Лято в Албена 2022 г.!

• 51 426
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
И защо да си резервираш тогава хотел в Албена?Grinning
Ами примерно защото не ходиш заради първата линия. А аз лично и заради морето не ходя. А това че когато реша да стигна до него, ще съм на трета, въобще не ме притеснява.

# 181
Аз пък се чудя къде ли ще са чадърите на Амелия? На едно с Парадайс?

# 182
И защо да си резервираш тогава хотел в Албена?Grinning
Ами примерно защото не ходиш заради първата линия. А аз лично и заради морето не ходя. А това че когато реша да стигна до него, ще съм на трета, въобще не ме притеснява.

Хубаво.
Миналата година трябваше да си запазваме чадър изобщо, а не на първа и втора линия, като запазвахме шезлонг и чадър от предишния ден. Ако станеш в 5 часа може да останеш и без чадър. Като така изчезнаха на семейството 2 хавлии. Предплащаш чадър януари и февруари и ти е зает от някой си през  явгуст. Като обясниш на служителя на плажа  ,той  ти обяснява, че не е негова работа. Най-интересно е с чужденците. Тез служители не говорят никакъв език. Отиваш при мениджъра на хотела и той ти казва, че ще вземе мерки. До края нищо.
Ние бяхме в Калиакра. Предходни години нямаше изобщо такава глупост. Албена  лежи на стара слава.

# 183
Записвам се с резервация за Ралица . Blush

# 184
Ралица при Ралица.
Има ли отстъпка за адаш на хотела?
Аз все чакам да ме извикват за почетен гост на един от хотелите на първа линия до Балтата, ама ей на няма такава промоция.
Иначе всички Гергани, Елици, Боряни, Ралици ще сме там залепени

# 185
Няма за съжаление отстъпки. Бяхме там преди 5 години и останахме доволни.  Честно казано гледам да не се настройвам предварително и да не си създавам предварително нагласи. Преди време беше едно, а от две години насам ситуацията е различна. Радвам се, че ще бъдем с добра компания. Желая на всички здрава година и слънчево лято!

# 186
  • у нас
И аз започвам да се включвам. Имам резервация от РД на Албена миналата година за 7 нощувки от 21.07 в Калиакра Маре. Май ударих оферта тогава като гледам сига цените😵💫 за чадърите… при положение че резервираме апартамент, от рецепцията ми казаха 2чадъра и 4 шезлонга-е , не си правих труда да се ядосвам. Винаги слагаме 2чадъра в колата и без това децата са нон стоп напред при брега играят, строят, гонят чайките. Аз съм точно до тях и около мен няма никой. Не съм се и опитвала да се гъчкам. Искам спокойствие и да си виждам децата.

# 187
Айде и аз се записвам с резервация в Мартим. Айде да идва лятото💕

# 188
Стаята ни в Сенди бийч беше много хубава.

# 189
  • Русе
Ние решихме да открием сезона в началото на Юни с пет нощувки в Лагуна бийч.

# 190
Ние последните години сме редовно почиващи на Албена като всяка година гледаме да пробваме различни хотели и по различно време на сезона. Нещото, което със сигурност мога да се присъединя като мнение е, че от сезон 2020 насам храната е много еднообразна и не особено на нивото, което беше преди това. Да, гладен няма да останеш, но знаейки колко пари си оставил там ти става изключително тъпо какво ти предлагат насреща.
Били сме в Орхидеите, Боряна, Калиакра Бийч и Калиакра Маре. От всички хотели последният е най-скоро реновиран и стаите бяха прилични. Останалите не са мръднали особено много от комунистическо време.
На Орхидеите неудобството беше, че са далеч от плажа и в най-големите жеги не беше приятно да се прибираш по нажежените ескалатори. Отделно беше пълно с румънци, които си запазваха шезлонги на басейна рано сутринта и се вясваха в 16 ч (а басейнът приключва в 18 ч. ...). Това беше началото на август в пик сезон. Веднъж ползвахме сутрешното автобусче до плажа и повече не повторихме. Беше по-зле и от 204 (за тези, които са го ползвали в София). Имах чувството, че някой ще смаже детето докато пристигнем до плажа. След като се изсипят всички на плажа, започваше едно препускане до шезлонгите на хотела и който не е от най-бързите си намираше място чак до басейна на Боряна (това беше 2017 мисля).
Миналата година пробвахме в края на юни и нямаше никакъв проблем да си намериш място на първа/втора линия на плажа, заради нашествието от калинки Joy Аниматорите бяха от Калиакра Бийч, които познавахме от предишния сезон там (2020). Не може да се разчита на анимацията за цял ден в никакъв случай. Половин-един час най-много преди обед и толкова следобед, и то за децата над 7 г. Детската дискотека като цяло не я уважиха моите деца. Иначе вечерната програма ни беше сравнително интересна.
Тази година ми се струва, че ще пропуснем, въпреки че много ни харесва плажът, гледките и като цяло организацията в курорта. Това с храната и ниското обслужване по стаите някак си почва много да ни дразни и отблъсква. А парите, които се дават не са малко.

