, не ми се излизаше.

Език: ние говорим по три-четири езика добре, но никой (все още) не говори испански. Единият син учеше латински, реши сега да мине на испански – дано! Един поне да ни отсрамява пред света Flowers Four Leaf Clover Хората бяха изключително любезни и винаги се разбирахме с ръце, крака и translator app. Наистина са дружелюбен народ, всеки път прави впечатление.

С това пътуване вече приключихме с цялата ивица между Punta Umbria и lLoret de Mar, вече се приготвяме за Bilbao – дано сме здрави, да чукна на дърво, както се казва. Испания е много интересна и красива държава!

Последна редакция: нд, 13 авг 2023, 16:48 от Анонимен

# 384
Ние в момента сме във Валенсия и понеже ще се ориентираме към връщането след няколко дни, се чудим дали ще се оправим на летището Манисес. Как да разберем от кой терминал ще излети самолета за София и къде ще си оставим големия багаж за чекиране. На техния сайт на летището на Валенсия не намирам информация. Иначе е супер. Днес беше 36 градуса, но по-свежо от България заради морския въздух. Испанците много рядко знаят английски. По-често жестономично  се разбираме, но е туристически ориентиран град и човек се оправя. Най-добре е при отсядане човек да е близо до спирка на метро.

# 385
Силви, май е само един терминал. Ние просто влязохме, погледнахме на монитора и видяхме, че нашата компания е на гише от 31 до 34. Наредихме се на нормално гише, а не на bag drop (за всеки случай). Обясних, че сме чекирани онлайн, но бих желала хартиен носител и предадохме куфарите, после минахме през проверката. Доколкото разбрах, тя е на едно и също място за всички изходи, а после следваш номера на изхода. На нас ни го промениха час преди полета, но чухме на високоговорител и се ориентирахме бързо. Бяха близки номера.

# 386
  • Russe, Ruse, Bulgaria
Въпрос към скоро завърнали се от Валенсия - искат ли на летището разпечатани бордни карти , или само сканират баркода от телефона?

# 387
С телефона

# 388
Интересно, че като се чекирахме онлайн пишеше, че трябва да разпечатаме бордните карти и че летището не приема мобилни, но на летището във Валенсия приемаха с телефони и масово бяха с такива.

# 389
Реално от години летището приема мобилни бордни карти, няма кой да махне подвеждащото съобщение.

Общи условия

Активация на акаунт