МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 17

• 58 976
  • 839
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, мисля че и ние трябва да се запишем в тази тема. Бих искала да помоля за мнение за двете спермограми като хора, които имат повече опит. Първата е правена в Рамус преди близо 1 месец.

Втората е от днес в Надежда. Единственото, което е приемал за този 1 месец е Трибулус.  Притеснява ме, ако разчитам правилно, че морфологията от 40 е станала 8%.

Не съм специалист, но тази в рамус май не е миродавна. Спермограми се правят самп в инвитро центрове. Тези 40% в рамус нз колко са адекватни

# 271
Тази от Рамус не я гледайте. За да е надежден резултата от спермограмата трябва да е направена в репродуктивна клиника. В Рамус нямате никакви гаранции как е съхраняван материала преди изследването.
В тази от Надежда има много повече информация. Разликата, която ви притеснява е и заради използваните критерии за оценка на морфологията. Нас андролога ни съветва да е по стриктните критерии на Крюгер.
Отделно един месец е малко за да има ефект от хранителни добавки. Сперматогенезата отнема около 90 дни.
И един съвет - консултирайте се с андролог.

# 272
Anilla, съгласна съм с другите, тази от Рамус не я бройте. Гледайте само от Надежда. След 1-2 месеца може да пуснете в друга клиника - например Щерев, Малинов или Афродита.

Не е толкова зле морфологията, на моя мъж е 2%. Хубаво е да посетите андролог все пак, за да всиди положението. Направете и бърканицата с мед, за която много се пише, може да подпомогне подвижността още.

# 273
То подвижността им е добре, ама количеството им е доста намалено.
Anilla, съгласна съм с другите, тази от Рамус не я бройте. Гледайте само от Надежда. След 1-2 месеца може да пуснете в друга клиника - например Щерев, Малинов или Афродита.

Не е толкова зле морфологията, на моя мъж е 2%. Хубаво е да посетите андролог все пак, за да всиди положението. Направете и бърканицата с мед, за която много се пише, може да подпомогне подвижността още.

# 274
Може ли мнение? Simple Smile

# 275
Здравейте, може ли малко помощ за разчитане на спермограма направена в МБАЛ 'Надежда'. Благодаря!

# 276
Всички показатели са повече от добри - количество и подвижност, само морфологията не е добре и може трудно да забременеете естествено, но и с такава морфология се е случвало. От колко време правите опити?
Здравейте, може ли малко помощ за разчитане на спермограма направена в МБАЛ 'Надежда'. Благодаря!

# 277
Не правя в момента опити за бебе, мъж на 25 години съм със оплаквания от приблизително една година в областта на тестесите и тазова болка , първоначално започна болка от левия бъбрек към левия тестис. Ходил съм при доста уролози, и до сега никой не ми е казал какъв е проблема, според някой е простатит. Направил съм си простатен секрет , андрофлор от урина и всичко излезна отрицателно , тоест нямам бактерия която да ми пречи. От скоро забелязвам че имам и по слаба ерекция, дори днес когато правех спермограмага имах много слаба ерекция , възможно ли е от това да е проблема с морфологията? Благодаря!

# 278
След първичен преглед при др Кацаров какви изследвания назначава?

# 279
Спермограма и микробиология.

След първичен преглед при др Кацаров какви изследвания назначава?

# 280
Момичета, тази бърканица на Кацаров с меда, пшеничния зародиш и прашеца трябва ли да се съхранява в хладилника?

# 281
Спермограмата и микробиологията колко актуални трябва да бъдат? Идеята ми е да ги приготвим преди прегледа примерно. Дали става така?

# 282
Ние отидохме с готова спермограма и микробиология. Кацаров ни прегледа за вариолоцеле и изписа полукс форте, каза ни след три месеца да направим нова спермограма при Владимиров. Също ни натърти да си запишем там и час за консултация за инвитро. От Владимиров не останахме с добри впечатления относно консултацията (по-скоро субективни) и повече не повторихме там. ММ пи три месеца тези добавки (изключително слаби по съставки), направи андрофлор като най-голямо, точно и съвременно изследване в което излезнаха какви ли не бактерии, направи и  спермограма в Щерев. Кацаров изключително много се раздразни и направо ни изгони с думите, че той ни бил пратил на точно място за микробиология, че андрофлор той не разчитал и че не иска да работи с него. Също така каза, че не бил виждал хубава спермограма от Щерев.
След това му поведение, повече не повторихме при него.

Спермограмата и микробиологията колко актуални трябва да бъдат? Идеята ми е да ги приготвим преди прегледа примерно. Дали става така?

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 20:27 от Анонимен

# 283
  • На изток от Ада
А ние купихме бабини зъби и мака черна. Но нямало с 90% баби зъби,, а дали с 40 %сапонини.... Та дали ще помогне? Той ще ги пие де

# 284
Аз поръчах онлайн с 90%, никъде по аптеките не намерих...
А ние купихме бабини зъби и мака черна. Но нямало с 90% баби зъби,, а дали с 40 %сапонини.... Та дали ще помогне? Той ще ги пие де

Общи условия

Активация на акаунт