Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 42

• 72 957
  • 723
  •   1
Отговори
# 45
Печена сива тиква с кафява захар

Сандвичи с с яйце, кашкавал и спанак, и бри и бъркани яйца

Супичка с броколи и царевица

Тиквички с кайма, доматен сос и кашкавалче

Маймунски хляб с пипер и коледни подправки

# 46
  • София
............
Салата с мачкани краставици, чесън, заатар и фета

Скрит текст:
Моля те, сподели от къде го купи заатара, свърши ми, ходих до ЗОЯ, но нямаше, много благодаря!

# 47
  • Sofia
Скрит текст:
Моля те, сподели от къде го купи заатара, свърши ми, ходих до ЗОЯ, но нямаше, много благодаря!
Има го онлайн, пък и що не си го забъркаш сама, душа... кеф ти мащерка, кеф ти риган... каквито варианти се срещат. Simple Smile

Тайне, ама ти го е рекъл внукът...  Simple Smile

Ние ще сме на печени комбинирани сандвичи след малко, за вечеря... ако са симпатични може и да ги огрее със снимка... Ама да ви постна нещУ, колкото да не е само текст...

Супер любима у нас - Мароканска пастия с агнешко  в този случай, че и с пилешко е същата вкусотия. Simple Smile

Последна редакция: ср, 15 дек 2021, 20:17 от Morena

# 48
  • там където има винаги вятър
Тая вечер бяхме на сланинка

и
Макароните на фурна, още във фурната

# 49
  • София
Скрит текст:
Има го онлайн, пък и що не си го забъркаш сама, душа... кеф ти мащерка, кеф ти риган... каквито варианти се срещат. Simple Smile
Скрит текст:
Да, душа, онлайн го има, но аз ще си поръчам 10-15 грама, което е не повече от някакви си стотинки, лев-два и 6.50 доставка, ми то излиза дявол на магаре, това ме дразни, не че са много, но се дразня, да е коледната играчка за детето,  три играчки ми доставиха, разбирам 6.50  доставката, но на 10-15 грама... Не зная какъв е състава на заатара, ти знаеш ли го,  подай го, аз ще си го спретна, благодаря!

# 50
marchеva14, аз моя си го поръчвам от амазон в по-големи пакети, заедно с други подправки. Иначе освен в Зоя може да потърсиш и на женския пазар, там има доста неща от Близкия изток. И, да, може и да си го направиш сама по вкус.

# 51
  • Once there was a Hushpuppy...
Не ми се готвеше и ето го резултата:
Таратор + принцеси Heart Eyes

# 52
  • София
marchеva14, аз моя си го поръчвам от амазон в по-големи пакети, заедно с други подправки. Иначе освен в Зоя може да потърсиш и на женския пазар, там има доста неща от Близкия изток. И, да, може и да си го направиш сама по вкус.
Благодаря! Не му зная съставките и пропорциите и ще взема да отида до арабите на пазара, ще си купя.

# 53
  • Sofia
Душа,
Скрит текст:
сумак, сусам и сол, а вариарат мащерката и ригана, които са основната съставка. И сама може да си го направиш по твой вкус и колкото ти е нужно, ей това му е най-хубавото! Simple Smile

# 54
  • In transit
Марчева,
Скрит текст:
Заатар:
50г сумак
2 с.л. суха мащерка
1-2 с.л. сусам
2 с.л. майорана
2 с.л. риган
1 ч.л. сол

И ние по-лекичко така...мъфини със сирене и маслини + салата

и втора доза Орехови розички

# 55
# 56
Забърках аз свинско с картофи в гювеча, пърленки от съпружието, зелен боб, консервиран от градината на мама, аз само го панирах и любима салатка с маринована херинга.

# 57
  • София
Скрит текст:
Страхотни сте, девойки прекрасни, Моренка и Мики, ми аз имам всичко и защо до момента не съм го забъркала, да ме питате , имам си и хубаво празно бурканче, започвам го!!! Благодаря ви!

# 58
Салата и запеканка, тъмната част е със синьо сирене за ММ

Сладки

# 59

Общи условия

Активация на акаунт