МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 17

• 58 978
  • 839
  •   1
Отговори
# 285
С 90% сапонини има в магазините за фитнес добавки. Дори има избор на различни фирми.

# 286
На ММ му казаха за Профертил 🤔 Някоя от вас има ли мнение относно тези таблетки...?

# 287

Здравейте, имам нужда от съвет. След около 10 години неизяснен стерилитет, последван от 10ки изследвания, стигнахме до тук. Накратко - висок % DFI. Прием на Полукс форте 3 месеца, без промяна в показателите. Предстои ни инвитро с ДЯ и ММ даде проба за предварителна обработка. Видно от резултата, при прилагане на директен Swim up, %DFI спада рязко и ембриолозите предлагат ICSI . Чудя се,да се запъна ли за ИМСИ?! Какво бихте препоръчали Вие? За първи път ще ни е,а изобщо не ми се ще,да си съсипя баджа с яйцеклетки.
Предварително благодаря!

# 288
Добро утро момичета. Накратко ще си задам питането, че ми е много притеснено вече. След 6 месеца непазене, решихме да пуснем СП. Резултата е трагичен, не че разбирам, ноо... Голям брой мъртви и с дефект (главно- главов). В такъв случай има ли шанс за подобрение. Днес ще търся лекар за консултация, но реших да питам и вас. Дали ще успеем с бебче?

# 289

Здравейте, имам нужда от съвет. След около 10 години неизяснен стерилитет, последван от 10ки изследвания, стигнахме до тук. Накратко - висок % DFI. Прием на Полукс форте 3 месеца, без промяна в показателите. Предстои ни инвитро с ДЯ и ММ даде проба за предварителна обработка. Видно от резултата, при прилагане на директен Swim up, %DFI спада рязко и ембриолозите предлагат ICSI . Чудя се,да се запъна ли за ИМСИ?! Какво бихте препоръчали Вие? За първи път ще ни е,а изобщо не ми се ще,да си съсипя баджа с яйцеклетки.
Предварително благодаря!

Здравейте, пиша ви понеже и ние бяхме с висок dfi 30%, но и с проблеми по другите показатели. Тъй като нямаме много опит с техниките за мъжки фактор ( такива нямаше от страна на клиниката) за имси нямам мнение, но пиша, за да ви питам опитахте ли американската схема ( 7 дни обновяване поред, кратко въздържание до даването на материал - при някои съм чувала, че го правят и с 24 часа, ние не се осмелихме и последно обновихме в нощта на тригера.

Плюсове: DFI пада, защото спермата престоява по-кратко време и така клетките  нямат време да бъдат подложени на оксидативен стрес или каквито фактори влияят на фрагментацията в тялото на мъжа

Минус: Възможно е бройката да падне, при нас имаше съвсем лек спад, но пък подвижността скочи брутално.

От 5 се оплодиха 5, 4 изкараха до ден 3, 3 ембриона се получиха - 2 бластоциста и 1 морула. С първия имах биохимична, за съжаление, но бременност имаше, другите два ми предстои зет. Ще дам ъпдейт далие проработило. Но за оплождане - оплоди Simple Smile

# 290
Добро утро момичета. Накратко ще си задам питането, че ми е много притеснено вече. След 6 месеца непазене, решихме да пуснем СП. Резултата е трагичен, не че разбирам, ноо... Голям брой мъртви и с дефект (главно- главов). В такъв случай има ли шанс за подобрение. Днес ще търся лекар за консултация, но реших да питам и вас. Дали ще успеем с бебче?

Здравейте, ММ е с лоша морфология 2%
И от Надежда му казаха да си вземе хапчетата които ги правят в клиниката. За сега 1 месец ги пие и не знам, колко ще има ефект. Четох тук в една тема, че помагали🤷‍♀️, но трябва да се пият поне 3 месеца.
Успех Ви пожелавам! Винаги има надежда ☺️

# 291
То проблема е че до колкото виждам 1% при нас. Очаквах да има проблеми, но честно казано не и такъв лош резултат. Гледам да се държа пред ММ защото виждам, че и той е притеснен, но ми е много тъжно вече...

# 292
Повечето сме минали през тези неща и продължаваме да се борим, така че шанс винаги има. Ние с ММ сме с мъжки фактор и ни предстои 2ро инвитро. Хубаво ще е да качите цялата спермограма, за да се видят нещата цялостно. Ако количество и бързина са в норма, а само морфорогията е проблема (напоследък все повече мъже са с лош резултат) нещата не са чак толкова зле, но морфологията най-трудно се подобрява и по-трудно ще забременеете естествено,макар че историята показва всякакви случаи...
То проблема е че до колкото виждам 1% при нас. Очаквах да има проблеми, но честно казано не и такъв лош резултат. Гледам да се държа пред ММ защото виждам, че и той е притеснен, но ми е много тъжно вече...

# 293
Момичета, при нас проблемът беше в намаления брой сперматозоиди. Понеже продължавам да се ровя дали има начин да се подобри СП и попаднах на статия, че продължителният прием на антихистамини може да влоши значително показателите. ММ пие антиалергично почти 9 месеца в годината. Дали може да е оказало влияние и ако ги спре дали може да се постигне някакво подобрение. Остава въпроса с алергията тогава какво ще правим 😁😁

# 294

Здравейте, ММ е с лоша морфология 2%
И от Надежда му казаха да си вземе хапчетата които ги правят в клиниката. За сега 1 месец ги пие и не знам, колко ще има ефект. Четох тук в една тема, че помагали🤷♀, но трябва да се пият поне 3 месеца.
Успех Ви пожелавам! Винаги има надежда ☺

Мъжа ми ги пи месец и имаше голям ефект. Писала съм назад в темата, но според мен тряба да се пият поне 3 месеца. Мъжа ми нямаше живи сперматозоиди, приема добавките месец и успяха да оплодят 21 яйцеклетки. До 5 ден достигнаха 8, за жалост само две са нормални след изследването на ембрионите, но за нас това е голяма крачка след като в България ни предлагаха донор.

