Лято в Албена 2022 г.!

• 51 346
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
  • There I was on a July morning
sirena_21, и на Дюни и на Албена е хубаво и подходящо за семейства с деца - морето, плажът, природата и цялостната атмосфера. И двата курорта предлагат анимация и аквапарк. От там нататък - зависи в кой хотел ще отседнете. Като цяло, хотелите в Албена са по-стари и захабени, с някои изключения. Личи си и по отзивите в туристическите сайтове, особено последните 2 години - за повечето албенски хотели оценките са сравнително ниски.
В Албена ходят доста румънци, напоследък на тях разчитахме да ни спасяват туристическия сезон. На Дюни те са по-малко. Водата в началото на юли на Албена вероятно ще е студена по моите критерии. Два пъти съм била на Северното черноморие в началото на юли и все ми беше хладна, но разликата с Южното черноморие е 1-2 градуса.
На мен повече ми допада Дюни като цяло, /а и пътят дотам ми е по-кратък/, но не пречи да разнообразите с Албена, стига да изберете читав хотел.

Последна редакция: вт, 18 яну 2022, 18:51 от Скубиду

# 151
А на Дюни кои хотели са добри със ОИ?

# 152
  • There I was on a July morning
На Дюни всичките хотели са с ОИ и са добри. Например - Марина Роял Палас, Марина Бийч, Белвил. За Холидей вилидж имаше най-много оплаквания миналото лято, а х-л Пеликан не са го отваряли последните 2 лета.
Можете да прочетете отзиви в темата за Дюни и в туристическите сайтове и да се ориентирате.

# 153
Олеле, 20 дни! Аз миналата година резервирам за седмица, после увеличи само с 2 нощувки и 100 пъти съжалих.
Да, ММ нещо се опъна, намалихме наполовина, десет дни ще е в Албена, другите десет вероятно на Камчия. Още събирам мнения за Калиакра маре, четох че там анимацията за деца била на ниво, та много ми е любопитно какво ще е.

# 154
  • Пловдив
На Дюни предимството е, че се храниш и ползваш всички ресторанти, няма значение в кой хотел си. Ние ходим 12 години подред на Дюни, и по 3-4 дни на Албена, последните 2 години само на Албена, че Дюни не е френдли за семейство с 3 деца откъм цена. Сега пак ще сме на Дюни, преглъщам цената, но просто качеството в Албена последните 2 години падна драстично. Наистина такъв кошмар не съм очаквала. Зависи много от хотела, вероятно, но в същия хотел си беше супер преди пандемията. Отделно, в Дюни си забравяш портфейла вкъщи, като си там, а в Албена 100 хиляди допълнително за плащане неща, паркинги, сергийки, забавления. И анимацията в Дюни е по-добра. Но, пробвайте и решете. Аз все пак може и да прежаля и тази година дълъг уикенд на Албена, да видим. Защото иначе е прекрасен курорт, зеленина, гора. Дано пандемията свърши и се оправят.

# 155
На Дюни в пик сезон ми дава 204 лв на човек. За седмица са 3 бона за двама👀. Малко в повече ми идва

# 156
Аз си изядох ушите, че изпуснах апартамент в Гергана за края на юли, но се прежалих и резервирах студио. Студиата уж са по-луксозни и естествено, по-скъпи  С отстъпката за priority  ми излезе 2400 за двама с 1 дете, 7 дни. Толкова щеше да ни излезе и за Дюни, предполагам. Дюни ми е таргет от миналата година още, но детето е само на 3г. и решихме  пак да сме на Албена. Май добихме някакъв сантимент вече въпреки ниското ниво последните години. Дано не сме много разочаровани Sad

# 157
Отзивите за храна,база и обслужване не са мн ласкави от миналия сезон и от Дюни.Отделно направих запитване и има доста платени неща и там-интернет,такса резервация на ресторант,сейф.Искат и 100пр плащане.Искам да попитам ветровит ли е плажа на Албена?Била съм в Обзор и не ми допадна това изобщо?

# 158
Искам да попитам ветровит ли е плажа на Албена?Била съм в Обзор и не ми допадна това изобщо?
В сравнение с плажовете на юг от Созопол, си е направо тихичък Simple Smile

# 159
  • София
Здравейте.

Чаках аз Амелия 2 години и сега запазвам. Днес ще се свържа с тях за оферти, но ще го тествам. Дано остана доволна, и се радвам, че ще си ползваме басейни и неща от Парадайс.

В частта на описанието за Амелия има изречение, че имаме включени чадър и шезлонги от 3 ред назад. 1 и 2 се плащат по цени на плажа. Ще е интересно тази година по обяд на първа линия.
Ще ви пиша като ми дадат цени с приорити кортата.

# 160
Това за 1ви и 2ри ред важи не само за Амелия, а за цялата Алебена.

# 161
  • Северо=Западналия край
От сега ми е ясно как ще е на плажа, ще бъде още по зле - всички, които запазваха призори първите два реда, сега ще бързат да хвърлят хавлиите на 3 и 4 ред.......и като ида на плажа в 8 часа няма да виждам и морето от последния свободен ред шезлонги ....
Дано поне цената на първи и втори ред да не е левче, за да има смисъл. Аз предпочитам да си платя определена сума (стига да не е космическа) и в 8.00ч. да съм на първите редове.

# 162
Винаги съм се чудила първите редове в колко призори ги запазват? Или от вечерта още?

# 163
  • Северо=Западналия край
Винаги съм се чудила първите редове в колко призори ги запазват? Или от вечерта още?
Към 5 часа сутрин. Защото колкото пъти отида да гледам изгрева, все са намятани ввче хавлии.....

# 164
Според мен ги слагат вечер. Майка ми тази година два пъти беше в Албена, тя става да тича сутрин по изгрев, каза че тогава вече няма свободни шезлонги на първи и втори ред.

Общи условия

Активация на акаунт