# 191
В момента до утре има намаления. Например за Фламинго гранд е минус 20%. След това колко процента става намалението и до 31.03 ли е?

# 192
Ние последните години сме редовно почиващи на Албена като всяка година гледаме да пробваме различни хотели и по различно време на сезона. Нещото, което със сигурност мога да се присъединя като мнение е, че от сезон 2020 насам храната е много еднообразна и не особено на нивото, което беше преди това. Да, гладен няма да останеш, но знаейки колко пари си оставил там ти става изключително тъпо какво ти предлагат насреща.
Били сме в Орхидеите, Боряна, Калиакра Бийч и Калиакра Маре. От всички хотели последният е най-скоро реновиран и стаите бяха прилични. Останалите не са мръднали особено много от комунистическо време.
На Орхидеите неудобството беше, че са далеч от плажа и в най-големите жеги не беше приятно да се прибираш по нажежените ескалатори. Отделно беше пълно с румънци, които си запазваха шезлонги на басейна рано сутринта и се вясваха в 16 ч (а басейнът приключва в 18 ч. ...). Това беше началото на август в пик сезон. Веднъж ползвахме сутрешното автобусче до плажа и повече не повторихме. Беше по-зле и от 204 (за тези, които са го ползвали в София). Имах чувството, че някой ще смаже детето докато пристигнем до плажа. След като се изсипят всички на плажа, започваше едно препускане до шезлонгите на хотела и който не е от най-бързите си намираше място чак до басейна на Боряна (това беше 2017 мисля).
Миналата година пробвахме в края на юни и нямаше никакъв проблем да си намериш място на първа/втора линия на плажа, заради нашествието от калинки Joy Аниматорите бяха от Калиакра Бийч, които познавахме от предишния сезон там (2020). Не може да се разчита на анимацията за цял ден в никакъв случай. Половин-един час най-много преди обед и толкова следобед, и то за децата над 7 г. Детската дискотека като цяло не я уважиха моите деца. Иначе вечерната програма ни беше сравнително интересна.
Тази година ми се струва, че ще пропуснем, въпреки че много ни харесва плажът, гледките и като цяло организацията в курорта. Това с храната и ниското обслужване по стаите някак си почва много да ни дразни и отблъсква. А парите, които се дават не са малко.
От 16години почиваме в Албена поне един път. Били сме във почти всички хотели. В Орхидейте сме били 4 пъти, от 3 години ходим само в Мартим храната е на ново, разнообразна, има от всичко по много, тематични вечери има всяка вечер. Риба, морски дарове и т.н. Нивото след Ковид не е паднало изобщо. 2020 бяхме за една седмица и в Ралица Аквапарк, храната там беше като във Орхидейте, а цената беше тройна. Единственото нещо, което беше в плюс на Ралицата е Аквапарка, заради детето. В Орхидейте последно сме били преди 5-6 години, така че предполагам нивото там е паднало, щом Ралицата ми се стори като тях по разнообразие, а за качество изобщо няма да коментирам, нямаше такова. Това са си мой лични впечатления, уж не съм претенциозна, храната изобщо не ми е най-важното в една почивка, именно затова се връщаме в Албена всяка година. Радвам се, че Мартим държи ниво за сега, но и там да падне нивото пак ще се връщаме. Харесвам си я тая Албена и това си е. А за детето няма да коментирам, той обожава Албена.💜

# 193
Миналата година храната в Маритим изобщо не беше добра. Бухти в тъмен цвят пържени в кой знае какво олио - след това детето го боля стомах, спагети в доматен сос пълен с люспи, супер твърди гофрети. Миди, калмари  - нямаше такова нещо, но имаше пържена цаца!

# 194
Когато ние бяхме имаше риба, миди и скариди, риба имаше всеки ден. Всичко, което опитахме беше много вкусно бухти,пържено не ядем. За нас този хотел е на много добро ниво, но всеки си има критерии. За сега това е нашето място в Албена. Така както бяха Орхидейте преди 10-11години, ще видим до кога.

Общи условия

Активация на акаунт