# 295

Предварително благодаря!

Здравейте, пиша ви понеже и ние бяхме с висок dfi 30%, но и с проблеми по другите показатели. Тъй като нямаме много опит с техниките за мъжки фактор ( такива нямаше от страна на клиниката) за имси нямам мнение, но пиша, за да ви питам опитахте ли американската схема ( 7 дни обновяване поред, кратко въздържание до даването на материал - при някои съм чувала, че го правят и с 24 часа, ние не се осмелихме и последно обновихме в нощта на тригера.

Плюсове: DFI пада, защото спермата престоява по-кратко време и така клетките  нямат време да бъдат подложени на оксидативен стрес или каквито фактори влияят на фрагментацията в тялото на мъжа

Минус: Възможно е бройката да падне, при нас имаше съвсем лек спад, но пък подвижността скочи брутално.

От 5 се оплодиха 5, 4 изкараха до ден 3, 3 ембриона се получиха - 2 бластоциста и 1 морула. С първия имах биохимична, за съжаление, но бременност имаше, другите два ми предстои зет. Ще дам ъпдейт далие проработило. Но за оплождане - оплоди Simple Smile

Не сме опитвали, но от ембриологията казаха, че 3 днивъздържание е оптималния за него вариант и прилагането на съответния метод дава резултат.

# 296

Предварително благодаря!

Не сме опитвали, но от ембриологията казаха, че 3 днивъздържание е оптималния за него вариант и прилагането на съответния метод дава резултат.

Вие решавате на кого да се доверите. Във вашата клиника изглежда се обръща доста внимание. Ние дори не сме имали възможност да комуникираме директно с ембриолога. Единственият ми контакт беше, когато се обади да каже колко са се оплодили. Нито са ни питали как искаме да ги оплодят, нито сме получили точни напътствия, докторът каза стандартното 3 до 5 дни. Но аз знам много добре, че при такава висока фрагментация при моя мъж конкретно, който е с хроничен простатит, всичко се пържи и да чакаме толкова време е равносилно на скапан материал. В края на краищата направихме това, което сами решихме и изглежда, че имаше доста добър резултат, защото малко преди да заспя на пункцията чух гласа на ембриолога, който се провикна от стаичката явно анализирайки материала на мъжа ми - тук мъжкият фактор е добре. От тук нататък ще видим дали наистина е така. Успех!

# 297
Здравейте, момичета. Прочетох последните мнения и ще споделя нашия опит, ако мога да съм полезна. Мъжът ми е лоша морфология-2-3% и не много добра подвижност. Само количеството е голямо. Относно стандартните добавки - пил е всичко от Фертилайд, Профертил и Ортомол фертил - нито едно не е помогнало,даже беше по-зле след тях.
Относно добавките от "Надежда", аз също чух добри отзиви, но преди това искам да споделя следното. Свързах се с една тяхна консултантка, която много ми ги прехвали-че имало мъже, при които вдигали от 3% до 20%, което според мен е абсурд! Второ, попитах я дали имат нещо общо с популярните добавки, като Витамин Е, Витамин Ц,Селен, Антиоксиданти, Трибулус и т.н. и тя ми отвърна,че, цитирам "Нямат нищо общо". В последствие, момиче от форума ми прати снимка на съдържанието на самите добавки и се оказа,че голяма част от тези неща са вътре. Т.е. бях доста разочарована от самото отношение и леката лъжа, поради което реших,че няма да ходим на преглед при тях. Взех компонентите по отделно, както каза едно от момичетата по-горе, повечето ги има в онлайн магазините за финес добавки. Основното е тях, което не бях срещала до сега, е DAA 3000mg. Мъжът ми ги приема вече 3 месеца и нещо, в Понеделник ще правим спермограма в Турция и ще видим дали има някакво подобрение от преди.
Ако някоя от вас има интерес, да ми пише,за да и пратя снимката на съставките.
Успех на всички!

# 298
Здравейте. И партньора ми е с ниска морфология 2%. В момента привършва 3 месечния курс с полукс форте и искам да изпробва е добавките на Надежда, вече в поредна група чета за добрите резултати от тях. Трябва ли да имам рецепта и как могат да се закупят? Не съм от София, но имам възможност да изпратя някой. Каква е цената им и за какъв период са достатъчни?

# 299
Здравейте. И партньора ми е с ниска морфология 2%. В момента привършва 3 месечния курс с полукс форте и искам да изпробва е добавките на Надежда, вече в поредна група чета за добрите резултати от тях. Трябва ли да имам рецепта и как могат да се закупят? Не съм от София, но имам възможност да изпратя някой. Каква е цената им и за какъв период са достатъчни?

Аз само да кажа,  че моят партньор не се повлия по никакъв начин от лечението с Полукс-а. Много пари за нищо,май. Когато му ги изписаха,се опитах да намеря някакво инфо за тях, но и това няма. Бърканици,антиоксиданти - при дефрагментацията май нищо не помага и единственият лъч надежда ,ще е в ембриолозите.

Общи условия

Активация на акаунт